Βέροια Πολιτισμός

Δημοτικό Ωδείο Βέροιας – «Εαρινές Συμφωνίες». Πρεμιέρα με τους Art Various

Το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας για δεύτερη χρονιά διοργανώνει εκδηλώσεις που φέρνουν τη μουσική στο κοινό μέσα από διάφορες εκφάνσεις της,

Απόψε η πρεμιέρα στις «Εαρινές Συμφωνίες» έγινε  με την μουσική παράσταση οι « Art Various στη Νέα Υόρκη», όπου η μουσική ενισχύθηκε από το χορό και από την εικόνα.

Συγκεκριμένα:

Η παράσταση ήταν ένα ταξίδι από την αισθαντική ατμόσφαιρα του Secret Garden και τη μουσική κινηματογράφου μέχρι τα musicals του Broadway και τους ρομαντικούς δρόμους του Αργεντίνικου Τάγκο. Συμμετείχαν το φωνητικό σύνολο “VOICES” και η ομάδα σύγχρονου χορού της ΚΕΠΑ, υπό την καλλιτεχνική  δ/νση  της Μαυρέτας Λενικάκη.

Μια μουσική περιπλάνηση σε ήχους της jazz μουσικής παρουσιάζοντας έργα των Gershwin, Bernstein, κ.α, που  περιλάμβανε αποσπάσματα από γνωστά musicals για χορωδία και Σοπράνο. Aποσπάσματα από το secret garden με ταυτόχρονη προβολή εικόνων καθώς και έργα της jazz του Ilan Rechtman γραμμένα για κλασικό σύνολο (piano trio) σε πρώτη ερμηνεία στην Ελλάδα.

Τους Art Various αποτελούν:

Mαριαλένα Παναγιωτοπούλου Soprano,Ευαγγελία Κουζώφ Βιολί,Στέλλα Τέρμπελη Βιολοντσέλο και Θανάσης Γοβατζιδάκης πιάνο.

…………………………………….

Αύριο,Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στις 8.30

Κουιντέτο πνευστών Thess Quintet αποτελούμενο από μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το project  «  H Ελληνική μουσική συναντά την Ελληνική ποίηση

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας