Βέροια Ρεπορτάζ

Πλήθος και παλμός στο συλλαλητήριο της Βέροιας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών – (video)

Με πλήθος κόσμου που ξεκινούσε από τη διασταύρωση Μητροπόλεως, Βενιζέλου και Ελιάς φτάνοντας μέχρι τη Νομαρχία και με στημένη την εξέδρα μπροστά στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο συλλαλητήριο στη Βέροια, παραμονές αυτήν τη φορά της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή.

Με παλμό που μεγάλωνε καθώς περνούσε η ώρα, οι διαδηλωτές επιδοκίμαζαν τις συμμετοχές των διαφόρων φορέων στο συλλαλητήριο με συνθήματα και την ανάλογη μουσική, που δημιουργούσε υποστηρικτικό κλίμα. Πρώτοι χαιρέτισαν, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αντώνης Καγκελίδης και Δώρα Μπαλτατζίδου με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα ν’ ανοίγει τον κύκλο των ομιλητών.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σύντομα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι τρεις δήμαρχοι της Ημαθίας, Κώστας Βοργιαζίδης, Παναγιώτης Γκυρίνης και Νίκος Κουτσογιάννης.

Κεντρικοί ομιλητές ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης Βέροιας κατά την περίοδο της έντασης της α’ φάσης του Μακεδονικού, Ανδρέας Βλαζάκης, και ο κοινωνιολόγος και διδάκτορας του Παντείου Θεοφάνης Μαλκίδης.

Με στόχο την ενεργοποίηση του λογικού και του συναισθηματικού κόσμου των ακροατών ο  πρώτος ομιλητής, εμφανώς συγκινημένος, και την ενεργοποίηση του συναισθηματικού κόσμου κυρίως  ο δεύτερος, έδωσαν στο συλλαλητήριο τον απαιτούμενο παλμό, ώστε η διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας να δικαιώσει τις προσδοκίες των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Η συνισταμένη όλων των ομιλιών και των χαιρετισμών ήταν πως είναι απαραίτητο το δημοψήφισμα και πως η Συμφωνία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει.

Ανάμεσα στα συνθήματα δεν έλειψαν και οι έντονες αποδοκιμασίες για το πρόσωπο των τριών βουλευτών του Νομού, που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας, αλλά και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, που δήλωσε κι αυτός ότι θα τη στηρίξει.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα να ζητά από τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του το τραγούδι της Μακεδονίας και τον Εθνικό Ύμνο.

far

Φωτογραφίες – video: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων