Βέροια

Αλεξάνδρα Ανανιάδου – Βαφείδου: “Θα δώσω τη δική μου μάχη, για τη δική μου πόλη”


H υποψήφια Δημ.Σύμβουλος Βέροιας στο συνδυασμό “Δράση με γνώση” του Κ. Βοργιαζίδη μιλά στη faretra.info

Δυναμική, δραστήρια, ανήσυχη και προπαντός αισιόδοξη τόσο για το “σήμερα”, όσο και για το “αύριο” του Δήμου Βέροιας, η Αλεξάνδρα Ανανιάδου – Βαφείδου, Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος  στο συνδυασμό “Δράση με γνώση” του νυν Δημάρχου Κ. Βοργιαζίδη, κατεβαίνει αποφασισμένη για την επιτυχία στον αυτοδιοικητικό στίβο των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου, για να δώσει τη δική της μάχη για τη δική της πόλη!  Μια Βέροια, που, όπως η ίδια δηλώνει, αγαπά κι επιθυμεί να την υπηρετήσει απ’ όποιο μετερίζι χρειαστεί, εφόσον εκλεγεί. Αν και είναι γεννημένη στην Κοζάνη, ωστόσο ομολογεί ότι είναι και νιώθει… θρέμμα της Βέροιας και αναπόσπαστο μέλος του κοινωνικού της ιστού.

Μέσα από την 35ετή εμπειρία της στην αγορά της πόλης, ικανή γνώστης των δυνατοτήτων αλλά και των αναγκών του εμπορικού της κόσμου και με εντατική καλλιτεχνική δράση για 12 χρόνια, συμμετέχει σε αξιόλογα σχήματα αναφοράς του τοπικού μας πολιτισμού, εκφράζοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι η Τέχνη μπορεί να εγγυηθεί την Ανάπτυξη του Δήμου Βέροιας, με συμπρωταγωνιστές της την Ιστορία και τον Τουρισμό σε μια… διαχρονική «σκηνή» διεθνούς αναγνώρισης!

Κινείται τόσο στην ιδιωτική, όσο και στην επαγγελματική της ζωή, στα όρια της και ενίοτε τα ξεπερνά, διακρινόμενη από υπερεργατικότητα και υπερυπευθυνότητα. Δοτική και αγωνιστική δεν αφήνει ευκαιρίες ανεκμετάλλευτες και δίνει τις μάχες της δικής της καθημερινότητας με τη βεβαιότητα ότι κάθε μάχη είναι από μόνη της και μια… νίκη.  “Πάντοτε ένιωθα ότι πρέπει να δώσω το 100% του εαυτού μου και τελικά έδινα το 1000%.  Θεωρώ ότι τόσα χρόνια, δουλεύοντας στην αγορά, έχω καταθέσει στη δουλειά μου, που την αγάπησα πολύ, πάρα πολλά  και από τον εαυτό μου και από την ψυχή μου κι αυτό είναι ανταποδοτικό, γιατί η δουλειά μου με βοήθησε να εξελιχθώ αλλά και να γνωρίσω πάρα πολύ κόσμο, που μέσα από αυτή τη συναναστροφή αναπτύχθηκαν ισχυρές φιλίες και άριστες επαγγελματικές σχέσεις”, ομολογεί.


Ο Πολιτισμός παράγει έργο ζωής”

Ξεκινά την ενασχόλησή της με τον Πολιτισμό, πριν 12 χρόνια, μέσα από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας ως Γραμματέας, συμμετέχοντας σε πολλές δράσεις, όπως Παραγωγή Θεατρικών Έργων, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Μουσικοθεατρικές Παραστάσεις και προχωρά  στην ίδρυση του Φωνητικού Οργανικού Συνόλου «Μονόγραμμα», του οποίου μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος.

Όπως η ίδια σημειώνει, μιλώντας στη faretra.info, το “Μονόγραμμα” αποτέλεσε ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα που ξεκίνησε ως  έμπνευση, με το μεράκι μιας δεμένης παρέας γυναικών, που ωστόσο πήρε σάρκα και οστά με την υπόσταση Συλλόγου, μετά από πρωτοβουλία και υπό την σταθερή καθοδήγηση και επιμέλεια του Μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Πέτρου Ρίστα.

Γεγονός που πολλαπλασίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες μιας δυναμικότερης παρουσίας του  «Μονογράμματος», εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων της τοπικής μας κοινωνίας και σε μια πολυφασματική διάχυση δράσεων ενός αξιόλογου φιλανθρωπικού έργου για την αφιλοκερδή στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της πόλης μας και όχι μόνο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση υπήρξαν σημαντικές συνεργασίες και με άλλους Συλλόγους, όπως με το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας,  με τοπικές δομές στήριξης αυτών των ομάδων, όπως: τον «Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού», τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» κ.α.

Η Βέροια είναι μαγική πόλη!

“Αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τα κοινά, γιατί πραγματικά αγαπώ την πόλη μου, της οποίας μπορεί να μην είμαι γέννημα αλλά είμαι θρέμμα κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Η Βέροια πραγματικά ήταν από τις πρώτες πόλεις της Μακεδονίας σε οικονομική άνθιση πριν κάποια χρόνια και πρέπει να επιστρέψει σε αυτό που ήταν και να πάει ακόμη πιο μπροστά. Στη δίνη της οικονομικής κρίσης και των αλλεπάλληλων κοινωνικών κρίσεων που αυτή δημιούργησε,  υποβαθμίστηκε η ζωή μας σε όλα τα επίπεδα.

Σταδιακά ζήσαμε το κλείσιμο των εργοστασίων, των εμπορικών καταστημάτων, την μείωση της αγοραστικής δύναμης και κίνησης.

Με ενδιαφέρει εναγωνίως κάποια στιγμή να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας περισσότερο γι αυτήν την πόλη και το Δήμο Βέροιας συνολικότερα, να εργαστούμε περισσότερο κι εγώ και οι συνυποψήφιοί μου, ώστε ο τόπος να πάρει μπρος για τα καλά.

Η Βέροια είναι μαγική πόλη και από τις ωραιότερες της χώρας μας, με πλούσιο αξιοποιήσιμο υλικό και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Έχει απίστευτες φυσικές ομορφιές, απίστευτη Ιστορία και Πολιτισμό!

Δικαιούται, λοιπόν, έναν ισομεγέθη Τουρισμό (Αρχαιολογικού, Θρησκευτικού, Αγροτικού ενδιαφέροντος) με μια πολλαπλή ανάπτυξη, αρχής γενομένης από την ανάκαμψη της τοπικής μας αγοράς, με σταθερή και αυξανόμενη ρευστότητα χρήματος. Ψυχροί οικονομικοί και ίσως ακατανόητοι για πολλούς όροι,  που πρέπει όμως να … «αποδράσουν» επιτέλους από τα καθημερινά τηλεοπτικά δελτία της απελπισίας και να ζωντανέψουν στη σκηνή της πραγματικής τοπικής μας οικονομίας…”, καταθέτει η Αλεξάνδρα.

«Δράση με Γνώση» – Όραμα και… Πράξη!

Αναφερόμενη στην επιλογή της από τον Δήμαρχο, ως υποψηφίας του συνδυασμού “Δράση με Γνώση” αποκαλύπτει:
“Έγιναν πολλά περισσότερα από τα έργα που βλέπουμε και που πολύς κόσμος δε γνωρίζει, ή δεν τον αφήνουν κάποιοι να γνωρίσει, όπως ότι ο νυν Δήμαρχος μέσα στη θητεία του προχώρησε σε ορθολογικό «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Δήμου, που είναι και το πλέον βασικό για να μπορούν οι επιταγές των οραμάτων μας να έχουν… κυριολεκτικό αντίκρισμα στην πραγματικότητα, και όλοι μας, παλιοί και νέοι στη τοπική αυτοδιοίκηση, να έχουμε το θάρρος να αντικρίσουμε κατάματα τους Δημότες, ακόμη και αυτούς που καλοπροαίρετα καταλογίζουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για καθυστερήσεις ή λάθη του παρελθόντος και άλλων διοικήσεων.
Μπορεί να λέγεται πχ ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, αλλά ο Κ. Βοργιαζίδης ήταν μέχρι  τώρα Δήμαρχος μιας θητείας και όχι μιας ζωής!”

Πολιτισμός και Τουρισμός – Οι εγγυητές της Ανάπτυξης!

“Ένας από τους πρώτους σταθμούς αναφοράς της ανάληψης των καθηκόντων του Κ. Βοργιαζίδη ήταν η θέσπιση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, κάτι που δεν υπάρχει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας από την άλλη λειτουργεί από χρόνια ενεργά ως ένα άλλο δυναμικό «εργαλείο» παραγωγής πολιτισμού μέσα από αξιολογότατες εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και μεγάλης εμβέλειας προσέλκυσης κόσμου που έφερε στη Βέροια χρήμα, το οποίο κινήθηκε στην αγορά. Κάτι που καταμαρτυρείται και από τον κλάδο των Ξενοδόχων και τον εμπορικό κόσμο του τόπου.

Για μένα τα αδιαπραγμάτευτα αναπτυξιακά μας εργαλεία, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Δήμου μας, είναι ο Πολιτισμός με τον Τουρισμό στο υπόβαθρο της Ιστορίας μας, της Βέροιας και της Βεργίνας, της καρδιάς της Μακεδονικής γης.

Σίγουρα μπορούν να γίνουν όμως και πολλά περισσότερα και ο Συνδυασμός «Δράση με Γνώση» είχε, έχει και θα έχει σχεδιασμό και όραμα, δικαιώνοντας στην κυριολεξία και τις δύο έννοιες των λέξεων της επωνυμίας του, που βρίσκουν ιδανική ανταπόκριση στο πρόσωπο του επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας Κώστα Βοργιαζίδη…”, καταθέτει.

Ο Κ. Βοργιαζίδης είναι έντιμος και έτοιμος να συνεχίσει το έργο του με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα

Για το πρόσωπο του Δημάρχου Βέροιας αναφέρει:
“Είναι έντιμος, χαμηλών τόνων με μια φυσική και όχι υποκριτική σεμνότητα, σε βαθμό που ίσως λειτούργησε γι αυτόν αρνητικά, αφού ποτέ ο ίδιος δεν πρόβαλε το έργο του. Είναι ο άνθρωπος των λίγων λόγων και των πολλών έργων.  Ξέρεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις, γιατί είναι ό,τι δείχνει. Είναι ο άνθρωπος που όταν τον χρειαστείς θα σηκώσει ο ίδιος και αμέσως το τηλέφωνο, κι αν δεν το κάνει λόγω υποχρεώσεων, θα σε πάρει πίσω το συντομότερο. Έχει αληθινή επικοινωνία με τους συνανθρώπους του, με ειλικρίνεια και απλότητα, χωρίς να σκορπά δεξιά και αριστερά φανταχτερές υποσχέσεις με κορώνες προεκλογικού εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας.

Άλλωστε ο καρπός δείχνει την ποιότητα του δέντρου. Προέρχεται από ευυπόληπτη οικογένεια με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, που χαίρει καθολικής εκτίμησης από την κοινωνία μας και ο ίδιος, χωρίς να έχει καμιά ανάγκη επιβεβαίωσης, έχει χτίσει εικόνα  αξιοπιστίας μέσα από την πολυετή δράση του στο χώρο της επιστημονικής κοινότητας, ως ένας εργατικός πετυχημένος Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός που αγαπάει αποδεδειγμένα την πόλη του και τους ανθρώπους της…”.

“Δεσμεύομαι να προσπαθήσω να μην απογοητεύσω κανέναν ποτέ “

“Στην διαδρομή μου ως τώρα, μου δόθηκε η δυνατότητα να συμπορευτώ με ανθρώπους που απλόχερα μου παρείχαν την αγάπη και την στήριξη τους. Και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό!

Η επαφή με κάθε έναν απ’ αυτούς συνέβαλε στην προσωπική μου ολοκλήρωση και βελτίωση! Με επίγνωση, ωριμότητα και κυρίως υπευθυνότητα νιώθω την ανάγκη να προσφέρω και να συμβάλλω με όσες δυνάμεις έχω, στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πόλη μας! Μια πόλη που αγαπώ και επιθυμώ να υπηρετήσω!

Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας μας σε πολλούς τομείς και αφουγκραζόμενη τα προβλήματα του Δήμου Βέροιας, ζητώ ανοικτά τη στήριξη όλων και ειλικρινά δεσμεύομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεσμεύομαι με την υπόσχεση να προσπαθήσω ποτέ να μην απογοητεύσω κανέναν. Αν εκλεγώ, θα είμαι, στο οποιοδήποτε πόστο κρίνει ο Δήμαρχος ότι μπορώ να προσφέρω, αληθινή, εργατική, συνεπής και πρωτίστως έντιμη και έτοιμη να σταθώ απέναντι στο ψέμα, το οποίο δεν το υιοθετώ, ούτε κατά συνείδηση, ούτε και κατά… συνθήκη! 
Ήμουν πάντοτε ευθύς και αυτό θα συνεχίσω να είμαι…”.

Βιογραφικό σημείωμα της Αλεξάνδρας Ανανιάδου – Βαφείδου

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1962 και κατοικεί στη Βέροια από το 1967 μέχρι σήμερα.

Μετά το Λύκειο σπούδασε στη Θεσσαλονίκη σε Σχολή Βρεφονηπιοκόμων κάνοντας την πρακτική της στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία, ενώ παράλληλα εργαζόταν και συνέχισε να εργάζεται μέχρι πρότινος στον ιδιωτικό τομέα.

Ανέπτυξε κοινωνική δραστηριότητα με τη συμμετοχή της σε Συλλόγους και Φορείς. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας, εγγεγραμμένο μέλος στον Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού και τα τελευταία 5 χρόνια πρόεδρος του Φωνητικού Οργανικού Συνόλου «Μονόγραμμα», το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όπως εκτιμά, πρωταρχικό ρόλο για την ίδια, έχει η καθημερινότητα της πόλης, το καθαρό περιβάλλον και ό,τι βοηθάει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εξυπηρέτησης των πολιτών. Την ενδιαφέρει μια ελκυστική πόλη τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες, ικανή να στηρίξει και την τοπική οικονομία.

Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό και εργολάβο Γιώργο Βαφείδη.

Τηλέφωνο 6974784423
Email alexandraananiadou86@gmail
.com

Φωτογραφίες παρουσίασης – video: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας