Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια

Ανοιχτή πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στη Σχολή Γονέων του «Έρασμου»

Η Σχολή Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», που αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2019, αποτελεί  έναν νέο κύκλο συμβουλευτικής και συνεργασίας ομάδων γονέων και ειδικών επιστημόνων του συλλόγου πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στο παιδί, το σχολείο, την οικογένεια αλλά και ειδικότερης θεματολογίας και προβληματικής γύρω από το διαδίκτυο, την αναπηρία, τις εξαρτήσεις, την επικοινωνία ζεύγους και οικογένειας, το πένθος, τις φοβίες, την ταυτότητα, το μπούλινγκ (bullying) κτλ.

Η οικογένεια ως το πλέον σημαντικό  πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για την ψυχική του υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Σχολή Γονέων στοχεύει, στην στήριξη αυτού του θεσμού και στην προστασία της ψυχικής υγείας, ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων, μέσα στο σύστημα της οικογένειας, με σκοπό να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους. Η γονεΐκή συμπεριφορά διδάσκεται, καθώς το να γίνει κανείς γονιός χρειάζεται πολλά περισσότερα από το να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Πρόκειται για μια διαδικασία ανάπτυξης που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Ο «Έρασμος» εγκαινιάζει τη νέα του αυτή δράση, εναρμονιζόμενος πάντοτε με το πνεύμα ίδρυσης και λειτουργίας του που είναι ο αγώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε μονάδας ή κοινωνικής ομάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής γονέων έως και την 28/2/2019
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00
στα τηλ.. 23310 74073 και 697 699 6699

Με τιμή για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος
Φωστηροπούλου Γεωργία

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας