Κοινωνία Πολιτική

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Ο κύβος ερρίφθη για τις εθνικές εκλογές μετά την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός, μετά τις εισηγήσεις που δέχτηκε, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι από νωρίς, μετά τα exit poll αλλά και τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, όπου φάνηκε το εύρος στην «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων, είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η δήλωση Τσίπρα

«Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους στελέχη κ μέλη, τους απλούς πολίτες που έδωσαν αυτή τη μάχη των αυτοδιοικητικών κει περιφερειακών εκλογών με ειλικρίνεια κ αποφασιστικότητα.

Τέσσερα χρόνια πορευτήκαμε με πρωτοφανείς δυσκολίες κόντρα στο ρεύμα, βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων καταφέραμε να ορθοποδήσαμε και μόλις ανασάναμε καταφέραμε να θέσουμε υπόψη του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Την αλήθεια θα πούμε και τώρα δύο δρόμοι υπάρχουν την εξόδου με τους πολλούς για τους πολλούς ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της κρίσης και του ΔΝΤ

ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού στο σχέδιο μας έτσι ώστε να μην μπορεί να αμφισβητήσει κανείς αυτή την πορεία αυτά τα μέτρα, να μη μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω.

Το εκλογικό αποτέλεσμα παρά το ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα.

Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο, μένω πιστός στις αρχές μου τις αρχές της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης.

Η αφοσίωση μας στο λαό, η ηθική υποχρέωση, κανένας από μας δεν ξεχνά από που ξεκινήσει που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση κι το σχέδιο μας για τη στήριξη των πολλών.

Η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στον λαό ανήκει σε όλους εσάς, δεν πρόκειται να αποδράσω ούτε να το βάλω στα πόδια ούτε να παραιτηθώ από τη μάχη να υπερασπιστούμε τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε να κάνουμε πάντα, αμέσως μετά το β γύρο θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών

Ο λαός υπήρξε πάντοτε το στήριγμα μας, απευθυνόμαστε για μια ακόμη φορά στο μοναδικό μας στήριγμα,

Απευθύνομαι σε αυτούς και πάλι και ζητάμε τη δική τους εντολή

πορευτήκαμε με το κεφάλι ψηλά με μοναδικό γνώμονα να πορεύεται ο λαός με το κεφάλι ψηλά.

Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια και αυτό το μέλλον πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς και για αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς.»

banner-article

Ροη ειδήσεων