Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας για την απώλεια του Καθηγητή Νικολάου Μουτσόπουλου

Η απώλεια του καθ. Νικολάου Μουτσόπουλου είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του αλλά και το Δήμο μας. Χάσαμε έναν άνθρωπο που μας αγάπησε και μας εμπιστεύτηκε ως πόλη. Το έργο του, έκδοση του ΤΕΕ, «Η  λαϊκή αρχιτεκτονική της Βέροιας», ήταν το έργο που ανέδειξε τον αρχιτεκτονικό της πλούτο.  Ήταν η αφορμή να συνειδητοποιήσουμε την αξία του, να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε για τη διάσωσή του, ώστε σήμερα να αποτελεί ένα από τα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, να αποτελεί την ταυτότητα της πόλης μας.

Μας εμπιστεύτηκε το μοναδικό του αρχείο με θέμα την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ένα αρχείο για το οποίο η πολη μας είναι περήφανη και αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιστημονική κοινότητα και για όσους είναι ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το αρχείο του να αποτελεί μια μοναδική πηγή πληροφοριών για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό τιμούμε και διαφυλάσσουμε τη μνήμη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

banner-article

Ροη ειδήσεων