Βέροια

Απ. Εμμανουηλίδης: “Δύναμή μου η τοπική κοινωνία, με την οποία και για την οποία θα αγωνιστώ”

 
Συνέντευξη Τύπου του υπ. Δημάρχου Βέροιας

Την επίσημη ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού «Ένας Δήμος για όλους – Βέροια, πρωταγωνίστρια» πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Απόστολος Εμμανουηλίδης, το απόγευμα της Τετάρτης στο «Αιγές Μέλαθρον» της Βέροιας, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, πλαισιωμένος από την κόρη του Αναστασία και τη δημοσιογράφο Πόπη Μαρτάκη, η οποία και τον προλόγισε.
Ωστόσο δεν ανακοίνωσε τα ονόματα του συνδυασμού επιφυλασσόμενος να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση στις 26 Μαρτίου του 2019.

Δριμεία επίθεση σε ΝΟΔΕ Ημαθίας – Βεσυρόπουλο

Με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος τόσο κατά της  ΝΟΔΕ Ημαθίας, όσο και του βουλευτή του κόμματος Απ. Βεσυρόπουλου  ξεκίνησε την εισηγήσή του ο υπ. Δήμαρχος χαρακτηρίζοντας  τη Νομαρχιακή Επιτροπής ως τραγική και τα μέλη της ψεύτες, γλείφτες και ευρισκομένους μακριά από την πραγματικότητα, αποκαλύπτοντας ότι δεν έγινε καμιά αξιολόγηση στελεχών με δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ίδιος, όπως είπε, υπήρξε ο πρώτος που κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας για τον Δήμο, από τον περασμένο Μάιο,  χωρίς να απαιτεί το χρίσμα, ενώ ο κ. Βεσυρόπουλος έψαχνε διαρκώς για υποψήφιο και δεν του έγινε καμιά κρούση.
Μάλιστα ομοϊδεάτες του από την παράταξη δε του έκαναν ούτε καν ένα τυπικό τηλεφώνημα για ένα… «τι κάνεις ή χρόνια πολλά».
Παράλληλα καταδίκασε όσους του απευθύνθηκαν χρεώνοντας τον με παρασκηνιακούς ρόλους για δήθεν πλάγια στήριξη άλλων υποψηφίων πέραν της κεχρισμένης από το κόμμα Γ. Μπατσαρά ή και ακόμη για εκβιασμό του προς το κόμμα με προσχεδιασμένη την διεκδίκηση υποψηφιότητας για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές.
Κάποιοι μάλιστα του είπαν ότι θα χαλάσει το όνομά του στη ΝΔ. Σε όλα αυτά ο κ. Εμμανουηλίδης απάντησε:  «Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω στρατιώτης της ΝΔ ακόμη κι αν διαγραφώ».
Ακόμη πρόσθεσε ότι πρόθεση και αξίωμά του είναι να ενώσει τις τοπικές δυνάμεις που πηγάζουν από την κοινωνία των πολιτών και σε αυτή του την προσπάθεια όλοι όσοι θέλουν να συστρατευτούν θα είναι καλοδεχούμενοι από όποιον χώρο κι αν προέρχονται, ενώ σημείωσε με καταγγελτικό τόνο ότι τα κόμματα πρέπει να κρατούν αποστάσεις από τις αυτοδιοικητικές διαδικασίες. «Πρόκειται για μια σκληρή εκλογική μάχη με διασπορά δυνάμεων. Θα συγκρίνουν όμως οι πολίτες τις προτάσεις και θα επιλέξουν τον καλύτερο», σημείωσε.

Η  Βέροια, πρωταγωνίστρια – Ισχυρό Τουριστικό Κέντρο

Απέναντι στα παιχνίδια κομματικής στήριξης των αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων ο κ. Εμμανουηλίδης πρόταξε το κύριο μέλημα του ιδίου και των ανθρώπων του συνδυασμού του να καταστεί η Βέροια πρωταγωνίστρια σε κάθε τομέα, με στρατηγικό πυρήνα ανάδειξής της τον τουρισμό.
Ως εκ τούτου, όπως τόνισε, η Βέροια πρέπει και μπορεί να γίνει ένα ισχυρό τουριστικό κέντρο και σε αυτή την προσπάθεια έθεσε εγγυητή τον εαυτό του με την επί σειρά ετών παρουσία του στο χώρο του τουρισμού, και με την ιδιότητά του ως προέδρου των τουριστικών πρακτόρων.
«Η Βέροια έχει την προσωπική μου σφραγίδα αλλά και μελέτες μου στον χώρο του τουρισμού, καθώς θήτευσα δίπλα σε έναν μεγάλο τεχνοκράτη Δήμαρχο των έργων και όχι των λόγων και είναι τα πάντα καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου», επεσήμανε.
Επιπλέον παρατήρησε ότι την τελευταία 12ετία τρεις Δήμαρχοι τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος υπήρξε ο χειρότερος, γεγονός που καθιστά τώρα αναγκαία την οριστική αλλαγή του τοπίου με το Δήμο Βέροιας να μπαίνει στην πρώτη γραμμή, την πόλη να αποκτά τη δική της φωνή χωρίς να είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων. «Όταν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ) για τους Δήμους έπεφταν βροχή, η Βέροια κρατούσε ομπρέλα», είπε.

Κυκλοφοριακό,  καθαριότητα , ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα

Επιπροσθέτως αναφέρθηκε σε σημαντικά προβλήματα του Δήμου και ειδικότερα της πόλης της Βέροιας που χρήζουν άμεσων λύσεων και μεταξύ αυτών της καθαριότητας, του κυκλοφοριακού και του παρκινγκ, της προστασίας και της ασφάλειας των πολιτών, κάτι που όπως είπε, είναι αδιαπραγμάτευτο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πρόβλημα των αδέσποτων λέγοντας ότι ο Δήμος διαθέτει κυνοκομείο κι αν ακόμη δεν επαρκεί η χωρητικότητά του για τη φιλοξενία όλων των αδέσποτων θα βρεθεί σίγουρα λύση και σε άλλους χώρους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστεί, και  με τους αρμόδιους συλλόγους των φιλόζωων.

Στήριξη από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Να σημειωθεί ότι παρών στη διαδικασία ήταν ο Πρόεδρος της Ν.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Σωκράτης Σακλάς ο οποίος, μετά την εισήγηση του κ. Εμμανουηλίδη, πήρε το λόγο και ανακοίνωσε την ανοιχτή στήριξη του κόμματός του στο συνδυασμό.

Απαντήσεις σε δημοσιογράφους

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Εμμανουηλίδης αποκάλυψε ότι με αφορμή την πολύκροτη και στάσιμη υπόθεση της «Γέφυρας Κούσιου», αλλά και άλλα καυτά ζητήματα του Δήμου, την επομένη της εκλογής του θα πάει αμέσως στον Εισαγγελέα, χωρίς να περιμένει να τον καλέσει ο δεύτερος.

Σε άλλη ερώτηση για το κατά πόσο η υποψηφιότητά του φωτογραφίζεται από κάποιους ως ανάχωμα συνεργασιών απέναντι στη υποψηφιότητα Μπατσαρά απάντησε ότι αναγκαστικά, αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε συνεργασίες εναρμονιζόμενος και με το πνεύμα «Κλεισθένη», ωστόσο θα κατέβει  και στις δύο Κυριακές ως υπ. Δήμαρχος.

Σε συμπληρωματική ερώτηση για τις σχέσεις του με την Γ. Μπατσαρά είπε ότι μέχρι χθες μιλούσαν αλλά … «από σήμερα κόπηκαν και οι καλημέρες». Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφέρει ότι τα μέλη της νέας ΝΟΔΕ, πέραν του βουλευτή Απ. Βεσυρόπουλου δεν γνωρίζουν σχεδόν κανέναν από τους πολιτευτές της ΝΔ που πέρασαν από το στίβο των εκλογικών μαχών, ούτε και τον ίδιο, ωστόσο δεν αρνείται το ενδεχόμενο να ξανακατέβει υποψήφιος σε εθνικές εκλογές στο μέλλον και πάλι με τη ΝΔ.

Σε ερώτηση για το ποια η υπεροχή της τουριστικής ανάπτυξης που υπόσχεται έναντι των αντίστοιχων εξαγγελιών των αντιπάλων του είπε χαρακτηριστικά: «Θα κάνω ό,τι έκανα πάντα για τον Τουρισμό, όπως όταν ήμουν Πρόεδρος του Κέντρου Τουριστικής Ανάπτυξης».

Τέλος σε ερώτηση για το αν θα «συνεργαστεί και με τον διάβολο» για το καλό του Δήμου, κατά τη γνωστή ρήση πολιτικών και πρότινος και της Γ. Μπατσαρά, είπε κατηγορηματικά ότι αυτόν δεν τον πιάνει ούτε στο στόμα του  και ότι θα συνεργαστεί αποκλειστικά και μόνον με όσους στηρίζουν το γνωστό τρίπτυχο «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια».

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας