Απόψεις

“Ψάχνω να βρω ποιο Δήμαρχο να ψηφίσω….” γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης

Αλέξανδρος Τρομπούκης

Με πολύ προσοχή διάβασα στην εφημερίδα ‘‘Βέροια’’ της 8ης Απριλίου 2019, προγραμματικές δηλώσεις των υποψηφίων Δημάρχων προκειμένου να πάρουν την ψήφο των δημοτών.

Γενικά διαπίστωσα ότι όλοι οι υποψήφιοι μίλησαν για ενέργειες που αποσκοπούν στη βελτίωση επιπέδου και ποιότητας ζωής των κατοίκων. Άλλωστε αυτό ζητούν και οι τοπικές κοινωνίες. Γράφοντας σήμερα αυτές τις λίγες γραμμές θα ήθελα να συμβάλλω ταπεινά σαν απλός συνδημότης στην εξεύρεση του λεγόμενου ‘’καλού’’ Δήμαρχου.

Αρχικά, ψάχνω να βρω ένα Δήμαρχο που να είναι για όλους του συνδημότες και όχι για τους ανθρώπους των κομμάτων που διατυμπανίζουν ότι τον στηρίζουν. Τούτο βέβαια έρχεται. με την κοινωνική καταξίωση άξιων και αρίστων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Οι άξιοι λοιπόν δημοτικοί σύμβουλοι που επιλέγει ο υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να είναι οι άριστοι στον τομέα τους. Δεν πρέπει να είναι επιλογές για να συμπληρώνουν την… ‘’πεντάδα’’ όπως λέγαμε όταν είμαστε πιτσιρίκια.

Ψάχνω να βρω ένα Δήμαρχο με το  συνδυασμό του που θα κοιτάξει με πόνο προς τα σχολεία, με ελπίδα προς τον πολιτισμό, με αυστηρότητα στην διατήρηση της καθαριότητας, με, σχολαστικότητα στην διαχείριση των οικονομικών αλλά και αποφασιστικότητα στην λήψη σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον της πόλης και των χωριών.

Ψάχνω να βρω ένα Δήμαρχο με το  συνδυασμό του, που να μπορέσει να εκπληρώσει σε ποσοστό 100% όλες τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι , γέφυρα ‘’Κούσιου’’, η ανυπαρξία δημοτικού  κολυμβητηρίου, η κατάσταση της πλατείας του ανύπαρκτου ‘’Ωρολογίου’’ ΔΕΝ τιμούν την Βέροια.
Ψάχνω να βρω ένα Δήμαρχο με το  συνδυασμό του που δεν θα διορίσει κανένα σε υπηρεσία του Δήμου επειδή είναι ψηφοφόρος του.

Ψάχνω να βρω ένα Δήμαρχο με το  συνδυασμό του που να στελεχώνεται από άξιους, νοήμονες αλλά και απλούς ανθρώπους που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους, δεν κατεβαίνουν ως υποψήφιοι για προσωπικά οφέλη και ξέρουν να εισηγούνται και να αποφασίζουν τις σωστές και μόνον αποφάσεις για το καλό της πόλης μας και των χωριών της.
Υπάρχει; ευελπιστώ ότι θα βρεθεί.

banner-article

Ροη ειδήσεων