Βέροια

Μετωπική σύγκρουση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες στο ΔΗΠΕΘΕ

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίχθηκε διαφωνία που είχαν μέλη του Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ με τον Πρόεδρό του, που μεταφέρθηκε με ένταση στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Νίκος Μαυροκεφαλίδης επιλέγοντας το «λαλείν» αντί του «σιγάν», όπως είπε χαρακτηριστικά, αποκάλυψε με πικρία και καυστικότητα συμπεριφορές μελών του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, που δεν συνάδουν με το πνεύμα και τους στόχους που πρέπει να υπηρετεί ένας τέτοιος θεσμός.

Ονομάζοντας «τρόικα» τα μέλη, Διονύση Καρολίδη, Γιώργο Γουλτίδη και Δημήτρη Τραπεζανλή, τα κατηγόρησε για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ως προς την  αντιμετώπιση του θέματος της εκλογής καλλιτεχνικού διευθυντή στο Θέατρο, αλλά και ως προς τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν σε επιλεγμένα μέσα.

Θεώρησε απαράδεκτο από τη μεριά του Διονύση Καρολίδη να εκτελεί χρέη πρακτικογράφου, ενώ δεν ήταν δική του δικαιοδοσία, θέλοντας να καπελώσουν τα τρία μέλη τη διαδικασία.

Ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης διαμαρτυρήθηκε πως οι τρεις του Συμβουλίου δεν του επέτρεψαν να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του φασίζουσα.

«Αρνούμαι να ακολουθήσω τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» είπε, καταλήγοντας εμφανώς συγκινημένος στη δήλωση πως δεν θα ξαναείναι υποψήφιος, αποχωρώντας  όμως γεμάτος εμπειρίες μετά από χρόνια στην Αυτοδιοίκηση.

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Γουλτίδης αναρωτήθηκε γιατί έπρεπε να γίνει διαβούλευση σ’ έναν πανελλήνιο διαγωνισμό όπου χρειάζονται μόνο απλά μαθηματικά.

Ο Διονύσης Καρολίδης από τη μεριά του κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι η  ομόφωνη απόφαση για τη «Μήδεια», που τόσο απασχόλησε πριν λίγο καιρό την πόλη, δεν φαίνεται καταγεγραμμένη σε κάποιο πρακτικό, και πως ο πρόεδρος αποφασίζει χωρίς τη γνώμη των μελών, πράγμα που προκάλεσε έντονη διαμαρτυρία του Νίκου Μαυροκεφαλίδη, χωρίς όμως να μπορέσει να πάρει το λόγο.

Ο Γιώργος Κάκαρης, χρόνια Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, μίλησε για τη σημασία του θεσμού, καθώς και για την ανάγκη της απόλυτης προστασίας του, ώστε να μη χάσει το κύρος του. Παράλληλα ζήτησε από τον Δήμαρχο να πάρει θέση απέναντι στα προβλήματα που θίγουν αυτό το κύρος, αναγνωρίζοντας όμως την προσφορά του Νίκου Μαυροκεφαλίδη στην αναβάθμιση του θεσμού.

Ο Δήμαρχος δήλωσε κλείνοντας πως περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη του τον Πρόεδρο, εκτιμώντας το μέχρι τώρα έργο του στο χώρο.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων