Κοινωνία

Φώφη Γεννηματά: “Είναι απάνθρωπο να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία”

Καταργείται η προστασία της πρώτης κατοικίας, η μοναδική προστασία που υπήρχε και είχε προβλεφθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει κόφτες, στην προστασία των πιο αδύναμων. Και γι’ αυτό βέβαια ψηφίζουν την τροπολογία από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν προστατεύονται πλέον τα νοικοκυριά που μπορεί να βρεθούν σε αδυναμία, περιορίζεται ο αριθμός όσων μπορούν να υπαχθούν, υπάρχουν σοβαρότατα γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές ασάφειες και κενά που μένουν να καλυφθούν από Υπουργικές αποφάσεις που δε γνωρίζουμε ούτε πότε θα εκδοθούν, ούτε το περιεχόμενό τους. Δεν ξέρουμε πώς θα προκύπτει το ύψος της επιδότησης από το Δημόσιο, δε γνωρίζουμε με ποια κριτήρια θα γίνεται η επαναξιολόγηση κάθε έτος των δανειοληπτών. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν  ψηφίζουμε τη ρύθμιση αυτή.

Είναι απάνθρωπο, να χάνουν οι άνθρωποι την πρώτη τους κατοικία. Μεσαίοι και μικροί δανειολήπτες, οι οποίοι πραγματικά χτυπήθηκαν στα χρόνια της κρίσης και δε μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Έχουμε καταθέσει, το Κίνημα Αλλαγής, συγκεκριμένη πρόταση νόμου για τα κόκκινα δάνεια: Με τρεις φράσεις: Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για μικρούς και μεσαίους δανειολήπτες, πάγωμα οφειλής των ευπαθών ομάδων και τρίτον, κούρεμα δανείου εάν είναι ενήμερη η ρύθμιση της οφειλής.

Τους προκαλούμε λοιπόν, και το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, να έρθουν και να ψηφίσουν τη δική μας πρόταση. Γίνεται δε ολοφάνερο ότι η Επιτροπεία είναι εδώ, καλά κρατεί και είναι ακόμα πιο ισχυρή. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό που εδώ και δέκα χρόνια κάνει θυσίες. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, καθυστέρησαν και ακρίβυναν την έξοδο από την κρίση.

Έχει έρθει λοιπόν η ώρα της συνεννόησης γύρω από ένα ελληνικό πρόγραμμα, για ν’ αφήσουμε επιτέλους πίσω μας τα προβλήματα και να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα. Γιατί η Ελλάδα μπορεί και έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

ΚΙΝΑΛ

banner-article

Ροη ειδήσεων