Τοπικά

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βέροια και σε περιοχές της Ημαθίας

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στην πόλη της Βέροιας και σε περιοχές της Ημαθίας

Την πόλη της Βέροιας, καθώς και επιχειρήσεις της περιοχής επισκέφτηκε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Ημαθία, επισκέφτηκε αρχικά το χώρο των Βιομηχανικών Σφαγείων της Βέροιας, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των βοοτρόφων. Οι βοοτρόφοι επισήμαναν τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει οι κτηνοτροφικές μονάδες τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποτελούν πρότυπο για όλη τη χώρα. Σε ένα νομό με εξαιρετικά αναπτυγμένη την κτηνοτροφία, οι εκπρόσωποι των βοοτρόφων συζήτησαν με τον κ. Τζιτζικώστα τους τρόπους με τους οποίους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να συνδράμει την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους, μεταξύ των οποίων η θεσμική θωράκιση των προϊόντων, δηλαδή του κρέατος, η προστασία της εγχώριας παραγωγής, των ζώων και της ποιότητας των προϊόντων και τα κίνητρα για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας (ασφαλιστικό, φορολογία αγροτών, ΦΠΑ, ενισχύσεις, αποζημιώσεις κτλ.).

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας εγκαινίασε τη νέα σημαντική δομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην πόλη της Βέροιας, το παράρτημα Ημαθίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου κατάρτιση σε νέους, ως επί το πλείστον ανέργους, αλλά και εργαζόμενους, σε αντικείμενα σύγχρονα και εξειδικευμένα, με σύντομα, ευέλικτα και άμεσα εξελισσόμενα προγράμματα κατάρτισης. Στόχος είναι οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν τα καλύτερα εφόδια, τόσο για την εξεύρεση εργασίας, όσο και για τη συνεχή εξέλιξή τους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε πληθυσμιακές ομάδες, που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, με προγράμματα συμβουλευτικής και προώθησης στην απασχόληση.

Ο κ. Τζιτζικώστας ακολούθως επισκέφτηκε την αγορά της Βέροιας, όπου συνομίλησε με πολίτες, εμπόρους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες, εργαζόμενους και παραγωγούς για την καθημερινότητά τους και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Ημαθίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, στο Δημαρχείο Βέροιας.

Αναφερόμενος στο έργο που έχει ολοκληρώσει και υλοποιεί στη Βέροια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Στη Βέροια εγκαινιάσαμε σήμερα τη νέα δομή του παραρτήματος Ημαθίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, φροντίζοντας να παρέχουμε επιπλέον εφόδια στους άνεργους για να βρουν δουλειά και στους εργαζόμενους για να εξελιχθούν στην εργασία τους και να διεκδικήσουν όλοι ένα καλύτερο μέλλον. Στο Δήμο Βέροιας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα με το έργο της. Προωθούμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Με νέα συστήματα εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο ύδρευσης και περιορίζουμε τις διαρροές. Ασφαλτοστρώνουμε και βελτιώνουμε τους αγροτικούς δρόμους σε όλο το δήμο και ήδη παρεμβαίνουμε στη δημοτική οδό προς την Κουμαριά. Υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων στην πόλη της Βέροιας, αποκαθιστούμε την παλιά Μητρόπολη και διαμορφώνουμε το χώρο «Γεώργιος Κουτσαντάς» στα Ριζώματα. Αναβαθμίζουμε το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, με παρεμβάσεις επέκτασης, αναδιαρρύθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Πολύ σημαντικό είναι το κοινωνικό μας έργο. Δημιουργούμε Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Υποστηρίζουμε την αναβάθμιση του Κέντρου Μέριμνας ΑμεΑ, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών σε Κίνδυνο και το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όπως και το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων του Δήμου Βέροιας. Χρηματοδοτήσαμε τη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας και ενισχύουμε το Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής της πόλης, το Κέντρο Υποστήριξης Ενηλίκων με Ψυχικές Διαταραχές, αλλά και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Στις μεγάλες μας πολιτιστικές παρεμβάσεις, με παγκόσμια ακτινοβολία για την περιοχή είναι το νέο Μουσείο της Βεργίνας, που ολοκληρώνεται και θα είναι εφάμιλλο του Μουσείου της Ακρόπολης, η ανάπλαση και ανάδειξη της Βασιλικής Νεκρόπολης και του Ανακτόρου των Αιγών, αλλά και η συντήρηση, αναβάθμιση και ανάδειξη του Βήματος του Αποστόλου Παύλου, που ήδη αρχίσαμε. Στην Παιδεία ολοκληρώσαμε την ανέγερση του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ στην περιοχή Γιοτζαλίκια. Δυνατή Βέροια, για μια δυνατή Μακεδονία, με λόγια λίγα και έργα πολλά».

Το μεσημέρι ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε δυο σημαντικές για την Ημαθία επιχειρήσεις, την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΛ.Μ.ΜΕ. ΑΕ, στην Κουλούρα και την κονσερβοποιία κομπόστας Alexander, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βέροιας. Πρόκειται για δυο μεταποιητικές αγροδιατροφικές, εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που αξιοποιούν τη μεγάλη παραγωγή φρούτων της Ημαθίας, αλλά και της Πέλλας, διοχετεύοντας μεγάλο μέρος της στις διεθνείς αγορές.

Μετά την επίσκεψή του στις επιχειρήσεις ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Στη Βέροια επισκέφτηκα σήμερα το βιομηχανικό σφαγείο, όπου συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των βοοτρόφων και συζητήσαμε για τα ζητήματα της κτηνοτροφίας, που είναι εξαιρετικά αναπτυγμένη στην Ημαθία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία άλλωστε είναι η μεγαλύτερη κτηνοτροφική Περιφέρεια της χώρας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύει στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξής της και στέκεται με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια στις αγωνίες και τους προβληματισμούς των παραγωγών. Δεν είναι τυχαία η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη Περιφέρεια σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Το αποδεικνύει και η αδιάλειπτη και διαρκώς ανοδική πορεία των εξαγωγικών επιχειρήσεων μεταποίησης φρούτων, που επίσης επισκέφτηκα σήμερα στην Κουλούρα και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βέροιας. Επιχειρήσεις οι οποίες αξιοποιούν τη μεγάλη παραγωγή φρούτων σε όλη τη Μακεδονία και την κάνουν γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Το απόγευμα ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει την επίσκεψή του στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Μελίκη και την Αλεξάνδρεια.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας