Βέροια Πολιτισμός

Συντροφιά Βλάχων Αθήνας: Ευχαριστήρια επιστολή στον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

 Με απόλυτη επιτυχία και μαζική προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/01/2019 η εκδήλωση της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» στο πλαίσιο των δράσεων διατήρησης της βλάχικης πολιτισμικής κληρονομιάς και της βλαχικής γλώσσας. Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στον Κινηματογράφο Τριανόν, εφόσον συνολικά 600 άτομα παρευρέθηκαν τόσο στη θεατρική παράσταση «Συμπεθέρα από το Περιβόλι/ Cuscra Privuleata» στη βλαχική γλώσσα και με ελληνικούς υπέρτιτλους και αφετέρου στο παραδοσιακό μουσικό γλέντι που ακολούθησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα μέλη και η Διοίκηση του Συλλόγου μας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά όλους/ες όσους/ες συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και κυρίως:

Πρώτον, τη θεατρική ομάδα, τη Διοίκηση του αδερφού Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και το σύνολο της αποστολής που δέχθηκαν να μετακινηθούν στην Αθήνα για τη πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης. Συνεχίζοντας άοκνα ένα τιτάνιο έργο επί σειρά δεκαετιών ο πρωτοπόρος αυτός Σύλλογος συμπαρίσταται με κάθε τρόπο στις δράσεις και του δικού μας νεοσύστατου Συλλόγου από το ξεκίνημά του. Για αυτή την πολύπλευρη υποστήριξη τού είμαστε βαθιά υπόχρεοι.

Δεύτερον, τις εργαζόμενες/ους και τη Διοίκηση του Κινηματογράφου Τριανόν για την αποδοχή της πρότασης για πραγματοποίηση της παράστασης και του μουσικού γλεντιού στον χώρο του, για την άψογη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία μας από την αρχή έως το τέλος.

Τρίτον, τα μέλη της υπέροχης μουσικής κομπανίας για την κατάθεση ψυχής και τον επαγγελματισμό τους και κυρίως για την σύμπνοια και την κατανόηση που επέδειξαν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνεπάγεται μια εξαιρετικά πολυπληθής εκδήλωση σαν και αυτή του Σαββάτου.

Τέταρτον, τους χορηγούς, οι οποίοι προσέθεσαν το όνομά τους στην τεράστια παράδοση και στον ατελείωτο κατάλογο από μείζονες και ελάσσονες ευεργέτες του τόπου μας και της βλαχικής κοινότητας. Κατά κύριο λόγο ευχαριστούμε τον μεγάλο χορηγό της θεατρικής παράστασης Αντώνη Τσαπάρα, μέλος της Συντροφιάς μας και Αντιπρόεδρο του αδερφού Συλλόγου στη Βέροια, στον οποίο, επιπλέον, ανήκει και η ιδέα και η προτροπή για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Ταυτόχρονα, ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους χορηγούς του παραδοσιακού γλεντιού που ακολούθησε, τα μέλη μας Γιώργο Λύτρα, Γιώργο Χατζητέγα, Σωτήρη Μπλέτσα, τους ανώνυμους αρμάνους της Ελλάδος και της διασποράς, καθώς και το εστιατόριο Μυρώνι.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους/ες τους προσκεκλημένους/ες, «επώνυμους/ες» και μη, που κατέκλυσαν το Τριανόν, σε πολλές περιπτώσεις ταξιδεύοντας από πολύ μακριά, από περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας, εκεί όπου συνεχίζει να χτυπά δυνατά η καρδιά της βλαχουριάς: από Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλία, Μακεδονία, Ήπειρο από τα Βαλκάνια και από όλη την Ευρώπη. Τους είμαστε ευγνώμονες για την προσέλευση και τη στήριξη, αλλά και για την υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν σε οργανωτικές ατέλειες ή αδυναμίες, οι οποίες οφείλονται, αναμφίβολα, στην πολύ μικρή εμπειρία της Συντροφιάς μας σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση μαζικών ανοιχτών εκδηλώσεων τέτοιας εμβέλειας.

Με τη ενεργοποίηση και την αυτοπρόσωπη παρουσία παλαιών και νέων μελών της Συντροφιάς μας εδώ στην Αθήνα, στη μεγαλύτερη βλαχούπολη του κόσμου, είμαστε βέβαιοι/ες ότι και οι επόμενες δράσεις για τη διατήρηση της πλούσια βλαχικής πολιτισμικής κληρονομιάς και γλώσσας θα είναι εξίσου μαζικές και επιτυχημένες.

Συντροφιά Βλάχων Αθήνας

banner-article

Ροη ειδήσεων