Εργασία Κοινωνία Νάουσα

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τους “συνδικαλιστές” διευθυντές και εργοδότες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το κάλεσμα της περιφερειακής διευθύντριας στα MY MARKET προς τους εργαζόμενους να χαμογελούν που παίρνουν 300€ το μήνα, αφορά όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, όλα τα σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Η συγκεκριμένη διευθύντρια, όπως και ένα σωρό άλλοι διευθυντές και εργοδότες, ψηφίζουν, εκλέγονται  σε σωματεία και ως αντιπρόσωποι σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Όπως και ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, γνωστός «συνδικαλιστής» – εργοδότης, Καραγεωργόπουλος από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Μπροστά στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Άνοιξαν την πόρτα στους ίδιους τους εργοδότες να ψηφίζουν, να εκλέγονται, να παρεμβαίνουν για να στέλνουν μηνύματα υποταγής στους εργαζόμενους. Η στήριξη στην μεγαλοεργοδοσία και στις κυβερνήσεις τους, ο κοινωνικός εταιρισμός, η λογική του συμβιβασμού είναι ταυτισμένα με την απαξίωση των συνδικάτων με την νοθεία, με στόχο την ενίσχυση των αρνητικών συσχετισμών για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο, όπως και στη Νάουσα έδωσαν αιματηρούς αγώνες με νεκρούς, για να κατακτήσουν το δικαίωμα της οργάνωσης και του αγώνα.

Μια κλίκα εργατοπατέρων επιχειρεί την νομιμοποίηση μεγαλοστελεχών των επιχειρήσεων και εργοδοτών να βάζουν χέρι στα συνδικάτα με μπράβους και νόθους αντιπροσώπους. Επιχειρηματικοί όμιλοι, κυβερνήσεις και το κράτος τους θέλουν να ελέγχουν την κατάσταση για να συνεχίζεται ανεμπόδιστα η αντεργατική πολιτική. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι και στην περίοδο ανάπτυξης η εκμετάλλευση θα μεγαλώνει, απαιτεί παραπέρα ενίσχυση των αντεργατικών νόμων (ελαστική εργασία, περιπλάνηση, ανεργία, μισθούς και συντάξεις ψίχουλα).

Εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές χέρι – χέρι με τους εργοδότες και στο νομό μας στήνουν σωματεία φαντάσματα, χωρίς καμία παρουσία, με μοναδικό στόχο την δημιουργία συσχετισμών σε βάρος των εργαζομένων και τη διασφάλιση των συμφερόντων των βιομήχανων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη με μοναδικό κριτήριο τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες. Να απομονώσουν την γραμμή της μεγαλοεργοδοσίας για να ξεμπερδεύουμε και με τους ανθρώπους τους μέσα στα συνδικάτα.

Όσα εμπόδια και να βάζουν, η πάλη για δουλειά με δικαιώματα δεν πρόκειται να σταματήσει. Σε αυτόν τον καθαρό, αλλά δύσκολο δρόμο του αγώνα καλούμε σωματεία και εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, τις γραμμές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ. Δίνουμε τη μάχη για την κατάργηση όλων των βάρβαρων μνημονιακών νόμων που παραμένουν ανέγγιχτοι. Δίνουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ 2019 , 6:30μμ έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

8/3/2019

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας