Βέροια

Δουλουμπέκης – Τσιόγκας: «Αγωνιζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνική Ευρώπη & Ελλάδα»

Τη Βέροια επισκέφτηκαν σήμερα οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δουλουμπέκης Θοδωρής & Τσιόγκας Βλάσης, όπου και έδωσαν συνέντευξη τύπου.

Ο Τάσος Κωστόπουλος, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που τους συνόδευε, είπε για τους υποψήφιους: «Φιλοξενούμε δυο νέους αλλά έμπειρους πολιτικούς από το Ηράκλειο και την Κόρινθο. Οι επισκέψεις μας στο νοσοκομείο και σε κοινωνικές δομές του Δήμου της Βέροιας βρήκαν ανταπόκριση. Τέθηκαν θέματα για συζήτηση αλλά και για υποβολή τους στην Κεντρική Εξουσία.»

Ο Βλάσης Τσιόγκας μίλησε για το περιεχόμενο των επισκέψεων, που είχαν ως πυρήνα θέματα που απασχολούν το Νομό αλλά και θέματα Ευρώπης, και αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει σχέση με τα προβλήματα των αγροτών, με στόχο να οργανωθεί η χώρα στο συνεταιριστικό πνεύμα.

Ο Θοδωρής Δουλουμπέκης αναφέρθηκε στα θετικά που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής – Διατήρηση των δύο νοσοκομείων του Νομού, περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων – προσθέτοντας ότι στις επισκέψεις δέχτηκαν προτάσεις και προτεινόμενες λύσεις. «Δίνουμε τον αγώνα για μια κοινωνική Ευρώπη και Ελλάδα» κατέληξε.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όπως:

Πώς θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στη δυσκολία διάθεσης των αγροτικών προϊόντων και στην μη έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων;

Πώς θα αντιμετωπιστεί η διαχείριση της φτώχειας;

Ποιες είναι οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποδείχτηκε μέχρι τώρα σκληρή απέναντι στην Ελλάδα, ώστε να υποχωρήσει σε θέματα αγροτικής και κοινωνικής πολιτικής;

Δόθηκαν απαντήσεις, όπως:

Η Κυβέρνηση έχει δώσει μέχρι τώρα δείγματα φροντίδας προς τον αγροτικό κόσμο. Η λύση είναι τα συνεργατικά σχήματα. Θέλουμε ν’ αλλάξουμε τις ισορροπίες καταργώντας το εμπάργκο της Ρωσίας.

Ήδη κάναμε σημαντικά βήματα για τη διαχείριση της φτώχειας με κοινωνικά μέτρα, όπως αυτά της Υγείας για τους ανασφάλιστους και της παροχής επιδομάτων, που έπρεπε να ήταν ακόμη περισσότερα. Στοίχημά μας είναι η κοινωνική Ευρώπη.

Το παιχνίδι θα παιχτεί μόνο βάσει των συσχετισμών. Τα τελευταία 10 χρόνια η σχέση με την Ευρώπη είχε περιοριστεί στον οικονομικό τομέα. Τώρα αποκτά βαρύτητα η σύγκλιση στον κοινωνικό. Τα μέτρα μας είναι εφαρμόσιμα, υπάρχει ελπίδα.

far

Φωτογραφία: faretra.info

 

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας