Τοπικά

Η Π.Ε. Ημαθίας για τον Πανελλαδικό Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης

Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

«Εορτασμός των  Εθνικών Αγώνων και  της  Εθνικής  Αντίστασης  κατά   του  ναζισμού  και  του  φασισμού».  

Όπως ανακοινώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών  σύμφωνα με το άρθρο 4 Παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8-4-1999),καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο φετινός εορτασμός για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Οι κύριες εκδηλώσεις του εορτασμού θα γίνουν στην πόλη της Βέροιας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:

α) Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης  Μαϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

γ) Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 10.30΄ π.μ. τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

δ) Στις 11.00΄ π.μ. της ιδίας μέρας κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλης ( Πλατεία Ωρολογίου ) από:

  1. Βουλή των Ελλήνων
  2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
  3. Στρατηγό – Διοικητή 1ης Μεραρχίας Πεζικού
  4. Δήμαρχο Βέροιας
  5. Δ/ντή Αστυνομίας Ν. Ημαθίας
  6. Δ/ντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας
  7. Δ/ντή Σχολής Μετεκ/σης & Επιμόρφωσης (Ελλην. Αστυνομίας) Β. Ελλάδας
  8. Πολιτικά κόμματα
  9. Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων
  10. Πολιτικές Νεολαίες και Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων ή άλλων Φορέων που θα θελήσουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

Όσοι από τους εκπροσώπους Οργανώσεων, Ενώσεων, Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων επιθυμούν να τιμήσουν την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καταθέτοντας στεφάνι, πρέπει με δική τους μέριμνα και δαπάνη να παραγγείλουν το στεφάνι, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στο χώρο κατάθεσης, στο Ηρώον της πόλης, μέχρι τις 10 π.μ.  της 9ης Μαΐου 2019.

Επίσης, να δηλώσουν, τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα  23313 50102 – 23313 50104 την πρόθεσή τους αυτή, μέχρι την 14.00΄ ώρα της 8ης Μαΐου 2019.

Τα όσα  αφορούν την Ιεροτελεστία θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας, την παράταξη του στρατιωτικού αγήματος απόδοσης τιμών, καθώς και την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής στο χώρο της κατάθεσης στην Πλατεία Ωρολογίου στις 09-05-2019, από την 1η Μεραρχία Πεζικού και τέλος την τήρηση της τάξης, σ’ όλες τις εκδηλώσεις, από την Αστυνομική Δ/νση Ημαθίας.

Τελετάρχες ορίζονται η Θωμαή Γαλοπούλου και ο Δημήτριος Αράβας, υπάλληλοι της Π.Ε. Ημαθίας.

Επειδή έχουμε χρέος να αποδώσουμε έμπρακτα την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, του Ελληνικού λαού, εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, παρακαλούμε για τη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις του προγράμματος, έτσι ώστε ο εορτασμός, για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου να έχει την πρέπουσα λαμπρότητα και πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα.

banner-article

Ροη ειδήσεων