Απόψεις Κοινωνία

“Αφορολόγητο; Ιδού η Ρόδος!” γράφει ο Τεύκρος

Διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών  ότι ο Πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του  εμφανίστηκε σίγουρος  ότι «το μέτρο για τη μείωση του αφορολόγητου δεν θα εφαρμοστεί».

Και βέβαια προκύπτει το ερώτημα: Εφόσον είναι τόσο σίγουρος γιατί δεν φέρνει στη Βουλή μια τροπολογία για την κατάργηση του νόμου που προβλέπει  τη μείωση του αφορολόγητου;  Ή μήπως προσβλέπει στην μετεκλογική… ευσπλαχνία των δανειστών ή ακόμη περισσότερο στη βαθιά εκτίμηση που οι ίδιοι του δείχνουν, γιατί συνεργάζεται άριστα μαζί τους πάντα με καλή διάθεση και πάντα με πλατύ χαμόγελο;

Ο Νόμος, όμως, που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε, δεν ψηφίστηκε για να περνάει η ώρα αλλά για να εφαρμοστεί. Νόμος που αυξάνει ακόμη περισσότερο την ήδη υπέρογκη φορολογία σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Σ’ αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σήμερα στα χρέη προς την εφορία, πριν ακόμα αυτός τεθεί σε εφαρμογή, πάνω από 4 εκατομμύρια οφειλέτες!

Αυτοί που χρωστούν τα πολλά στο δημόσιο είναι λίγοι και… άπιαστοι!

Νόμος, βέβαια, που αυξάνει φόρους χωρίς καμιά αύξηση εισοδήματος! Νόμος, που διευρύνει τη φορολογική βάση προς τους φτωχότερους, σ’ αυτούς που σήμερα έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης.

Και αν υποθέσουμε ότι ο Πρωθυπουργός είναι επίσης σίγουρος ότι δεν θα μειωθούν μετεκλογικά οι συντάξεις  ή ακόμη ότι δεν θα συνεχίσουν να  γίνονται κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, και εφόσον δεχτούμε ότι η χώρα μας κυβερνάται από την κυβέρνηση, γιατί δεν καταργεί τους σχετικούς νόμους  Κατρούγκαλου κι εκείνον που προβλέπει κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο πάνω από 500 ευρώ, τώρα μάλιστα που διαθέτει και πλειοψηφία στη Βουλή;

Να θυμίσουμε ότι κανένα από  εκείνα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια δεν δεσμεύεται  -ούτε  προεκλογικά-  ότι θα καταργήσει έστω και έναν μνημονιακό νόμο, υποταγμένα στη θέληση των δανειστών και διαγκωνιζόμενα για μεγαλύτερη εύνοια, που στην ουσία θα αποτελέσει και το εισιτήριο για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

«Δημοκρατίαν έχομεν», βέβαια!

Τα ψέματα όμως τέλειωσαν!  Όχι μόνο δεν σχίζουμε μνημόνια αλλά διατηρούμε στο ακέριο όλους τους μνημονιακούς νόμους, δαμόκλεια σπάθη κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών – ψηφοφόρων, κατά της ίδιας της υπόστασης αυτής της πατρίδας μιας, και όσα δεν έχουν ξεπουληθεί μέχρι τώρα, είναι καθ’ οδόν!

«Ασώματος η κεφαλή, περάστε κόσμε, στο καφενείον η Ελλάς!»

Και αν πάλι συνεχίσουμε να καταπίνουμε με τους ίδιους ρυθμούς «τα  ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»,  μετεκλογικά  θα κατανοήσουμε σε βάθος τι εστί μνημόνιο, ασχέτως με το ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης μνημονιακής κυβέρνησης!

Όσο για το αφορολόγητο… λόγος να γίνεται!

Και αν δεν είναι έτσι, ιδού η Ρόδος!

Το σκίτσο είναι: Dimitris Georgopalis

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας