Διάφορα

15 Ιδέες για πασχαλινά διακοσμητικά!

 Είναι πλέον Απρίλης και οι διακοπές του Πάσχα δεν αργούν να έρθουν. Αν και στην Ελλάδα δεν είμαστε ιδιαίτερα συνηθισμένοι να στολίζουμε το σπίτι για αυτή την γιορτή, εμείς στο ediva.gr βρήκαμε κάποια ωραία πασχαλινά διακοσμητικά για το σπίτι σου ώστε να νιώσεις ακόμη περισσότερο την άνοιξη και να μπεις στο κλίμα του Πάσχα.

Παρακάτω θα βρεις μια ποικιλία διασκεδαστικών προτάσεων που σίγουρα θα σε ωθήσουν να τις δοκιμάσεις. Κάθε μία από τις παρακάτω ιδέες χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, όμορφα λουλούδια ή άλλα ανοιξιάτικα διακοσμητικά, επιλογές που αποτελούν την κατάλληλη λύση για τον πασχαλινό στολισμό του σπιτιού σου.

Πασχαλινή διακόσμηση φωτογραφιών

easter picture display

Χρησιμοποίησε πασχαλινά αυτοκόλλητα λαγού για να ενισχύσεις τις φωτογραφίες της οικογένειας σου προσθέτοντας ένα χαριτωμένο και δημιουργικό διακοσμητικό. Απλά κόλλησε αυτιά και στόμα λαγού στο τζάμι μπροστά από τις αγαπημένες σου φωτογραφίες.

Αν δε μπορείς να βρεις αυτοκόλλητα στο κατάλληλο μέγεθος, χρησιμοποίησε χαρτόνι και κολλητική ταινία για να φτιάξεις αυτιά για όλη σου την οικογένεια.

Διακοσμητικά κοτοπουλάκια

easter chick display

Για να φτιάξεις το παραπάνω διακοσμητικό, ξεκίνησε κολλώντας μεταξύ τους δύο κίτρινα pom-pom για να φτιάξεις το κοτοπουλάκι. Πρόσθεσε ένα πρόσωπο χρησιμοποιώντας τσόχα και βαφή για ύφασμα. Βάλε το κοτοπουλάκι μέσα σε ένα μπαλόνι που δεν έχεις ακόμη φουσκώσει. Έπειτα, φούσκωσε το μέχρι να φτάσει το μέγεθος που επιθυμείς. Δέσε το μπαλόνι και και ψέκασε το με σπρέι μαγειρικής. Κάλυψε έναν χρωματιστό σπάγκο με άσπρη κόλλα, τύλιξε τον σταυρωτά γύρω από το μπαλόνι αφήνοντας κενά τα οποία δεν είναι μεγαλύτερα από το κοτοπουλάκι. Άφησε τον σπάγκο να στεγνώσει, σκάσε το μπαλόνι και αφαίρεσε το.

Χάρτινα αυγά

paper egg centerpiece

Φτιάξε ένα όμορφα και οικονομικά πασχαλινά διακοσμητικά που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Απλά κόψε σχήματα αυγού επάνω σε χαρτόνια και διακόσμησε τα χρησιμοποιώντας κορδέλες, μαρκαδόρους και αυτοκόλλητα. Κρέμασε τα αυγά επάνω σε κλαδιά δέντρου και τοποθέτησε τα μέσα σε ένα βάζο ή κουβά.

Γιρλάντα με πασχαλινά αυγά

easter egg garland

Αυτό το διακοσμητικό είναι ένας εκπληκτικά απλός τρόπος για να δώσεις στο σπίτι σου γιορτινή διάθεση — ακόμη και τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στην κατασκευή του! Απλά κόψε το χαρτί σε σχήματα αυγού, διακόσμησε τα με μπογιά και αφού τα αφήσεις να στεγνώσουν τοποθέτησε τα επάνω σε έναν σπάγκο για να τα κρεμάσεις.

Κηροπήγια με μαργαρίτες

daisy candleholders

Τοποθέτησε ένα λαστιχάκι γύρω από ένα κηροπήγιο και βάλε μια μαργαρίτα μέσα σε αυτό. Έπειτα βάλε το κηροπήγιο μέσα σε ένα μικρό πιάτο με νερό. Κάνε μια σειρά από τέτοια κηροπήγια στο κέντρο του τραπεζιού ή τοποθέτησε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού για να δώσεις στο σπίτι σου μια πασχαλινή νότα.

Κάδρα με λαγουδάκια

framed paper easter bunnies

Μπες στο κλίμα του Πάσχα διακοσμώντας το σπίτι σου με αυτά τα εύκολα κάδρα με λαγουδάκια. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μικρά καδράκια, χαρτόνι και ένα πατρόν σε σχήμα λαγού. Φτιάξε λαγουδάκια από διαφορετικά χρώματα και κόλλησε τα επάνω σε υφάσματα ή σχέδια από χαρτόνι.

Γιρλάντα από υφάσματα

fabric garland

Διακόσμησε το ράφι επάνω από το τζάκι με μια γιρλάντα από διάφορα κομμάτια υφάσματος. Ανέμειξε κορδέλες, κρόσσια και ύφασμα και δέσε τα σε μια κορδέλα για να φτιάξεις τη γιρλάντα, πρόσθεσε μικρά πλαστικά αυγά με πετονιά για να τελειώσεις τη διακόσμηση.

Λαγοί με κορδέλες

ceramic rabbits

Αν έχεις κεραμικά λαγουδάκια, μπορείς να τα διακοσμήσεις με ανοιξιάτικα χρώματα. Απλά τύλιξε μια κορδέλα σε έντονα χρώματα γύρω από το λαιμό τους και κάνε ένα φιόγκο. Ένα αυτοκόλλητο λουλούδι στα ίδια χρώματα θα δώσει ακόμη περισσότερη χάρη στους λαγούς σου.

 Ανοιξιάτικο διακοσμητικό πόρτας

spring door decoration

Φτιάξε ένα μπουκέτο λουλούδια –αληθινά ή ψεύτικα — μέσα σε μια ομπρέλα και δέσε το στην πόρτα του σπιτιού σου. Δέσε μια κορδέλα γύρω από την ομπρέλα για να διατηρήσεις τα λουλούδια στη θέση τους και πρόσθεσε λίγα βαμμένα κελύφη από αυγά για επιπλέον πασχαλινή διακόσμηση.

Αν χρησιμοποιήσεις αληθινά λουλούδια, δημιούργησε ένα βάζο με νερό σε μια πλαστική επανασφραγιζόμενη σακούλα. Ασφάλισε τη στη βάση των λουλουδιών με ένα λαστιχάκι.

 Τραβέρσα σε σχήμα καρότου

carrot runner

Μια ποικιλία από πορτοκαλί λωρίδες διαφόρων υφασμάτων μπορούν να συνδυαστούν για να φτιάξεις αυτή την εποχιακή τραβέρσα.

Χάρτινο καλάθι για αυγά

paper basket

Χρησιμοποίησε έναν καταστροφέα εγγράφων για να φτιάξεις ένα καλάθι για τα αυγά σου. Για να δημιουργήσεις αυτή τη χάρτινη “φωλιά”, πάρε μακριά φύλλα χαρτιού ή χαρτιού περιτυλίγματος και ένωσε τα σε συρραπτικό μεταξύ τους. Πρόσθεσε ένα κομμάτι από σύρμα λουλουδιών, κράτησε από μία άκρη σε κάθε σου χέρι και τύλιξε το γύρω από τη φωλιά. Βάλε μερικά αληθινά ή ψεύτικα αυγά μέσα για να τελειώσεις τη διακόσμηση.

Ανοιξιάτικο διακοσμητικό κουρτίνας

spring curtain decor

Δώσε στις κουρτίνες σου μια ανοιξιάτικη νότα αντικαθιστώντας τους γάντζους  σου με πολύχρωμες κορδέλες. Βεβαιώσου ότι θα δέσεις τις θηλιές αρκετά χαλαρά για να μπορείς να τις ανοιγοκλείνεις.

Απλό διακοσμητικό για το ράφι στο τζάκι

mantel display

Κόψε κλαδιά φυτών και τοποθέτησε τα μέσα σε βάζα και μπουκάλια για να έχεις ένα απλό διακοσμητικό για το ράφι στο τζάκι σου. Αυτό το διακοσμητικό μπορείς να το έχεις όλη την άνοιξη. Θα σου πρότεινα να επιλέξεις βάζα σε διάφορα μεγέθη για να δημιουργήσεις μια ενδιαφέρουσα διαρρύθμιση.

Θήκες λουλούδια

flower cups

Δημιούργησε ένα διακοσμητικό που μοιάζει με λουλούδι τοποθετώντας μια μικρή φόρμα για κέικ μέσα σε μια φόρμα κανονικού μεγέθους. Τοποθέτησε τες και τις δύο μέσα σε μια αυγοθήκη και γέμισε τες με πασχαλινά κεράσματα.

Λουλούδια & λαχανικά

flowers and vegetables

Τα καρότα και τα φύλλα μαρουλιού τοποθετημένα μέσα σε μεγάλα διάφανα βάζα δημιουργούν μια μοναδική εμφάνιση. Διατήρησε τα λαχανικά σου όρθια τοποθετώντας ένα μικρότερο βάζο από μέσα και βάλε τα λαχανικά σου ενδιάμεσα. Τύλιξε έναν σπάγκο γύρω από τα βάζα για να δώσεις μια απλοϊκή νότα.

ediva.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας