1ο Φεστιβάλ μελοποιημένης ποίησης της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας. Κ. Βέττα - Μ. Ανδρουλιδάκης - Κουαρτρέτο "L’ Anima"

Ακυρώνεται η αυριανή συναυλία Καλλιόπης Βέττα και Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Μελοποιημένη ποίηση ...στίχοι και μελωδίες που δέθηκαν για πάντα ...

21 και 22 Μαρτίου πραγματοποιείται  το 1ο  Φεστιβάλ της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση ... δώρο σε όσους αγαπούν την Ποίηση, τη Μουσική, το Τραγούδι,  τον Έρωτα, την Ελευθερία και την Ελλάδα… Αφορμή η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Πέμπτη 21/3

Federico Garcia Lorca

με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ (τραγούδι)

τον ΜΑΝOΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ (κιθάρα-ενορχήστρωση)

και το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ «L'ANIMA»

“ TΟ ΔΕΝΤΡΟ  F. G. LORCA “

Η  σπουδαία ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και  ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης συμπράττουν και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Το δέντρο F. G. Lorca».

Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.

Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο "Un árbol llamado Lorca" σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.

Στη συναυλία  θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική Μίκη

Θα συμπράξει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Franc Paulin Shestani – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) και η Σουέλα Σέχου (κοντραμπάσο).

Η φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από "Το δέντρο F.G.Lorca".

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα,  τον πλούτο και τον διεθνή χαρακτήρα της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα.

Ώρα 9.00 μ.μ Αντωνιάδειος Στέγη , εισιτήρια . 8€

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 24817 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια