Βέροια Εκδηλώσεις

“Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο”. Έκθεση του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας στη Στέγη

Το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, το 3ο ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και με την υποστήριξη της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, διοργανώνει περιοδική φωτογραφική έκθεση, με τίτλο:

«Ελληνικό χαρτονόμισμα, Ιστορικές Μαρτυρίες. Το νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.».

Στην έκθεση γίνεται αναφορά στα νομίσματα του αρχαίου ελληνικού κόσμου και στα ελληνικά χαρτονομίσματα από την επανάσταση του 1821 έως και σήμερα. Στόχος της είναι η εξοικείωση των μαθητών με το νόμισμα, την ιστορία, την εικονογραφία του και τη χρήση του ως μέσου συναλλαγής.

Η έκθεση αποτελεί προϊόν των εκπαιδευτικών δράσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας, που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διετούς συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, με τίτλο: «Money matters».

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιείται ξενάγηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, με συνολική διάρκεια μίας διδακτικής ώρας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας, από την Τετάρτη 10 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.

Η έκθεση θα λειτουργεί τα πρωινά (από τις 9:00 έως τις 13:00) για τους/τις μαθητές/τριες των σχολείων (έως 25 μαθητές για κάθε επίσκεψη) και το απόγευμα (από τις 18:30 έως τις 20:30) για το ευρύ κοινό.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση με τους μαθητές της τάξης τους να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά (στα τηλέφωνα της ΔΠΕ Ημαθίας, κα Αντωνιάδου) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

Ο Δ/ΝΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων