Τοπικά

Στέργιος Καλπάκης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Η στήριξη και η εμπιστοσύνη σας δύναμη για τη συνέχεια

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους, τους περισσότερους από 3.000 συντοπίτες μου στο Νομό Ημαθίας, που με τίμησαν με την ψήφο τους στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη τους σε αυτό το πρώτο βήμα αποτελεί για έναν νέο άνθρωπο μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια.

Συγχαρητήρια στη συνυποψήφιά μου, Φρόσω Καρασαρλίδου για την εκλογή της, σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν, αλλά πρωτίστως στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας που έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη, κάτω από δύσκολες συνθήκες και κόντρα στις προβλέψεις, με αποτέλεσμα να εκπροσωπείται στην επόμενη Βουλή ο προοδευτικός κόσμος της Ημαθίας.

Η νίκη της ΝΔ είναι καθαρή, αλλά το 31,5 % που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον καθιστά αναμφισβήτητα τη μεγάλη αριστερή – προοδευτική παράταξη της χώρας και το ισχυρότερο προοδευτικό κόμμα στην Ευρώπη, διαψεύδοντας πανηγυρικά τις προσδοκίες των πολιτικών μας αντιπάλων για «στρατηγική ήττα». Αποτελεί, όμως, και εντολή των προοδευτικών πολιτών της χώρας για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ένα σύγχρονο και ανοιχτό προοδευτικό κόμμα με ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Η σημαντικότερη εξέλιξη των εκλογών είναι ότι οι Έλληνες πολίτες έστειλαν επιτέλους εκτός Βουλής τη νεοναζιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που για επτά χρόνια αμαύρωνε το ελληνικό κοινοβούλιο και μόλυνε με την παρουσία της τη δημόσια ζωή του τόπου. Ο αγώνας, όμως, κατά της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας δεν σταματά εδώ και πρέπει να είναι συνεχής.

Στέργιος Καλπάκης

banner-article

Ροη ειδήσεων