Βέροια

Η απόφαση του ΔΗΠΕΘΕ για τη “Μήδεια” και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

Τη διαφωνία της με την απόφαση του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας να μην ανέβει στη σκηνή για τρίτη φορά η «Μήδεια» του Μποστ, μετά από δύο sold out παραστάσεις, ξαναδιατύπωσε η δημοτική σύμβουλος Σοφία  Ελευθεριάδου, η οποία υπενθύμισε ότι συμμετείχε στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ παλιότερα και έχει δει από κοντά τη μεγάλη του άνοδο και την προσφορά του στην πόλη.

«Το θέμα της ‘Μήδειας’ πήρε διαστάσεις. Παρόλο που η απόφαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ ήταν λανθασμένη και τραβηγμένη, το ΔΗΠΕΘΕ έκανε τόσο καλή δουλειά που θα ήταν κρίμα αυτή η απόφαση να το στιγματίζει. Θα περίμενα από σας μία συγγνώμη, κύριε Μαυροκεφαλίδη, αφού είστε ο άνθρωπος που κάνατε τόσα πολλά γι’ αυτόν το θεσμό» είπε η κ. Ελευθεριάδου, απευθυνόμενη στον κ. Μαυροκεφαλίδη, τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, εκφράζοντας την απορία του από ποιον θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, δήλωσε πως δε νιώθει καμιά ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο.

Η Ευγενία Καβαλάρη, μέλος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, η οποία και συμμετείχε στην ομόφωνη απόφασή του, είπε χαρακτηριστικά:

«Η απόφασή μας δεν έχει καμία σχέση με λογοκρισία. Δημιουργήθηκε παρεξήγηση σχετικά με την τρίτη παράσταση. Δεν κάνουμε ποτέ παρέμβαση στα έργα που ανεβάζουν οι ομάδες. Στηρίζουμε οικονομικά και ηθικά τις παραστάσεις.

Άλλωστε βραβεύσαμε τη ‘Μήδεια’ του Μποστ, όταν την ανέβασε το 2ο Λύκειο Βέροιας. Όλ’ αυτά δείχνουν πώς λειτουργεί το ΔΗΠΕΘΕ.

Όσοι αγαπούν το ΔΗΠΕΘΕ να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας για τα προβλήματα χώρου που αντιμετωπίζουμε, αλλά και τα προβλήματα υποχρηματοδότησης.»

far

Φωτογραφίες:faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας