Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Πάνος Ρήγας στη Βέροια: “Ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να δώσει τη μάχη, για να μη χαθούν όσα πετύχαμε”

Μετά από συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνoς Ρήγας μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας.

Την τοποθέτησή του στη συνέντευξη τύπου ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με το κλίμα που επικρατεί προεκλογικά στο κυβερνών κόμμα,  σχετικές με τον αντίκτυπο στο εκλογικό αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη σωρεία τροπολογιών στη Βουλή τις τελευταίες μέρες,  στις οποίες ο Υπουργός απάντησε πως

το κλίμα μπορεί να αναστραφεί μ’ ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα, που δεν είναι καθόλου αδύνατο

η Συμφωνία των Πρεσπών είχε πολλαπλά οφέλη για τη χώρα και έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

όσο για τις τροπολογίες είναι απόλυτα συνταγματικό δικαίωμα της Κυβέρνησης να τις κάνει.

Στη συνέχεια, στις 9 το βράδυ, ο Πάνος Ρήγας μίλησε σε ικανοποιητική σε όγκο συγκέντρωση οπαδών του στην «Ελιά», δίνοντας τα όσα πέτυχε η Κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες παίρνοντας την εξουσία το ’15, και επισημαίνοντας με πολλούς τρόπους πόσο επικίνδυνο είναι να χαθούν με την πιθανή εκλογή της ΝΔ.

Με παρόντες στη συγκέντρωση τη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου, τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελο Τόλκα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Παπαγιαννούλη, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κωστόπουλος είπε προλογίζοντας: «Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο. Θα δώσουμε τη μητέρα των μαχών. Θα αγωνιστούμε κάνοντας σ’ όλους γνωστό το πρόγραμμά μας.»

Ο Πάνος Ρήγας ξεκίνησε λέγοντας:

«Οι εκλογές αυτές είναι διαφορετικές. Το μήνυμα που πήραμε από τις Ευρωεκλογές είναι πολύ σύνθετο. Χρειάζεται κουβέντα, για να βελτιώσουμε αυτά που έχει ανάγκη ο κόσμος. Δε λέω πως όλα τα κάναμε καλά, αλλά σίγουρα δείξαμε εντιμότητα και ειλικρίνεια.»

Γυρίζοντας στην κατάσταση της εξαθλίωσης που παρέλαβε η Κυβέρνηση το 2015, μίλησε για μια διαφορετική κατάσταση σήμερα στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας και του Ασφαλιστικού.

Αναφερόμενος στις υποσχέσεις της ΝΔ απέδειξε πως δεν μπορεί να υποστηριχθούν από τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, εξαπατώντας τους ψηφοφόρους.

Αναγνωρίζοντας, όπως είπε, την κόπωση των απλών ανθρώπων μετά από 9 χρόνια στερήσεων, μίλησε για τους 4 άξονες πάνω στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το προγραμματικό του σχέδιο.

Δίνοντας προτεραιότητα στην ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους, επικεντρώθηκε στη Δημόσια Διοίκηση και τη λειτουργία της, στην οποία παραδέχθηκε κενά και παραλείψεις, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο παραγωγικό μέρος της κοινωνίας με απαραίτητες επενδύσεις.

Ανασκευάζοντας στρεβλώσεις με τις οποίες αντιμετωπίστηκαν εξαιρετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, όπως οι 120 δόσεις και η 13η σύνταξη, επέμενε στη σημασία που θα δώσει στο παραγωγικό μέρος, καταπολεμώντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η πιο συμφέρουσα και ενδεδειγμένη λύση για τη χώρα και γεωπολιτικά και οικονομικά, συνέχισε καταλήγοντας έτσι:

«Το διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει και πώς θα συνεχιστούν τα όσα πετύχαμε. Γι’ αυτό πρέπει να πολεμήσουμε. Άλλωστε στο DNA  της Αριστεράς είναι η ανατροπή.

Μετά τη σκληρή προσπάθεια βγήκαμε στο ξέφωτο. Ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να δώσει τη μάχη, για να μη χαθούν όσα πετύχαμε. Έχουμε όλοι ευθύνη να τη δώσουμε!»

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

far

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων