Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Καταχειροκροτήθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας στην Ορεστιάδα

Προσκεκλημένο το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας στα 40χρονα του Λυκείου Ελληνίδων Ορεστιάδας, έδωσε ένα δυναμικό παρών μαζί με τα αδελφά Λύκεια Άργους και Καβάλας.

Στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της Ορεστιάδας το Λύκειο Ελληνίδων της γιόρτασε τη μακρόχρονη πορεία του παράδοσης και δημιουργίας, δίνοντας μια λαμπρότερη γιορταστική ατμόσφαιρα στην επέτειο με τη συμμετοχή και των άλλων Λυκείων.

Μετά από την εμφάνιση των Λυκείων Καβάλας και Άργους με χορούς της Θάσου και των Σποράδων, το Λύκειο Ελληνίδων Ορεστιάδας ολοκλήρωσε το α’ μέρος με χορούς της Δράμας

Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας εμφανίστηκε με 16 χορευτές, που γοήτευσαν με τις ποικιλόμορφες φορεσιές τους και με την δεξιοτεχνία τους στην απόδοση των επιλογών τους.

Συρτός, Μπαϊντούσκινο, Ράικος, Τρεχάτος και άλλοι χοροί, έκαναν το θέατρο να χειροκροτήσει παρατεταμένα το Λύκειο της Βέροιας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του αλλά και κατά την αποχώρησή του.

Στο β’ μέρος της εκδήλωσης τα Λύκεια Καβάλας και Άργους έδωσαν χορούς της Κοζάνης και της Πελοποννήσου αντίστοιχα, με το Λύκειο της Ορεστιάδας να δίνει ένα εντυπωσιακό φινάλε με χορούς της Ανατολικής Θράκης.

Ολοφάνερα το Λύκειο της Βέροιας εντυπωσίασε με την παρουσία του και έδειξε και μ’ αυτήν τη συμμετοχή του τη θέση που έχει κατακτήσει μετά από την πολύχρονη και συνεπή  παρουσία του στο χώρο της παράδοσης.

Στο τέλος της βραδιάς επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όλα τα Λύκεια μέσα σε ένα ιδιαίτερα γιορταστικό κλίμα.

faretra.info συνέπεσε τυχαία με την παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας στην πόλη της Ορεστιάδας και κατέγραψε φωτογραφικά με χαρά την παρουσία του.)

 far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας