Κοινωνία

Τα “μυστικά” των 120 Δόσεων

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα αρχίσει να λειτουργεί, στο σύστημα TAXISnet, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση.

Η νέα ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ελκυστική για περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς τις φορολογικές αρχές, καθώς παρέχει τη δυνατότητα τμηματικής αποπληρωμής των οφειλών σε πολύ μικρές και πολλές μηνιαίες δόσεις, ενώ παράλληλα προβλέπει την αναστολή όλων των κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσίες, τη σημαντική μείωση των τόκων και των προσαυξήσεων και τη δυνατότητα ένταξης ακόμη και οφειλών που προκύπτουν εντός του 2019, από δηλώσεις παρελθόντων ετών οι οποίες υποβάλλονται εκπρόθεσμα.

Τα βασικότερα σημεία της ρύθμισης, όπως διαμορφώθηκε μετά τις τροποποιήσεις που επήλθαν με το πρόσφατα ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο, έχουν ως εξής:

Υπαγόμενες οφειλές – Μέγιστος αριθμός μηνιαίων δόσεων:

Βεβαιωμένες οφειλές στις ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και τα Τελωνεία, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 31η12-2018 και έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων των ΔΟΥ/Ελεγκτικών Κέντρων/Τελωνείων δύνανται να ρυθμίζονται με καταρχήν απαλλαγή από το 10% των τόκων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή: α) σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις για τα φυσικά πρόσωπα, τα νομικά πρόσωπα ή οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ποσά βασικής οφειλής έως 1.000.000 ευρώ, β) σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις, για τα νομικά πρόσωπα ή οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ποσά βασικής οφειλής μεγαλύτερα από 1.000.000 ευρώ.

Για κάθε κατηγορία οφειλετών προβλέπονται, ειδικότερα, τα εξής:

Α. Φυσικά πρόσωπα: Τρόπος υπολογισμού δόσεων: Για οφειλέτες με συνολικό εισόδημα φορολογικού έτους 2017 (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό) μέχρι 10.000 ευρώ χορηγείται δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους σε έως και 120 μηνιαίες δόσεις, υπό τον περιορισμό ότι το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 20 ευρώ. Για τους οφειλέτες με εισόδημα φορολογικού έτους 2017 άνω των 10.000 ευρώ, ο αριθμός των δόσεων καθορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση με βάση τα ακόλουθα «βήματα»:

1ο βήμα: Με βάση το συνολικό εισόδημα του φορολογικού έτους 2017 προσδιορίζεται το ετήσιο ποσό καταβολών κάθε οφειλέτη με τη χρήση προοδευτικής κλίμακας συντελεστών που ανέρχονται σε: α) 4%, για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 10.000,01 ευρώ έως τα 15.000 ευρώ, β) 6%, για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τα 15.000,01 ευρώ έως τα 20.000 ευρώ, γ) 8%, για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 20.000,01 ευρώ έως τα 25.000 ευρώ, δ) 10%, για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 25.000,01 ευρώ έως τα 30.000 ευρώ, ε) 12% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 30.000,01 ευρώ έως τα 50.000 ευρώ, στ) 15% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 50.000,01 ευρώ έως τα 75.000 ευρώ, ζ) 20% για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος από τα 75.000,01 ευρώ έως τα 100.000 ευρώ, η) 25%, για το τμήμα ετήσιου εισοδήματος πάνω από τα 100.000 ευρώ. Καθένα από τα παραπάνω ποσοστά συντελεστών μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του οφειλέτη, ως εξής: αα) κατά μία (1) μονάδα για ένα τέκνο, ββ) κατά δύο (2) μονάδες για δύο τέκνα, γγ) κατά τρεις (3) μονάδες για τρία τέκνα και άνω. Το ποσό που προκύπτει από τους υπολογισμούς βάσει της παραπάνω κλίμακας (το άθροισμα των γινομένων των τμημάτων του εισοδήματος επί τους αντίστοιχους συντελεστές) είναι το «ετήσιο ποσό καταβολών» το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα κάθε οφειλέτη.

2ο βήμα: Το «ετήσιο ποσό καταβολών» διαιρείται με τον αριθμό 12 και έτσι ανάγεται σε μηνιαίο ποσό καταβολής.

3ο βήμα: Το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής διαιρείται με το «μηνιαίο ποσό καταβολής». Το πλήθος των δόσεων της ρύθμισης προκύπτει από το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης αυτής. Π.χ. αν από τη διαίρεση αυτή προκύπτει πηλίκο 25,89, τότε το πλήθος των δόσεων ορίζεται σε 25.

4ο βήμα: Το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής διαιρείται με τον ακέραιο αριθμό των δόσεων που προέκυψε από τα προηγούμενα βήματα και έτσι προκύπτει το ύψος κάθε μηνιαίας δόσης.

Περιορισμοί

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι ακόλουθοι τρεις περιορισμοί, βάσει των οποίων το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης μπορεί να διαφοροποιηθεί μετά τους παραπάνω υπολογισμούς:  Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 20 ευρώ.  Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος των 18.  Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των 120. Σε περίπτωση που ο περιορισμός της ελάχιστης δόσης των 20 ευρώ έχει ως συνέπεια να προκύπτει αριθμός δόσεων μικρότερος των 18, ο αριθμός των δόσεων ορίζεται σε επίπεδο χαμηλότερο των 18. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με ποσά οφειλών χαμηλότερα των 360 ευρώ. Σε κάθε τέτοια περίπτωση οφειλής, το ποσό αυτής θα διαιρείται με το 20 και τυχόν υπόλοιπο της διαίρεσης θα συνιστά το ποσό της τελευταίας μηνιαίας δόσης, η οποία θα προστίθεται στον ακέραιο αριθμό των δόσεων που θα προκύπτει από τη συγκεκριμένη διαίρεση. Π.χ. χρέος 310 ευρώ μπορεί να ρυθμιστεί σε 15 μηνιαίες δόσεις των 20 ευρώ εκάστη συν μία μηνιαία δόση των 10 ευρώ (310 : 20 = 15 με υπόλοιπο 10)

Προϋποθέσεις υπαγωγής

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραίτητη η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας με τελευταίο έτος το φορολογικό έτος 2017. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν είχε υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το φορολογικό έτος 2017, χορηγείται το μέγιστο πλήθος δόσεων, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης. Στην αίτηση υπαγωγής αναγράφονται το έτος ή τα έτη εντός της ανωτέρω πενταετίας για τα οποία ο οφειλέτης δεν είχε υποχρέωση υποβολής δήλωσης.

Εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων και των τόκων

Εάν ο οφειλέτης επιλέξει πριν από την υπαγωγή της οφειλής του στη ρύθμιση να καταβάλει την οφειλή του σε μικρότερο πλήθος δόσεων από αυτό που προκύπτει με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς, δικαιούται μείωσης των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, ως εξής: α) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 20%, μείωση 15%, β) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 30%, μείωση 25%, γ) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 40%, μείωση 35%, δ) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 50%, μείωση 45%, ε) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 60%, μείωση 55%, στ) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 70%, μείωση 75%, ζ) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 80%, μείωση 85%, η) για ποσοστό απομείωσης δόσεων 90%, μείωση 90%, θ) σε περίπτωση που ο οφειλέτης εξοφλήσει εφάπαξ την οφειλή του, διαγράφεται το σύνολο των τόκων και των προσαυξήσεων.

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθμού των δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, θα δικαιούται απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα παραπάνω.

Β. Νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα: Οι κανόνες υπολογισμού των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα. Αν οι ανωτέρω οφειλέτες έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών, ως συνολικό εισόδημα για τον υπολογισμό του αριθμού των δόσεων λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημα, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, του φορολογικού έτους διακοπής εργασιών.

Προϋποθέσεις υπαγωγής

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραίτητη η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας με τελευταίο έτος το φορολογικό έτος 2017. Γ. Νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ύψος βασικής οφειλής έως 1.000.000 ευρώ: Σε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με συνολική υποχρεωτικά υπαγόμενη στη ρύθμιση βασική οφειλή έως 1.000.000 ευρώ, χορηγείται αποκλειστικά δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους σε έως και 120 δόσεις, υπό τον περιορισμό ότι η κάθε μηνιαία δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 20 ευρώ. Η ρύθμιση αυτής της περίπτωσης προβλέπει ολική ή μερική απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που επιβαρύνουν την οφειλή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που επιλέγονται.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό επί των τόκων και των προσαυξήσεων από το οποίο απαλλάσσεται ο οφειλέτης ανέρχεται σε: α) 100%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ, β) 95%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως και 4 μηνιαίες δόσεις, γ) 85%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 5 έως και 12 μηνιαίες δόσεις, δ) 80%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 13 έως και 24 μηνιαίες δόσεις, ε) 75%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 25 έως και 36 μηνιαίες δόσεις, στ) 45%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 37 έως και 48 μηνιαίες δόσεις, ζ) 30%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 49 έως και 60 μηνιαίες δόσεις, η) 20%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 61 έως και 72 μηνιαίες δόσεις, θ) 15%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 73 έως και 96 μηνιαίες δόσεις, ιι) 10%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 97 έως και 120 μηνιαίες δόσεις.

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, τυγχάνει απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα.

Δ. Νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ύψος βασικής οφειλής μεγαλύτερο από 1.000.000 ευρώ: Για οφειλέτες που είναι νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι βασικές οφειλές τους υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ χορηγείται δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις και κατ’ εξαίρεση σε έως 36 μηνιαίες δόσεις εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από έκτακτη αιτία ή φόρους που καταβάλλονται εφάπαξ, με ταυτόχρονη απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, σε συνάρτηση με το πλήθος των δόσεων που επιλέγονται, υπό τον περιορισμό ότι το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 20 ευρώ.

Ειδικότερα, για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως 24 δόσεις η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους προσδιορίζεται ως εξής: α) 100%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ, β) 80%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως 6 μηνιαίες δόσεις, γ) 60%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 7 έως 12 μηνιαίες δόσεις, δ) 40%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 13 έως 18 μηνιαίες δόσεις ε) 20%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 19 έως 22 μηνιαίες δόσεις

Για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους προσδιορίζεται ως εξής: α) 100%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ, β) 85%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως 6 μηνιαίες δόσεις γ) 70%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 7 έως 12 μηνιαίες δόσεις δ) 60%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 13 έως 18 μηνιαίες δόσεις, ε) 40%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 19 έως 24 μηνιαίες δόσεις, στ) 20%, εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 25 έως 30 μηνιαίες δόσεις.

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων των ρυθμισμένων οφειλών ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, τυγχάνει απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στα προηγούμενα εδάφια της παρούσας περίπτωσης.

Όροι και προϋποθέσεις Για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι απαραίτητη η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας με τελευταίο έτος το φορολογικό έτος 2017. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης ορίζεται σε 20 ευρώ. Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων έως και 31.12.2018 οφειλών που έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων των ΔΟΥ/Ελεγκτικών Κέντρων και Τελωνείων μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής από οποιαδήποτε αιτία ή άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής.  Επιβαρύνσεις εκπρόθεσμης καταβολής κατά την υπαγωγή σε ρύθμιση: Βασικές οφειλές που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης αντί των κατά ΚΕΔΕ και κατά ΚΦΔ τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, από την ημερομηνία υπαγωγής τους σε ρύθμιση επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε 3% ετησίως.

Κατ’ εξαίρεση, βασικές συνολικές οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ ανά Υπηρεσία που υπάγονται σε πρόγραμμα ρύθμισης δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, εφόσον ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και το συνολικό εισόδημά του δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση που ανέρχεται σε 2%.

Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση προαιρετικά: Στη ρύθμιση δύνανται επίσης να υπαχθούν, μετά από επιλογή του οφειλέτη και οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση που βεβαιώθηκαν και κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31-12-2018, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης τελούν σε αναστολή πληρωμής από οποιαδήποτε αιτία ή έχουν υπαχθεί σε «πάγια ρύθμιση» 12 ή 24 δόσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4152/2013 και 4174/2013 ή σε ρύθμιση κατά τις διατάξεις της παρ. 5 του πέμπτου άρθρου του ν. 2275/1994, η οποία είναι σε ισχύ. Δύνανται επίσης να υπαχθούν και οφειλές που βεβαιώνονται μέχρι την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση και αφορούν υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31-12-2018, εξαιρουμένων των οφειλών για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δήλωσης λήγει μετά τις 31- 12-2018.

Λοιπά στοιχεία της ρύθμισης: Η αίτηση για την υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στη φορολογική διοίκηση μέχρι την 30ή-9-2019. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις πρέπει να καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Η καταβολή κάθε δόσης θα γίνεται με βάση Ταυτότητα Ρυθμιζόμενης Οφειλής (Τ.Ρ.Ο.) είτε στις τράπεζες, είτε στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ είτε μέσω e-banking.

Απώλεια ρύθμισης: Η ρύθμιση απόλλυται, με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της αρχικής βεβαίωσης και την άμεση επιδίωξη της είσπραξής της με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, εάν ο οφειλέτης: α) δεν καταβάλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο (2) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, β) δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της εντός τριών (3) μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η προθεσμία υποβολής έχει παρέλθει πριν την υπαγωγή σε αυτή, γ) δεν εξοφλήσει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις οφειλές του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης του παρόντος μέρους εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους ή εντός διμήνου από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η προθεσμία καταβολής τους έχει παρέλθει πριν από την υπαγωγή σε αυτή, δ) υποπέσει σε παραβάσεις των περ. Γ, ια’, ιβ’, ιε’ ή ιστ’ της παρ. 1 του άρθρου 54 ή της παρ. 1 του άρθρου 58Α του ν. 4174/2013 καθ’ υποτροπή.

naftemporiki.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας