Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

Το μήνυμα ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων έστειλε με την πρώτη του δήλωση ο νέος πρωθυπουργός και μεγάλος νικητής των εκλογών Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και θα δουλέψω σκληρά για να πείσω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι».

Σημείωσε, δε, ότι «αναλαμβάνω την διακυβέρνηση του τόπου έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης», ενώ απευθύνθηκε και «στους Έλληνες του εξωτερικού: Δεν σας ζητάω να επιστρέψετε, αλλά να έχετε την καρδιά και το μυαλό σας εδώ. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι «το κύρος της Δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί» και ότι «θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», καθώς, όπως τόνισε, «έχω δεσμευτεί για αποτελεσματικό κράτος, χαμηλότερους φόρους και ισχυρή ανάπτυξη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα» και ξεκαθάρισε ότι «η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος», προσθέτοντας ότι «ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δικιά μας ιστορία. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός».

Σε μια προσωπική στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε «τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου» και είπε ότι «νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου».

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας