Ένα μουσικό δρώμενο πολλαπλών αναφορών στη δύναμη της Αγάπης, για "Τα Παιδιά της Άνοιξης", στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

‘’Δε γεννήθηκα για να μισώ αλλά για να αγαπώ’’, Αντιγόνη Σοφοκλή

Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση – ύμνο στην αγάπη, ως μια ενυπόστατη δύναμη συνοχής κι ενότητας προσώπων, αξιών, ιδεών και αναφορών στο πλέγμα όλων των εκφάνσεων της ζωής, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χθες το απόγευμα, Κυριακή 23 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας (ΚΔΗΦ ‘’Τα Παιδιά της Άνοιξης’’), με συνδιοργανωτές  τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης ‘’ΕΡΑΣΜΟΣ’’ και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Η άπταιστη (για τα ερασιτεχνικά δεδομένα εμπειρίας και ιδιότητας των πρωταγωνιστών) σκηνοθεσία της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πασιοπούλου σε άριστο συντονισμό με την ερμηνευτική απόδοση των δύο χορωδιών της Μελίκης (παιδικής και ενηλίκων), υπό την επιμέλεια - διεύθυνση της μουσικού και χορωδιδασκάλισσας Κατερίνας Σωτηρίου, με τη αφιλοκερδή συνεργασία του Χορευτικού Τμήματος Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοκάστρου,  του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας και της ορχήστρας έμπειρων τοπικών μουσικών, έδεσαν εικόνες, κινήσεις, ήχους και ρυθμούς, μέσα από τραγούδια και μουσικά θέματα μεγάλων δημιουργών του ελληνικού πενταγράμμου (συνθετών, ποιητών και στιχουργών) και μεταξύ αυτών, των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Χρ. Λεοντή, Β. Τσιτσάνη, Γ. Σπανού, Γ. Ρίτσου, Ν. Γκάτσου, Ε. Θαλασσινού κ.α.

Στο σύνολο επί σκηνής ξεχώρισαν, μαζί με τους παραπάνω συντελεστές, οι δραματοποιημένες ερμηνείες του Τραγουδιστή, Μουσικού κι Ηθοποιού Δημήτρη Ερατεινού και της Μουσικού - Ερμηνεύτριας Ελευθερίας Παπαγεωργίου, που έδωσαν τις ιδιαίτερες, λεπτές «πινελιές» της ηχο-κινητικής τους έκφρασης σ’ έναν ιδιαίτερο… «πίνακα» έντονα συναισθηματικών μελωδικών χρωματισμών, αναδεικνύοντας μοναδικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έννοιας της αγάπης. Μιας αγάπης,  όπως αυτή διαχρονικά εκφράζεται κι αποτυπώνεται στη σχέση του θείου κι ανθρώπινου έρωτα, της συντροφικότητας, της οικογένειας αλλά και του πατριωτισμού στην οικουμενική του προοπτική, που γνωρίζει ν’ αγκαλιάζει τους πάντες, χωρίς προσωπικές, φυλετικές ή άλλες διαχωριστικές γραμμές ή διακρίσεις!

Παράλληλα το δυνατό και συνεκτικό ορχηστρικό στερέωμα όλων αυτών αποτέλεσαν οι μουσικοί: Παναγιώτης Θεοδωρίδης (τρίχορδο μπουζούκι), Χρήστος Γανόπουλος (ερμηνεία – τετράχορδο μπουζούκι), Γιώργος Παπαρουσσόπουλος (κρουστά), Κώστας Σαββίδης (ακορντεόν), Κώστας Ρίζος (φυσαρμόνικες – κρουστά), Κατερίνα Σωτηρίου (Keyboard), Κωστής Χαλάτσης (κιθάρα), Ελευθερία Παπαγεωργίου (ερμηνεία - Keyboard).

Την ηχητική κάλυψη υποστήριξε με υπευθυνότητα και εγρήγορση ο Χρήστος Ντόβας με την ομάδα του.

Την εκδήλωση υποστήριξαν με την ευγενή τους προσφορά η ‘’Εστία Ρουμλουκιωτών’’ και η ‘’ Φιλοπρόοδος-Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας’’

Όλα τα έσοδα διατέθηκαν  προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου «Παιδιά της Άνοιξης».

far

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29738 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια