Αγροτικά

Κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” στο συλλαλητήριο του Κιλελέρ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες και τις αγρότισσες να πάρουν μαζικά μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο χώρο θυσίας των Θεσσαλών κολλήγων στο Κιλελέρ.

Δίνουμε συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας, στην πάλη για την επιβίωσή μας κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που  μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Κιλελέρ παραμένει και σήμερα επίκαιρο. 109 χρόνια πριν οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου με την ηρωική εξέγερσή τους κατάφεραν μετά από χρόνια αγώνων και θυσιών να πάρουν τα χωράφια τους από τους τσιφλικάδες.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους τσιφλικάδες που ορμούν να πάρουν το βιος μας και να μας οδηγήσουν ξανά σε κολλήγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε γρήγορη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών και στη δημιουργία σύγχρονων τσιφλικιών και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες ΝΔ ΠΑΣΟΚ στέκονται εχθρικά απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας (κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής κ.α.) και αυτό φάνηκε και στα φετινά μπλόκα, αφού αρνήθηκε να ικανοποιήσει έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματά μας, ενώ την ίδια στιγμή δίνει πακτωλούς χρημάτων και προνόμια στους αντίπαλους μας, εμποροβιομήχανους, εφοπλιστές, βιομήχανους τραπεζίτες. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο και βρίσκεται απέναντι μας, η πολιτική της πρέπει να τσακιστεί στη συνείδηση των αγροτών που βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος και το εισόδημά τους συνεχώς να μειώνεται.

Παλεύουμε μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους για να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις κόντρα στη μοιρολατρία και στη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Ό μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτό που δεν γίνεται.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το Κιλελέρ, την Κυριακή 17 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Ώρα αναχώρησης 9:00 το πρωί.

Τηλέφωνο συμμετοχής: 6975919478

13/3/2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων