Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και παραδοσιακή μουσική ξεκίνησε η Εύηχη Πόλη 2019

Με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας,  μια απόλυτα σωστή επιλογή της ΚΕΠΑ, ξεκίνησε η Εύηχη πόλη. Tο Μουσικό Σχολείο έχει «εισβάλει» με τη δυναμική του παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης παράγοντας και το ίδιο πολιτισμό. Και είναι πολύ σημαντικό να πρωταγωνιστεί και το ντόπιο δυναμικό κάθε φορά σε μια τέτοια διοργάνωση.

Πριν την  συναυλία προλόγισε ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, τονίζοντας  το πόσο πετυχημένη και αποδεκτή από τον κόσμο της Βέροιας είναι η  σχετική διοργάνωση  που φέτος κλείνει  έντεκα χρόνια από το ξεκίνημά της, και η οποία συνεχώς και βελτιώνεται.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής  του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Γιάννης Γεωργουδάκης αναφέρθηκε στη διάθεση προσφοράς των μαθητών  και των καθηγητών μουσικής που παίρνουν μέρος στη Χορωδία και την Ορχήστρα,  ενώ  τα μαθήματα του Σχολείου έχουν ήδη τελειώσει.

Την εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια ποιότητας -όπως μας έχει συνηθίσει το Μουσικό Σχολείο- που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο των Αγίων Αναργύρων, παρακολούθησε ένα ευρύ κοινό που χειροκρότησε τους συντελεστές της.

Η προετοιμασία της  ορχήστρας  έγινε από τον Γιάννη Μπαλιάκα και της χορωδίας  από τον Ιορδάνη Κουτσιμανή.  

Ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο λειτουργεί η  έκθεση  Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας «Αντίθεσις»

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων