Πολιτική

Επιστολή του ημαθιώτη υποψήφιου ευρωβουλευτή του Μ-Λ ΚΚΕ, Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη

“Το νόημα των Ευρωεκλογών που πλησιάζουν” του Μπάμπη Χατζηθεοδωρίδη, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Μ-Λ ΚΚΕ

Σε λιγότερο από ένα μήνα η χώρα πρόκειται να οδηγηθεί σε Ευρωεκλογές. Λίγη είναι η πολιτική συζήτηση που γίνεται ως τώρα και την τοπική κοινή γνώμη δείχνει να απασχολούν περισσότερο οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τους εκατοντάδες υποψηφίους. Έτσι δείχνουν τα πράγματα, όμως κατά τη γνώμη μας αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η χώρα προχωράει στις εκλογές του Μάη για το Ευρωκοινοβούλιο σε μία περίοδο στην οποία όλα τα προβλήματα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων είναι οξυμένα, εκρηκτικά.

Τα δύο κόμματα εξουσίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έχουν στήσει εδώ και καιρό ένα πολιτικό σκηνικό φτηνής και ψεύτικης αντιπαράθεσης. Αυτό που επιδιώκουν είναι να σπείρουν σύγχυση και να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες στο λαό μας, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή γι’ αυτόν. Παρά την προσπάθεια τους που στηρίζεται και υποστηρίζεται από διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας, από τα πιο ισχυρά κανάλια προπαγάνδας, ο λαός μας και στην περιοχή μας ξέρει καλά πως δεν έχει τίποτε απολύτως να περιμένει, ούτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που παίζει σήμερα το τελευταίο της χαρτί για να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας αλλά ούτε και από τη ΝΔ που φιλοδοξεί να επιστρέψει σε αυτήν , έπειτα από 4 χρόνια αναμονής.. Γνωρίζει επίσης ο λαός ότι αυτά τα κόμματα , μαζί με το ΚΙΝΑΛ – το μεταμορφωμένο ΠΑΣΟΚ- και τα υπόλοιπα αναχώματα, δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό για να βγει από τη δεινή θέση στην οποία τον έχουν οδηγήσει. Αυτά είναι τα 3 κόμματα που ψήφισαν και εφάρμοσαν  τρία διαδοχικά Μνημόνια.

Πρέπει για ακόμη μία φορά να θυμίσουμε στην εργατική τάξη, και το λαό μας ότι είναι όλοι αυτοί που εξαπέλυσαν μία ξέφρενη επίθεση , που ρήμαξε τη ζωή τους και υποδούλωσε τη χώρα.

Καμία αυταπάτη δε χωράει και δεν πρέπει να έχουν ως προς αυτό. Υπηρετούν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα με μικρές παραλλαγές. Όποια διαχωριστική γραμμή κι αν θέσουν είναι ψεύτικη. Όποιο δίλημμα κι βάλουν στο λαό είναι κάλπικο.

Ας σκεφτούν όλοι οι εργαζόμενοι, ειδικά στην περιοχή μας….9 χρόνια Μνημονίων, ασταμάτητα, εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα. Και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει ότι επιστρέφουμε στην «κανονικότητα».

Δημαγωγεί ασύστολα. Λέει ψέματα. Όλο το καθεστώς επιτροπείας στην οποία έσπρωξαν τη χώρα , είναι όρθιο. Οι εκατοντάδες νόμοι που επέβαλαν οι δυνάστες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ , τα ψήφισαν και τα εφάρμοσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι εδώ. Όλα τα μέτρα που μας εξαθλίωσαν , δημιούργησαν τεράστια ανεργία, φτώχεια κι εξαθλίωση παραμένουν.  Όλα όσα υποδούλωσαν ακόμη πιο πολύ τη χώρα και την παρέδωσαν βορά στο ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ε.Ε. μας βαραίνουν. Τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εξουθένωσαν εκατομμύρια. Έσπρωξαν τη νεολαία σε απόγνωση και μαζική μετανάστευση. Ο λαός της περιοχής μας το γνωρίζει καλά κι από πρώτο χέρι , γιατί η περιοχή είναι από εκείνες που πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της πολιτικής τους.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ , οι εκπρόσωποί τους, τα κρύβουν καλά απ’ το λαό μας. Δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να διαταραχτεί το απατηλό σκηνικό ηρεμίας που έχουν σκηνοθετήσει.

Κρύβουν από εργάτες, αγρότες, νέους ότι αυτή είναι η ευημερία, η δημοκρατία και η σωτηρία που θα έφερνε η Ε.Ε. Το ίδιο παραμύθι εδώ και 40 χρόνια που η πατρίδα μας συμμετέχει σε αυτή, όσες μορφές κι αν πήρε . Τα τελευταία ιδίως χρόνια, φάνηκε καθαρά σε όλους ότι το να είσαι μέλος, «εταίρος» όπως οι λάτρεις των ιμπεριαλιστών ισχυρίζονται, δεν προσφέρει στο λαό κανένα απολύτως κέρδος αλλά είναι στην πραγματικότητα η εφαρμογή της υποταγής στις επιθυμίες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ , ΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ

Η πραγματική Αριστερά δεν υπογράφει και δεν εφαρμόζει Μνημόνια. Δε λεηλατεί το λαό. Δεν τον αλυσοδένει πιο σφιχτά , με τα δεσμά της εξάρτησης και υποτέλειας. Δεν ξεπουλά τη χώρα. Περισσότερο από όλα δεν υπηρέτησε ποτέ και δεν πρόκειται να υπηρετήσει τους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ-Ε.Ε.

Αγωνίζεται πάντα για την υπεράσπιση του λαού μας και των δίκιων του . Βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, στην πρώτη γραμμή  του αγώνα για ψωμί και δουλειά, για τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Με την κάθοδο στις Ευρωεκλογές του 2019 θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ακριβώς αυτό το . Ο λαός και στην περιοχή μας θα πρέπει να καταδικάσει και με την ψήφο του την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που πάνε να τον εμπαίξουν και να τον εξαπατήσουν. Κάθε ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι χαμένη ψήφος αλλά και ψήφος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Εμείς λέμε ότι η προοπτική βρίσκεται στο δυνάμωμα του λαϊκού, αντιμπεριαλιστικού αγώνα για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας.

Ψηφίζουμε Μ-Λ ΚΚΕ για να ακουστεί πιο δυνατά και καθαρά το σύνθημα:¨ «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έξω οι Αμερικάνοι.»

Για μία Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη, Σοσιαλιστική.

 Bέροια 12-4-2019

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας