Απόψεις

“Κι όμως κύριοι γυρίζει…” του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος

Στις 26 Μαΐου  διεξήχθησαν οι εκλογές για τους Δήμους και τις  Περιφέρειες της χώρας  καθώς και οι Ευρωεκλογές . Οι Ευρωεκλογές  ολοκληρώθηκαν με μια μεγάλη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  που εξέπληξε πολλούς για το μέγεθος της διαφοράς.

Σήμερα όμως μέσα Ιούνη το «θερμόμετρο» της πολιτικής ζωής έχει ανέβει ψηλά, ας προσπαθήσουμε  να δούμε πώς διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση στη χώρα.  Είμαστε σχεδόν στο μέσο της σύντομης προεκλογικής περιόδου για τις Βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 07 Ιουλίου και όλες οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται σε έναν πολιτικό «οργασμό» και πυρετώδεις προετοιμασίες, όπως ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών, περιοδείες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, παρουσίαση προγραμμάτων, διαξιφισμοί στα ΜΜΕ κλπ.

Ήδη  οι πρώτες δημοσκοπήσεις έκαναν την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ και η χώρα εν μέσω του θέρους κινείται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις λοιπόν , για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές , δείχνουν ότι ήδη η διαφορά βαίνει συνεχώς μειούμενη, προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ  ( ήδη δημοσκόποι μιλούν για εντυπωσιακή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ), αφού συνεχώς αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο για έναν ψύχραιμο παρατηρητή, που έχει μελετήσει στοιχειωδώς  τα αποτελέσματα των  Ευρωεκλογών και που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Η ψήφος στις Ευρωεκλογές πάντα είναι μια χαλαρή ψήφος και για αυτό ωφελείτε η αντιπολίτευση και ανεβαίνουν παραδοσιακά τα μικρά κόμματα, ακόμη η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι συνήθως τιμωρητική για το κυβερνών κόμμα , είναι δηλαδή μια «κίτρινη κάρτα»   στην κυβέρνηση , για να αλλάξει «ρότα» σε κάποια κακώς κείμενα.  Επιπλέον η μεγάλη αποχή, που ήταν μεγαλύτερη στις περιφέρειες από ότι στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη, λειτουργεί κυρίως υπέρ της αντιπολίτευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τη χαλαρή ψήφο των Ευρωεκλογών,  τις δημοσκοπήσεις , την μεγάλη αποχή αλλά κυρίως ότι στις 07 Ιουλίου, δεν αποφασίζουμε για Ευρωβουλή αλλά για βουλευτικές εκλογές και στην ουσία για το μέλλον μας για τέσσερα χρόνια. Το διακύβευμα λοιπόν είναι ποιος  θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, η Δωρεάν περίθαλψη 2.500.000 εκατομμυρίων ανασφάλιστων και γενικά η  Δωρεάν Δημόσια Υγεία για τους πολλούς  ή η Ιδιωτική Υγεία για τους λίγους και έχοντες, η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία ή τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το νοικοκύρεμα των οικονομικών και έστω η μικρή ανάκαμψη ή οι σπατάλες  και τα μνημόνια , η οικογενειοκρατία ή το νέο και καθαρό έστω και με τα λάθη του.

Κατόπιν όλων αυτών,

και επειδή ο Λαός έχει και μνήμη και γνώση ,

γι αυτό ,……. κι όμως κύριοι γυρίζει…………

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος

Βέροια, 19/6/2019

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας