Όχι στην κατάργηση συγχώνευση 3ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Από τη Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικό Όμιλο Ημαθίας δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο που ακολουθεί σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το 3ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο της Βέροιας:

Με μία κυβερνητική απόφαση, λίγο πριν τις ημέρες του Πάσχα για ευνόητους λόγους, προχωρά για άλλη μία χρονιά η εξοντωτική και αντιεκπαιδευτική πολιτική των συγχωνεύσεων-καταργήσεων Σχολικών Μονάδων της χώρας. Συνεχίζεται έτσι η πρακτική της εξαφάνισης από τον εκπαιδευτικό χάρτη σχολείων στα οποία φοιτούν και μορφώνονται χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών.

Στο ΦΕΚ της 19-4-2019 στο οποίο δημοσιεύονται οι συγχωνεύσεις, δυστυχώς για την περιοχή μας πρώτη φιγουράρει αυτή των 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων της Βέροιας.

Ως Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας, ακολουθώντας τις αρχές της υπεράσπισης της εκπαίδευσης όλων των μαθητών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκπαιδευτικών, στεκόμαστε ενάντιοι στην καταστροφική πολιτική της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από τις διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ. Την ντύνουν μάλιστα υποκριτικά με παιδαγωγικό μανδύα ενώ στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτε παραπάνω από τις βουλές και επιθυμίες οργανισμών όπως η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ. Σταθήκαμε εξαρχής ενάντιοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καλώντας κάθε συνάδελφο σε αγώνα ώστε να μη γίνει πραγματικότητα. Να αντιληφθεί ποια είναι τα πραγματικά , ουσιαστικά προβλήματα στα οποία πρέπει να στρέψει την προσοχή του, ώστε να μη γίνεται έρμαιο των συνθηκών που δημιουργεί η ανάλγητη αυτή πολιτική αλλά με τρόπο συλλογικό και ενιαίο να την αντιπαλέψει.

Σήμερα, για άλλη μία φορά, υποχρεούμαστε να τονίσουμε τα εξής:

-Η αποφασισμένη πλέον συγχώνευση σε καμία περίπτωση δεν υπηρετεί εκπαιδευτικούς ή παιδαγωγικούς σκοπούς .Αντίθετα αδυνατίζει ακόμη πιο πολύ τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση της περιοχής μας. Δεν είναι δυνατόν να διατείνεται κάποιος, από όποια θέση κι αν κατέχει, ότι εξυπηρετεί την εκπαίδευση, ότι υπηρετεί εκπαιδευτικά οράματα , προτείνοντας το κλείσιμο ή  κλείνοντας σχολικές μονάδες, οδηγώντας σε αβεβαιότητα , εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση εκπαιδευτικούς (18 βρίσκονται μετέωροι, χάνοντας ουσιαστικά τη θέση που κατείχαν, τρέχοντας σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια να «περισώσουν» όσα μπορεί ο καθένας για τον εαυτό του), σε αβεβαιότητα γονείς και μαθητές .

-Είναι  εντυπωσιακή η κυβερνητική αναλγησία και υποκρισία που προχωρά στην εν λόγω συγχώνευση, εγκρίνοντας την πρόταση της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, αδιαφορώντας για την αντίθετη άποψη της τοπικής κοινωνίας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, των εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων ακόμη κι αυτήν την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βέροιας που ήταν αρνητική.

-Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά όσους αρχικά κίνησαν τη διαδικασία , βαραίνει ασφαλώς και όσους σήμερα την υλοποιούν.

Ως Συσπείρωση Παρέμβαση Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καλούμε την τοπική κοινωνία, πρώτα και κύρια το Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων να αναλάβουν δράση ώστε να σταματήσει  η επαίσχυντη αυτή διαδικασία των καταργήσεων σχολικών μονάδων. Αυτή η πολιτική καταστρέφει και δεν υπηρετεί σε καμία περίπτωση τα συμφέροντα κανενός…ούτε των μαθητών ούτε των εκπαιδευτικών.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34513 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια