Βέροια

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για το 2019

  • Απόκριες 209  28/2- 03-03 πλατεία Ωρολογίου , ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μοναδικό συλλεκτικό κομμάτι παιδικής φαντασίας που θα γίνει  πόλος έλξης μικρών και μεγάλων στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Φαντασία, ρυθμός και χρώματα … με επιβάτες τους μικρούς μας φίλους και την ομάδα θεάτρου δρόμου «Teatro-Theama», που με την εκφραστική τους τέχνη και τα ακροβατικά τους νούμερα , με Performer – ξυλοπόδαρους – ζογκλέρ και φουσκωτές κινούμενες φιγούρες, θα μετατρέψουν τις διαδρομές του Carnival Express Train σ’ ένα μοναδικό «Τσίρκο Χρωμάτων», δημιουργώντας αποκριάτικα happenings  και μεταφέροντας την Τρέλα του Καρναβαλιού.

Τσικνοπέμπτη με τα Μπρατίμια

πλατεία Ωρολογίου

Ανοιχτό παραδοσιακό γλέντι !

Αγγούσης Νικος: κλαρίνο

Μπακλατζής Μάκης: τραγούδι,βιολί

Παναγούλιας Δημητρης: κρουστά

Σάκκουλας Παναγιώτης: λαούτο

 

                             ΒATALA SALONICA στην Αγορά

2/3
Η Αφροβραζιλιάνικη μπάντα κρουστών BATALA SALONICA σε ρυθμούς Sampa Reggae!

Κρουστά σε Αφρικανικούς και Βραζιλιάνικους ρυθμούς είναι οι Batala Salonika, που έχουν επιλέξει τη samba – reggae μουσική για να μας κάνουν να γευθούμε λίγη από την αφρο- βραζιλιάνικη κουλτούρα και να χαθούμε σε ένα γαϊτανάκι χρωμάτων, ρυθμού και κίνησης ,ακολουθώντας τους στον τρελό χορό τους.
Eσεις θα χάσετε την πιο όμορφη φασαρία ;

12.00μ Αγορά
13.00 Πλατεία Ωρολογίου

 

                       Η Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας σε ρυθμούς λάτιν!

Δ/νει : Βαλάντης Κυριακίδης

12.00  Πλατεία Ωρολογίου

 

 

  • Παγκόσμιες Ημέρες _ Ημέρα της Γυναίκας

Πέμπτη 7/3

Χώρος Τεχνών ,ελεύθερη είσοδος

ΚΕΠΑ + Δήμος + Κοινωνικοί Φορείς

Ορχήστρα Smyrna   ~~μόνο για γυναίκες~~

Χώρος Τεχνών , ελεύθερη είσοδος

Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία που την αποτελούν 5 κοπέλες – μουσικοί , η Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο,τραγούδι) , η Άντρια Ζήκου (κιθάρα,τραγούδι) , η Κάλια Καμπούρη (κανονάκι,τραγούδι) , η Δανάη Λουκίδη (βιολί,τραγούδι) και η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο,κρουστά, τραγούδι).

Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα.

Η ορχήστρα Smyrna ήδη από το 2010 που συστάθηκε έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή τόσο με τη δισκογραφία της όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες , με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.

Πρόκειται για μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία που την αποτελούν 5 κοπέλες – μουσικοί , η Σταυρούλα Βλασοπούλου (τσέλο,τραγούδι) , η Άντρια Ζήκου (κιθάρα,τραγούδι) , η Κάλια Καμπούρη (κανονάκι,τραγούδι) , η Δανάη Λουκίδη (βιολί,τραγούδι) και η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο,κρουστά, τραγούδι).

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.

Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

 

  • KΡΑΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ- ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

Πέμπτη 14/3

Λεωνίδας Καβάκος – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η τονωτική, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια. Η επιθυμία του Λεωνίδα Καβάκου είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική σε πόλεις της περιφέρειας. Να προσφέρει στην ίδια τη μουσική. Να φτάσει σε όλους εκείνους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε συμφωνικές συναυλίες, να ευεργετήσει τους λιγότερο ευνοημένους αλλά και να συνδράμει στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με την οποία συνδέεται με παλιούς, βαθείς δεσμούς. Κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο που σηματοδοτεί την 3η χρονιά του σημαντικού προγράμματος Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά ο τιμημένος με τις σπουδαιότερες διακρίσεις του κόσμου, βιολονίστας και αρχιμουσικός, επισκέπτεται τον Χώρο Τεχνών Βέροιας.
Το ενδιαφέρον των Βεροιωτών, των παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση. Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.

Η βραδιά ξεκινά με το κατά γενική ομολογία πιο δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ , το ευρηματικό και “πολύχρωμο” Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216, συνεχίζει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 – έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα– και ολοκληρώνεται με τη θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν.
Για μια ακόμα φορά, ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.

Το πρόγραμμα με μια ματιά

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ AΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791)
1. Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216
2. Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770–1827)

Συμφωνία αρ.7 σε λα μείζονα, έργο 92

 

Είσοδος 25€

  • Veria Dance 2019

15/3 – 17/3

Διεθνής Διαγωνισμός Χορού – Σεμινάρια Κλασσικού & Σύγχρονου Χορού

Το Δίκτυο Διαχείρισης Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας διοργανώνουν από 14 εως 17 Μαρτίου 2019 το «Veria Dance 2019». Η διοργάνωση περιλαμβάνει το Διαγωνισμό Χορού «Veria Dance Competition 2019» στον κλασσικό, σύγχρονο, νεοκλασσικό και καρακτέρ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί Χώρο Τεχνών Βέροιας σε δύο φάσεις (ημιτελικός –τελικός) στις 15,16 & 17 Μαρτίου 2019. Θα συμμετάσχουν μαθητές ερασιτεχνικών σχολών χορού από 7 ετών και άνω, καθώς επίσης και μαθητές επαγγελματικών σχολών χορού και επαγγελματίες. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 480 μαθητές ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σχολών χορού από όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Άρτα, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλο, Αθήνα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,κ.α.) καθώς και από τα Τίρανα της Αλβανίας.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένους χορευτές και καθηγητές χορού από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Gaia Lemmi από το Λιβόρνο της Ιταλίας, τον Alexander Neskov από την Ελλάδα (Λυρική Σκηνή) και τον Keith Morino από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Εκτός από βραβεία, θα απονεμηθούν και υποτροφίες σε διακριθέντες του διαγωνισμού. Ειδικότερα δωρεάν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό χορού «Livorno in Danza 2020» στην Ιταλία, δωρεάν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό χορού «Concurso Ciudad de Valencia 2020» στη Βαλένθια, δωρεάν συμμετοχή στον διαγωνισμό χορού «Veria Dance Competition 2020», δωρεάν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό χορού «Piccolo Talent 2019» στην Ιταλία, δωρεάν μαθήματα στο «Ballet Summer Course 2019 Budapest» για 1 εβδομάδα, δωρεάν μαθήματα για το «Summer Intensive Areadanza» τον Ιούλιο 2019 στην Ιταλία, δωρεάν συμμετοχή στο «Summer Camp Χορού, Μουσικής και Θέατρου» τον Αύγουστο 2019, δωρεάν μαθήματα 1 εβδομάδα στο Κονσερβατόριο της Βαρκελώνης το καλοκαίρι 2019 και υποτροφίες σπουδών στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης».

 

  • Παγκόσμιες Ημέρες – Ημέρα Ποίησης

Έπεα πτερόεντα

Διήμερο Φεστιβάλ ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

21 – 22/3

Πέμπτη 21/3  

Federico Garcia Lorca

με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ (τραγούδι)

το ΜΑΝOΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ (κιθάρα-ενορχήστρωση)

και

το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ «LANIMA»

 

TΟ ΔΕΝΤΡΟ  F. G. LORCA

Η  σπουδαία ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και  ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης συμπράττουν και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Το δέντρο F. G. Lorca».

Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο “Romancero Gitano” σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.

Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο “Un árbol llamado Lorca” σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.

Στη συναυλία  θα ακουστεί ολόκληρο το έργο “Romancero Gitano” σε μουσική Μίκη

Θα συμπράξει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Franc Paulin Shestani – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) και η Σουέλα Σέχου (κοντραμπάσο).

Η φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από “Το δέντρο F.G.Lorca”.

 

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα,  τον πλούτο και τον διεθνή χαρακτήρα της Ελληνικής μουσικής, μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα

 

Παρασκευή  22/3  

Αυτός ο κόσμος ο μικρός , ο Μέγας»

Οι ποιητές μας τραγουδούν

Από την Σαπφώ στον Σολωμό , τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο

Με τον ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ και την ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ

 Εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, που είναι ο τίτλος της παράστασης, ο Μανώλης  Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη  μας φέρνουν το μεγάλο δώρο τον Εορτών σε όσους αγαπούν  την Ποίηση, Την Μουσική, το Τραγούδι και την Ελλάδα. Ζωντανεύουν τους στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες.

Στη «καρδιά» του  Παρνασσού , Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, από τις 21 Δεκεμβρίου ( πρεμιέρα) κάθε Παρασκευή και Σάββατο τις μέρες των εορτών ( 21, 22 , 28 και 29 Δεκεμβρίου και 4, 5, 12 Ιανουαρίου) θα παρουσιάζεται αυτή η σπάνια μουσική παράσταση, που είναι μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Θα τραγουδηθούν οι ποιητές: Σαπφώ,  Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός , Κ.Π Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης, Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος,  Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς ,Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης, Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος . Οι συνθέτες  που μελοποίησαν αυτά  τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος,ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος,  ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Θάνος Μικρούτσικος , ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η  Λένα Πλάτωνος.

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μετά την περσινή  μεγάλη τους επιτυχία «Ο Γκάτσος που αγάπησα »  ανοίγονται τολμηρά στο αρχιπέλαγος της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας τα διαμαντικά της.

 

Συντελεστές :

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης

Πιάνο – Ενορχηστρώσεις : Αχιλλέας Γουάστωρ

Μπουζούκι -Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας

Οργάνωση παραγωγής : Cricos Productions

 

  • Παγκόσμιες Ημέρες _ Ημέρα θεάτρου  

27  έως 31/3 _Εβδομάδα Θεάτρου της ΚΕΠΑ

 

Τρίτη 26/3

 Επιτάφιος Λόγος του Περικλή

Μετάφραση¨Ελευθέριος Βενιζέλος
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεία: Iωάννα Σπανού

 

“Διότι τους φίλους μας επιδιώκομεν ν’ αποκτήσωμεν όχι ευεργετούμενοι από αυτούς, αλλ’ ευεργετούντες αυτούς. Καθόσον ο ευεργετήσας είναι φίλος ασφαλέστερος από τον ευεργετούμενον, διότι επιδιώκει δια της συνεχίσεως της προς αυτόν ευμενείας να διατηρήση την ευγνωμοσύνην του. Ενώ ο ευεργετηθείς είναι μάλλον αδιάφορος φίλος, καθόσον γνωρίζει ότι θ’ ανταποδώση την προς αυτόν χάριν όχι ως εύνοιαν, αλλ’ ως εξόφλησιν χρέους. Και μόνοι αφόβως ωφελούμεν άλλους όχι από υπολογισμόν δια το ιδικόν μας υλικόν συμφέρον, αλλ’ από εμπιστοσύνην προς το ελευθέριον πνεύμα, από το οποίον εμπνεόμεθα.”

Με αφορμή την ταφή των πρώτων νεκρών του Πελοποννησιακού πολέμου,ο Περικλής εκφωνεί στον  Κεραμεικό τον Επιτάφιο Λόγο και παραδίδει στις επόμενες γενιές την προσωπική του παρακαταθήκη για το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Ένα μνημείο λόγου αντάξιο του Παρθενώνα και των έργων του Χρυσού Αιώνα που σύμφωνα με τον Πλούταρχο, «το καθένα είχε από τότε που έγινε την ομορφιά του αρχαίου, αλλά κρατάει ως τώρα τη δροσερότητα ενός πρόσφατου και νέου έργου. Τόσο πολύ πάνω σ᾽ αυτά τα έργα ανθίζει μια νεότητα που διατηρεί παντοτινά ανέγγιχτη από το χρόνο τη μορφή τους, σα να είχαν μέσα τους μια πνοή αμάραντη και μιαν αγέραστη ψυχή!»

Η παράσταση χρησιμοποιεί την απόδοση του Θουκυδίδη από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, δημιουργώντας μια σειρά από συνειρμούς και συνδέσεις με την σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Ο Δήμος Αβδελιώδης έχει δημιουργήσει μια παράσταση που αποκαλύπτει σύμφωνα με το σκηνοθετικό του σημείωμα  ότι «η ποιοτική διαφορά αυτής της Δημοκρατίας απ’ όλα τ’ άλλα αυταρχικά –φοβικά πολιτεύματα, δεν βρίσκεται μόνον στην ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στους νόμους και στην αυτονόητη δυνατότητα να αναπτύσσει ο κάθε πολίτης στο έπακρο, όλες τις δεξιότητες και τα ταλέντα του, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την οικονομική του ισχύ, μέσα απ’ όλες τις θέσεις και τα αξιώματα, καθώς και σ’ όλα τα άλλα προνόμια που προκύπτουν σαν φυσικά επακόλουθα ενός εξέχοντος πολιτειακού σχεδιασμού. Η μεγάλη κυρίως διαφορά βρίσκεται στην αιτία, η οποία γονιμοποιεί αενάως το πνεύμα της Δημοκρατίας, που είναι η σοφή διαχείριση του Λόγου και της Βούλησης σαν ανώτερου θεϊκού εργαλείου από τους ανθρώπους, ώστε να επιλέγουν οι ίδιοι με απόλυτη συνειδητότητα μέσα στον παρόντα χρόνο, την ομορφιά, από την ασχήμια, την διακριτικότητα, από τον εγωισμό, την ελευθερία, από τον καταναγκασμό, την απόλαυση, από τον βασανισμό, τον ανθρωπισμό και το φως, από την βαρβαρότητα και την μυστικοπάθεια, επιλογές που ενέχουν την ενθουσιώδη προσδοκία μόνο θετικών και καλών έργων.»

Στον Δήμο Αβδελιώδη απονεμήθηκε το βραβείο «Κάρολος Κουν» , Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου

 

Τετάρτη 27/3

 Η Σέξτον και τα Κογιότ , της Σοφίας Καψούρου

 

Ερμηνεύουν: Σ. Καψούρου, Μ. Σωτηριάδου, Όλ. Τσαρσιταλίδη.

Η ζωή της Αν Σέξτον, μιας από τις μεγαλύτερες ποιήτριες της Αμερικής του 20ού αιώνα. Ερωτεύτηκε, έκανε παιδιά, έχασε το μυαλό της, κέρδισε Πούλιτζερ, ήπιε πολύ, χάρηκε λίγο και αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 46 ετών

 

Παρασκευή  29/3

 

Παιδικό θέατρο

«Ο παπουτσωμένος γάτος»

Παιδική σκηνή Χριστόπουλου

 

Κυριακή 31/3

Γιοι και Κόρες , του Γιάννη Καλαβριανού

Σκηνοθεσία Πέτρος Μαλλιάρας

 

Η Ομάδα «ΣΑΝΙΔΙ» (ενήλικες) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζει την παράσταση “Γιοι και Κόρες”, του Γιάννη Καλαβριανού, σε  σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα,. Μια παράσταση με έντονο ρυθμό και γρήγορες εναλλαγές ρόλων,  βασισμένη σε ένα κείμενο νοσταλγικό, με αληθινές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, από την κατοχή και τον εμφύλιο, μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα.

 

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας

Σκηνογραφία(κατασκευή και σχεδιασμός)/Ενδυματολογία:  Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης , Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία

Μουσική Επιμέλεια: Άγγελος Μπουρνάς , Κώστας Μπουρνάς

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιατζόγλου Ολυμπία, Ζήνδρος Κωνσταντίνος, Ζωγραφοπούλου Κατερίνα, Ίτσκος Γρηγόρης, Κονδάρα Φανή, Κουπίδου Ελένη, Οικονομίδης Δαμιανός, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Ποργιαλίδου Νατάσα, Σοφούλη Ελένη, Τσακαλίδου Έλενα, Ψυχαράκης Νίκος.

 

  • Παγκόσμιες ΗμέρεςΙnternational Piano Day

 

29/3

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ International Piano Day

29/3

Η Παγκόσμια Μέρα του Πιάνου καθιερώθηκε και εορτάζεται παγκοσμίως από το 2015. Ήταν μια ιδέα του Γερμανού πιανίστα, συνθέτη και μουσικού παραγωγού Nils Frahm. Ως κατάλληλη μέρα για τον γιορτασμό όλου του κόσμου του «βασιλιά των οργάνων» (σολίστ, δασκάλων, συνθετών, χορδιστών, κατασκευαστών, μαθητών, ερασιτεχνών και επαγγελματιών μουσικών και μουσικόφιλων) επιλέγηκε η 88η μέρα του χρόνου λόγω του αριθμού των πλήκτρων του πιάνου που είναι 88.

Το τμήμα πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας σε μια προσπάθεια να συμμετάσχει σ’ αυτήν την παγκόσμια γιορτή ξεκινά έναν νέο πιανιστικό θεσμό ο οποίος θα συνίσταται στην ετήσια διοργάνωση μιας μαθητικής συναυλίας γύρω από ένα προσεκτικά επιλεγμένο θέμα που θα δουλεύεται επί ένα σχολικό έτος και θα παρουσιάζεται στο κοινό της πόλης την επόμενη χρονιά στις 29 Μαρτίου.

Το φετινό θέμα μας είναι Το πιανιστικό έργο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Δημοφιλής κυρίως για τα μπαλέτα του ο μεγάλος Ρώσος συνθέτης (Пётр Ильич Чайковский, 1840 – 1893), άφησε πίσω του αξιόλογο έργο για όργανα που στην εκπαιδευτική καθημερινότητα μάλλον αδικείται. Με αυτήν τη σκέψη ως οδηγό στις 29 Μαρτίου παρουσιάζουμε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας την πρώτη μας προσπάθεια.

Θα παίξουν μαθητές και μαθήτριες όλων δασκάλων, ενώ όλα τα σχόλια (βιογραφικά, καλλιτεχνικά, ιστορικά) είναι επίσης δουλειά μαθητών μας, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με μεγάλη χαρά περιμένουμε το κοινό της πόλης για την πρώτη Διεθνή Ημέρα Πιάνου.

Θανάσης Ρεπάνης,

 Νάντια Τζήμα,

 Πέτρος Φάκας,

Πόπη Φιρτινίδου,

Βαλεντίνα Φωκά

 

  • Εαρινές Συμφωνίες , Φεστιβάλ Άνοιξης

01 – 05/04

Δευτέρα 1 Απριλίου  ART VARIOUS

οι << Art Various στη Νέα Υόρκη>>

Πρόκειται για μια μουσική περιπλάνηση σε ήχους της jazz μουσικής παρουσιάζοντας έργα των Gershwin, Bernstein, κ.α και περιλαμβάνει αποσπάσματα από γνωστά musicals για χορωδία και Σοπράνο. Aποσπάσματα από το secret garden με ταυτόχρονη προβολή εικόνων καθώς και έργα της jazz του Ilan Rechtman γραμμένα για κλασικό σύνολο (piano trio) σε πρώτη ερμηνεία στην Ελλάδα

 Τρίτη 2 Απριλίου / κουιντέτο πνευστών Thess Quintet

αποτελούμενο από μέλη της κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το project   H Ελληνική μουσική συναντά την Ελληνική ποίηση.

 Τετάρτη 3 Απριλίου /Occams Wounds,

Μια διαδρομή στις κορυφαίες στιγμες της progressive rock σκηνής του 70 με διασκευες από μπαντες οπως Genesis, Jethro tull, Van der graaf generator κ.ά. καθώς και συνθέσεις της μπάντας.

 Πέμπτη 4 Απριλίου / Μουσικοθεατρική παράσταση   ,της οπερέτας   «Έτσι  είναι η ζωή….».

Η οπερέτα  είναι  ένα αφιέρωμα  προς  στον  αγαπημένο  Έλληνα συνθέτη  Κώστα  Γιαννίδη  και βασίζεται εξολοκλήρου  στα  έργα του  . Θα  ερμηνευτεί  από  μια ομάδα τραγουδιστών ,νέων  καλλιτεχνών, σπουδαστών της  καθηγήτριας   κ. Ξ. Τσαβκοπούλου ,και μια  ομάδα χορευτών της σχολής μπαλέτου της κ. Μάρθας   Τασιούδη ,με την  κ. Μαρία  Αρουσάνοβα στο πιάνο και  την κ. Μάρω Ρωμανού στην αφήγηση. Στη παράσταση συμμετέχει και  μικτή Χορωδία .

 

Παρασκευή 5 Απριλίου /   Duο πιάνο – βιολί

          Cine…σθήματα

 

                                                [η λόγια μουσική στον κινηματογράφο]

Πόπη Φιρτινίδου-Γιάννης Βλάχος του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Το φετινό πρόγραμμα του duo Πόπη Φιρτινίδου-Γ Βλάχου που δραστηριοποείται στην πόλη μας από το 2009 περιλαμβάνει έργα λόγιας μουσικής που χρησιμοποιήθηκαν στην μουσική υπόκρουση κινηματογραφικών ταινιών Θα ακουστούν έργα Beethoven,Liszt-Wagner,Ravel, Part αλλά και Piazzolla,Gerswin,Gardal,Wiliams,Legrand

Είσοδος 5€

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Πέτρος Ρίστας

  • 14Ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

30/4 – 04/05

  • Tο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (2019) θα διεξαχθεί στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών του Χώρου Τεχνών και της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 30 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου 2019. Στις συναυλίες, τους διαγωνισμούς, τις εκθέσεις και τις διαλέξεις του, θα συναντηθούν σολίστ, συνθέτες και καθηγητές, ορχήστρες και μαέστροι, μαθητές και νέοι κιθαριστές, κατασκευαστές και φίλοι της κιθάρας.
  • Κορωνίδα του 14ου ΔΦΚΒ, ο Τελικός Κύκλος του Διαγωνισμού Κοντσέρτου Κιθάρας, στην απαράμιλλης ακουστικής αίθουσα του Χώρου Τεχνών. Οι φιναλίστ παρουσιάζουν τα μεγάλα κονσέρτα κιθάρας των Joaquin Rodrigo και Mario Castelnuovo-Tedesco.
  • Διαγωνισμοί
    • Διαγωνισμός Κοντσέρτου Κιθάρας
    • Διαγωνισμός Νέων Κιθαριστών
    • Διαγωνισμός Σύνθεσης
  • Masterclasses
    • Dusan Bogdanovic (SBR/USA)
    • René Izquierdo (CUB/USA)
    • Αλέξης Μουζουράκης (GR)
    • Susana Prieto (ES)
    • Κώστας Τοσίδης (GR)
    (ακολουθούν κι άλλες ανακοινώσεις)
  • Διαλέξεις
    • Dusan Bogdanovic (SBR/USA)
  • Ρεσιτάλ
    • René Izquierdo (CUB/USA)
    • Duo Melis: Susana Prieto (ES)-Αλέξης Μουζουράκης (GR)
    • Κώστας Τοσίδης (GR)
    (ακολουθούν κι άλλες ανακοινώσεις)
  • Artists in residence
    Duo Melis
  • Ορχήστρα in residence:
    Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων-ΑΣΟΝ
    Διεύθυνση: Παύλος Σεργίου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Δημήτρης Κουρζάκης

 

Ιούνης  _μήνας μουσικής

01-02/06 2019

  • Veria Jazz Festival / προ – Ευηχης

Τάκης Πατερέλης Quartet – ‘Sketches of New Orleans’

Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη  σχηματίστηκε το 2013. Αποτελείται από τους Κωστή Χριστοδούλου (Πιάνο), Περικλή Τριβόλη (κοντραμπάσο), και Δημήτρη Κλώνή (ντραμς). Εχει δώσει πολλές συναυλίες σε κλαμπ, φεστιβάλ, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχοντας σα βασικό ρεπερτόριο τη μουσική του μεγάλου σαξοφωνίστα και συνθέτη John Coltrane, της περιόδου 1963-1967.

Φέτος το κουαρτέτο θα παρουσιάσει συνθέσεις του Τάκη Πατερέλη. Στο Φεστιβάλ της Βέροιας θα παρουσιαστεί μια μεγάλης διάρκειας  σύνθεση με τίτλο ‘ Sketches of New Orleans’. Μια σουίτα στην οποία διαπλέκονται ήχοι, μοτίβα και ρυθμοί απο ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής της Νέας Ορλεάνης.

 

Χρηστίνα Συριοπούλου Sextet –  ‘Core Consciousness

Η μουσικός Χρηστίνα Συριοπούλου θα παρουσιάσει την πρώτη προσωπική δουλειά της μαζί με καταξιωμένους μουσικούς της τζαζ σκηνής.

Με ένα ευρύ φάσμα επιρροών από τον ιμπρεσσιονισμό, τζαζ και σόουλ συνθέτει ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό ακουστικών εμπειριών, που αποτυπώνεται στο ρυθμό,  τις κινηματογραφικές μελωδίες και τον ηλεκτρονικό ήχο. Στο πρότζεκτ ‘Core Consciousness’ στίχοι και μουσική έχουν ως υλικό καταγραφές ονείρων και αποτυπώνουν τη ζωντανή κατάσταση του να βρίσκεται κανείς παραδομένος στο ‘εδω και τώρα’ σωματικά και πνευματικά.

Η Χρηστίνα Συριοπούλου έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Νάξο κ.α) και του εξωτερικού (Άμστερνταμ, Χάγη, Μονπελιέ).

 

Γιάννης Παπαδόπουλος Πιάνο/ πλήκτρα

Μάνος Ταβλάκης Κιθάρα

Στέλιος Χατζικαλέας τρομπέτα

Ντίνος Μάνος Κοντραμπάσο

Δημήτρης Κλωνής Τύμπανα

 

  • εύηχη πόλη 2019

20-23/6 2019

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ –  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

ENCARDIA

DUO AYRA κ.α

 

Φεστιβάλ «ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ» , η ΜΟΝΜΑΡΤΗ στη ΒΕΡΟΙΑ!

Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes”, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις συνθέτουν το μικρό Παρίσι των Αθηνών

 

Το πολυ-φεστιβάλ που  έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στην  Αθήνα τα τελευταία 6 χρόνια και που συνδιοργανώνουν το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Περιφέρεια Αττικής, με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας, του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα  φέτος , επισκέπτεται την Εύηχη πόλη με τη «Μονμάρτη».

 

Η Μονμάρτη της Βέροιας

Το εμπορικό κέντρο της πόλης , μετατρέπεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο γιορτινά φώτα, πλημμυρισμένο από όμορφες μελωδίες, πλανόδιους καλλιτέχνες και   διαδραστικά παιχνίδια, κα καλεί  μικρούς και μεγάλους να ζήσουν τη μαγεία της εύηχης πόλης .

Ανοιχτές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας κοσμούν την εορταστικά στολισμένη αγορά  και οι ζωγράφοι του δρόμου φτιάχνουν τα  πορτρέτα των περαστικών, αποτυπώνοντας όμορφες στιγμές του αστικού τοπίου. Τα παραδοσιακά γαλλικά βαλσάκια αναμειγνύονται με άλλες  μελωδίες , ενώ διαδραστικά και άλλα παιχνίδια- εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες!

 

  • Θερινό Σινεμά στο Πάρκο !

9-19/7

+ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

  • καλοκαίρι 2019

Οι πρώτες 12 εκδηλώσεις

Ιούνιος  – Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2019

25/6   ΤΑΚΙΜ + ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

29/6 ομάδα Ονειροπόλοι  Δηπεθε Βέροιας

4/7 ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ  «Το βαλς με τα παραμύθια»

5/7 5Η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ  , ΜΟΛΙΕΡΟΥ «Δον Ζουάν»

10/7     Μουσικοθετρικό «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα»

13/7 ΤΕΧΝΙΣ ΓΕΝΕΣΙΣ «Η Ωραία Κοιμωμένη»

 

17/7 ΑθΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ- ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ Σοφοκλή «Οιδίππους Τύραννος»

19/7     παιδικό θέατρο   «Λάχανα και χάχανα»

24/7 παιδικό θέατρο «η Μάσα και ο Αρκούδος»

29/7 Θέταρο  «Η Βερβερίτσα»

 

23/8  ΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ « Οδυσσεβαχ «

26/8 Μολιέρου «Κατά Φαντασίαν ασθενής»

  • Η ΚΕΠΑ στα ορεινά του Δήμου Βέροιας με τα Μπρατίμια / Νο 2

9-13 Αυγούστου 2019

H ΚΕΠΑ στα ορεινά με τα  «Μπρατίμια»

 

       Πέντε συναυλίες με ελεύθερη είσοδο!

 

Το καλοκαίρι είναι εδώ και προαναγγέλει  γλέντια ,χαρές και πανηγύρια! Και  φέτος τον Αύγουστο , σε συνέχεια του πρώτου πετυχημένου εγχειρήματος ,έξι συναυλίες  της ΚΕΠΑ – μία ενιαία παραγωγή- είναι αφιερωμένες σε  πέντε όμορφα ορεινά χωριά του Δήμου μας . Από  10 έως και  14 Αυγούστου πέντε δημοτικές κοινότητες  θα πλημμυρίσουν από αγαπημένους   ήχους  και  ακούσματα , σε έξι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο  . Μένοντας πιστοί στο πνεύμα που υπηρετούμε , η γιορτή αυτή οργανώνεται από κοινού και σε συνεργασία  με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και εντάσσεται σ΄ έναν προγραμματισμό που αντανακλά τη μουσική και την πολιτισμική  πολυμορφία , μ’ ένα σχήμα που την αντιπροσωπεύει  . Καλή περιοδεία Μπρατίμια !

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ

Τα “μπρατίμια” είναι ένας εθιμοτυπικός όρος που προέρχεται κυρίως από τους βλάχικους γάμους και αναφέρεται στους στενούς φίλους του γαμπρού ή της νύφης και, γενικότερα, στα άτομα με τα οποία μας δένουν ισχυροί δεσμοί φιλίας. Τα “μπρατίμια” αναλαμβάνουν το ξύρισμα του γαμπρού, με τη συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών, βοηθούν στο γλέντι που προηγείται του γάμου και, την ημέρα του γάμου, είναι αυτοί που συνοδεύουν τη νύφη στην εκκλησία. Τα “μπρατίμια” είναι επίσης μια παρέα μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι από μικρή ηλικία γαλουχήθηκαν στα παραδοσιακά-δημοτικά πανηγύρια και γλέντια. Η αγάπη και το μεράκι τους για την παραδοσιακή δημοτική μουσική, καθώς και η πολύχρονη συνεργασία τους στο μουσικό αυτό χώρο, είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση ενός συμπαγούς πυρήνα. Έκτοτε με έδρα την Θεσσαλονίκη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας μουσικές παραδόσεις από τον Ελλαδικό χώρο και τα Βαλκάνια κυρίως σε γαμήλια γλέντια, πανηγύρια, φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αφορούν την παραδοσιακή μουσική.

 

Τα μέλη της μπάντας αποτελούν οι:

 

Νίκος Αγγούσης: κλαρίνο

Μάκης Μπακλατζής: τραγούδι-βιολί

Δημήτρης Παναγούλιας: κρουστά

Γιάννης Πούλιος: λαούτο

 ΜΠΡΑΤΙΜΙΑ περιοδεία

Καστανιά , Τρίλοφος , ,Συκιά, Σφηκιά ,Γεωργιανοί

  

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Διοργάνωση : ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας ,σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους .

 

Σας καλούμε σε ένα μοναδικό Ταξίδι στην Παράδοση με τα Μπρατίμια!

 

  • Μουσική εφηβεία

06-07/09

Διήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στη Νεολαία

 

6-7 Σεπτεμβρίου

  • Veria Puppet Festival /Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας

«Veria – Thess Puppet Festival 2019»

13-21/10

 

Ημερομηνίες – Διάρκεια: Από 13 έως 21 Οκτωβρίου 2019 (9 μέρες)

 

Αριθμός θιάσων : 8 με 12 θίασοι

 

 Χώρες προέλευσης των θιάσων: Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελβετία, Βουλγαρία, Γαλλία, Αργεντινή και Ελλάδα

 

Αριθμός παραστάσεων:        Περίπου 30 παραστάσεις από τις οποίες :

– 12 για σχολεία στο Χώρο Τεχνών / Στέγη

– 9 για οικογενειακό κοινό στο θέατρο

– 6 στα δημοτικά διαμερίσματα

– 3 στα μαγαζιά / καφέ  της πόλης

                                                Εκδηλώσεις στους δρόμους:

– 4 – 6 παραστάσεις στις 13, 20 & 21/10

Η τελική ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει το καλοκαίρι

 Παράλληλες εκδηλώσεις :

1  σεμινάριο για ενήλικες

10 εργαστήρια για μαθητές

1 έκθεση

1 ημερίδα για το κουκλοθέατρο  στην εκπαίδευση

 Θίασοι με τους οποίους πρόκειται να συνεργαστούμε:

  1. “Los Titiriteros de Binefar” (Ισπανία) Κουκλοθέατρο
  2. Borja Ytuquepintas” (Ισπανία) Κουκλοθέατρο και ζωγραφική με άμμο
  3. “Anita Maravillas” (Ισπανία). Κουκλοθέατρο
  4. “Di Filippo Marionettes” (Ιταλία). Μαριονέτες με νήματα
  5. “Nani Rossi” (Ιταλία). Θέατρο Δρόμου και Ακροβατικά
  6. Ciroka Puppet Company” (Ουγγαρία). Κουκλοθέατρο
  7. “Hop Signor Puppet theatre” (Ελλάδα). Κουκλοθέατρο
  8. “Sofia State Puppet Theatre” (Βουλγαρία). Μαύρο Θέατρο
  9. “Veronica Gonzalez” (Αργεντινή)

Νέα παράσταση «Cooking with your feet!!!»

  1. “Garbuix” (Διεθνές). Τσίρκο ακροβατικό και Κωμικό

 

  1. Jessica Arpin (Ελβετία): Ακροβατικό ποδήλατο – κλόουν

 

  1. «Τραμπάλα» (Ελλάδα). Θέατρο με αντικείμενα

 

Εκπαιδευτικά τμήματα ΚΕΠΑ /εκδηλώσεις

  • 20/3 , Ωδείο , συναυλία  μαθητών πιάνου κ. Φάκα – κ.Καιλόγλου
  • 02 και 03/04 , Ωδείο συναυλία μαθητών αρμόνιου Κώστα Βαρακλή
  • 08/04 , Ωδείο , συναυλία μαθητών πιάνου κ.Θανάση Ρεπάνη
  • 20/4 , Ωδείο , «Μουσική και Πένθος» για το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ημαθίας από τους μαθητές πιάνου κας Πόπης Φιρτινίδου
  • 22/4, Μ.Δευτέρα , Ωδείο , Πασχαλινή Συναυλία τμημάτων και Συνόλων
  • 23/4 , Μ.Τρίτη , Ωδείο , Συναυλία μαθητώνβιολιού κ. Γιάννη- Στέφανου Βλάχου
  • 06/05 , Ωδείο , Προπτυχιακό Ρεσιτάλ Δεληγιάννη Στέφανου
  • 11/5 τμήμα ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΠΑ , ετήσια εκδήλωση  ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ
  • 24/5 , Ωδείο  συναυλία μαθητών  κιθάρας  κ.Πέτρου Ρίστα και παιδική χορωδία Ωδείου
  • 18/05, Ωδείο , συναυλία μαθητών φλάουτου κ. Δημήτρη Δομενικιώτη
  • 30/5 , Ωδείο , συναυλία μαθητών κιθάρας κ. Βασίλη Βαλαβάνη – κας Όλγας Καιλόγλου
  • 03/06, Ωδείο , συναυλία – παιδικό παραμύθι μαθητών πιάνου κας Πόπης Φιρτινίδου
  • 12/6 , Ωδείο , συναυλία μαθητών τσέλου κουΔαμιανού Καιλόγλου
  • 15/6 , ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΚΕΠΑ ετήσια εκδήλωση

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας