Βέροια

Εκρηκτικό το κλίμα στο Δημ. Συμβούλιο Βέροιας μετά την ανεξαρτητοποίηση Τραπεζανλή

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, τόσο μεγαλύτερη η ένταση στις συνεδριάσεις του Δ. Σ. Βέροιας, όπου κυριαρχούν μετωπικές συγκρούσεις και φρασεολογία που κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε εκλεγμένους αντιπροσώπους.

Η σημερινή ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της Συμπολίτευσης Δημήτρη Τραπεζανλή προκάλεσε ανεξέλεγκτο κλίμα μετά τη δήλωση του που διαβάστηκε στο Σώμα και την ερμηνεία που της δόθηκε από το Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους.

Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τραπεζανλής εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε όλα αυτά τα χρόνια από τη Διοίκηση, τρόπο άδικο, αφού πρόσφερε τόσα πολλά στον προεκλογικό αγώνα για τη νίκη της παράταξής του, όπως είπε.

Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αποκάλυψε πως η πραγματική αιτία της ανεξαρτητοποίησης είναι αποκλειστικά η απαίτηση του συμβούλου να λάβει κι αυτός το αξίωμα της αντιδημαρχίας και εκφράσεις του όπως «ανιδιοτελώς» και «αφιλοκερδώς» κάθε άλλο παρά ευσταθούν, αφού ο ίδιος διατηρούσε θέση στη ΔΕΥΑΒ με μισθό.

Έκρηξη συναισθηματική και φραστική, που κατέληξε και σε επανειλημμένα χτυπήματα του χεριού του συμβούλου πάνω στα έδρανα, προκάλεσε όχι μόνο η τοποθέτηση του Δημάρχου αλλά και του Σάκη Κουλουριώτη, που κατηγόρησε τον Δημήτρη Τραπεζανλή πως όχι μόνο δεν είχε ευγενή κίνητρα αλλά το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η προσωπική του προβολή και η « έμμισθη» προσφορά.

“Εκλέχτηκα στους πέντε πρώτους. Τι παραπάνω είχαν οι άλλοι που έγιναν αντιδήμαρχοι!” φώναξε οργισμένος πριν αποχωρήσει ο Δημήτρης Τραπεζανλής.

Μετά την αποχώρηση του συμβούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης πληροφόρησε πως πράγματι ο συγκεκριμένος σύμβουλος πληρωνόταν από τη ΔΕΥΑΒ και η ανεξαρτητοποίησή του συμπίπτει με την υπό κατάργηση θέση που κατείχε και η οποία κρίθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητη πια.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων