Κοινωνία

ΔΕΗ: Χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε λογαριασμό

 Νέες αλλαγές στους λογαριασμούς προχωράει η ΔΕΗ μετά την επιβολή τέλους 1 ευρώ.

Συγκεκριμένα έγινε γνωστό ότι όφελος 1 ευρώ ανά έντυπο λογαριασμού της ΔΕΗ θα έχουν πλέον όσοι καταναλωτές επιλέγουν την ηλεκτρονική αποστολή του λογαριασμού.

Έτσι οι εν λόγω πελάτες θα αποφεύγουν την επιπλέον χρέωση του 1 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους λογαριασμούς που εκδίδονται σε χαρτί και θα έχουν επιπλέον όφελος άλλο 1 ευρώ

Η εταιρεία αποφάσισε να χορηγήσει κίνητρο μειώνοντας κατά 1 ευρώ την αξία του λογαριασμού σε όσους πελάτες επιλέγουν να δέχονται μόνο μέσω mail το λογαριασμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δυο μήνες οι πελάτες της εταιρείας επιβαρύνονται με χρέωση 1 ευρώ εφόσον συνεχίζουν να λαμβάνουν σε έγχαρτη μορφή το λογαριασμό τους.

Σημειώνεται ότι τη μείωση του 1 ευρώ είχε ζητήσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Η νέα πρόσθετη χρέωση της εταιρείας παραβιάζει τα δικαιώματα του καταναλωτή με βάση την ισχύουσα σύμβαση και πλήττει τις πιο ευάλωτες ομάδες πολιτών, επισημαίνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, της ΡΑΕ και τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος.

Υπογραμμίζει ότι αν στόχος της ΔΕΗ είναι, όπως υποστηρίζει, η απόφαση να αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για όλους τους πελάτες της, τότε θα μπορούσε να προχωρήσει στη μείωση των λογαριασμών κατά 1 ευρώ σε όλους όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική του μορφή.

Οι επιβαρύνσεις, τονίζει, θα πλήξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και ιδιαίτερα ηλικιωμένους, κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών, οικονομικά αδύναμους, άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή κλπ.

Επιπλέον, πολλά νοικοκυριά θα έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση από τα 6 ευρώ τον χρόνο, καθώς έχουν περισσότερες από μία παροχές της ΔΕΗ.

banner-article

Ροη ειδήσεων