Βέροια Πολιτισμός

Το “Μονόγραμμα” ταξιδεύει – Πρώτος σταθμός το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Λιτοχώρου

Πριν από μια βδομάδα, Κυριακή 31 Μαρτίου, το Οργανικό-Φωνητικό Σύνολο «Μονόγραμμα» της Βέροιας διοργάνωσε στο Χώρο Τεχνών της πόλης το 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ «Παράλληλες Φωνές» με μεγάλη επιτυχία.

Προσκεκλημένη τότε ανάμεσα σε άλλες και η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης». Χθες το βράδυ το «Μονόγραμμα» συμμετείχε στο 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε η Χορωδία Λιτοχώρου, τιμώντας τις αδελφικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν στην πρώτη συνάντηση.

Το «Μονόγραμμα» τραγούδησε πρώτο, πριν από τις άλλες τρεις χορωδίες, αποσπώντας με την εμφάνισή του θετικότατες κριτικές και το χειροκρότημα του κοινού.

Εκείνο όμως που αξίζει να προστεθεί εδώ, αφού η faretra.info ήταν παρούσα στη συνάντηση των χορωδιών του Φεστιβάλ, δεν ήταν μόνο η άψογη διοργάνωση από τη μεριά της οικοδέσποινας χορωδίας αλλά και η ζεστή φιλοξενία που πρόσφερε στις προσκεκλημένες χορωδίες της.

Έτσι, μετά την εκδήλωση, το δείπνο που παρέθεσε η Χορωδία «Ιωάννης Σακελλαρίδης» στους φιλοξενούμενους είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας, ποτό, τραγούδι, χορό, κέφι και προπαντός ανθρώπινη ζεστασιά, μακριά από τυπικότητες.

Το «Μονόγραμμα» επέστρεψε αργά στη Βέροια με τις καλύτερες εντυπώσεις κι από ότι φαίνεται αυτός είναι ο πρώτος σταθμός φέτος για τη χορωδία μας, σε μια σειρά μουσικών συναντήσεων που θα ακολουθήσουν.

Απ’ ότι ανακοίνωσε η Πρόεδρος του «Μονογράμματος» Αλεξάνδρα Ανανιάδου-Βαφείδου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Χορωδία ήδη έχει προσκληθεί από τις χορωδίες της Βόλβης, της Κομοτηνής και της Κέρκυρας.

Απόψε το «Μονόγραμμα» τραγουδά στις 8 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, στην εκδήλωση “Fantasmagoria”. Πρόκειται για ένα event που ξεκινά από το πρωί και στο οποίο το “Μονόγραμμα” είναι η μόνη χορωδία που συμμετέχει.

far

Φωτογραφίες:faretra.info    

Σχετικά με το Φεστιβάλ αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

   

banner-article

Ροη ειδήσεων