Βέροια Πολιτισμός

Με “Μουσικές του Κόσμου” το 2ο & 4ο Γυμνάσιο Βέροιας πλούτισαν την Εβδομάδα της Σχολικής Δημιουργίας

Με ένα πρόγραμμα όπου η μουσική συνάντησε το λόγο και την εικόνα, το 2ο & 4ο Γυμνάσιο συμμετείχαν στην Εβδομάδα Σχολικής Δημιουργίας, δίνοντας το δικό τους ιδιαίτερο παρών.

Η εκδήλωσε ενταγμένη στην Εβδομάδα που οργάνωσε, όπως και πέρυσι, η ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, θέλοντας να αναδείξει τις ικανότητες των μαθητών και σε άλλα επίπεδα πέρα από το γνωστικό, απέδειξε τις δεξιότητες των μαθητών των δύο σχολείων και στο καλλιτεχνικό επίπεδο.

Με διευθυντή της χορωδίας των δύο σχολείων τον Σταύρο Θεοχαρόπουλο, με κείμενα που επιμελήθηκε η Αναστασία Αργυριάδου, η οποία είχε και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης, τα παιδιά πρόσφεραν στο κοινό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της πόλης ένα ποιοτικό θέαμα και ακρόαμα.

Με κείμενα και τραγούδια που αγκάλιαζαν τον κόσμο αλλά και τον άνθρωπο, από τη μακρινή Ιαπωνία μέχρι την Αφρική, από το δράμα του Ναζισμού, μέχρι το άρωμα των «Παιδιών κάτω στον κάμπο», εμβληματικό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, οι μαθητές κινήθηκαν κάτω από τις οδηγίες των καθηγητών τους υποδειγματικά.

Δουλεμένη η χορωδία, με κύριο χαρακτηριστικό της, πέρα από τη φωνή, και την κίνηση των χορωδών, που της προσθέτει πάντα μια διαφορετική ταυτότητα, πλαισιώθηκε από προσεγμένα κείμενα και μικρά δραματοποιημένα στιγμιότυπα, που έδωσαν  μια άλλη διάσταση στην εκδήλωση.

Το σχολείο δείχνει με τέτοιες εκδηλώσεις, όπως τόνισαν η Αναστασία Αργυριάδου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης, που προλόγισαν, πως κρύβει έναν σημαντικό πλούτο δημιουργικότητας, μετατρέποντας τον ελεύθερο χρόνο των  μαθητών σε μικρή πολιτιστική παραγωγή.

Διάβασαν και έπαιξαν οι: Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Δέλλα Βάια, Λακμανίδου Φιλίτσα, Μπλέτσιου Ιωάννα, Μωυσίδου Παναγιώτα, Νταμπακάκη Μαρίνα, Παναγιωτούλα Κασσάνδρα και Τσανασίδου Ανδριάνα.

Εξαιρετική στο πιάνο η Ελένη Τενεκετζόγλου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info       

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας