Βέροια

Τμήμα Κοσμήματος ΚΕΠΑ : Εκπαιδευτική εκδρομή και… ανοδική πορεία

Οι μαθήτριες των τμημάτων αργυροχοίας και εικαστικού κοσμήματος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας με επικεφαλής  τη δασκάλα τους,  Μάρα Κοκκίνου επισκεφθηκαν την Aθήνα  το διήμερο 16-17 Φεβρουαρίου με αφορμή  – τι άλλο-  το κόσμημα!

1η Στάση στο Μουσείο Μπενάκη όπου ξεναγήθηκαν από την κα Πολίτου σε νεότερες συλλογές του μουσείου,από τον 17ο αιώνα και μετά.

2η Στάση στο Μουσείο Λαλαούνη.Ίσως τομοναδικό μουσείο σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα όπου στεγάζεται στο παλιό εργαστήριο του Ηλία Λαλαούνη, όπου είχαν τη  χαρά να τους ξεναγήσει – ο εξαιρετικός στο είδος του Βύρωνας Βαφειάδης- στις μόνιμες συλλογές του μουσείου.Είδαν περισσότερα από 4000 κοσμήματα και  μικρογλυπτά από 50 συλλογές.

Η εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη στο Ζάππειο Μέγαρο όπου φιλοξενεί για 6η συνεχόμενη χρονιά την μεγαλύτερη έκθεση κοσμημάτων Έλληνων σχεδιαστών-δημιουργών:A jewel made in Greece.Διοργανώτρια και “ψυχή” της  έκθεσης η Κα Σαμόλη,   παρουσίασε στις μαθήτριες συμμετέχοντες δημιουργούς της έκθεσης αποκαλύπτωντας “μυστικά” της τέχνης του κοσμήματος.Οι μαθήτριες επίσης είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον Κο Κουζούπη, Πρόεδρο του ΣυλλόγουΑργυροχρυσοχοων Αθήνας (ένας από τους αρχαιότερους συλλόγουςτης χώρας μας με έτος ίδρυσης το 1917).

Ένα ταξίδι,μία εκδρομή με τόσες εικόνες,παραστάσεις αποτελεί εφαλτήριο … τροφοδοτεί  για νέες ,ευφάνταστες δημιουργίες τις μαθήτριες της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας. Και του χρόνου , με υγεία!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας