Κοινωνία Τοπικά

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας: “Μην περιμένετε λύσεις στα προβλήματα με προσφυγές στη δικαιοσύνη”

Από τον Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ημαθίας μάς στάλθηκε το κείμενο του  Συνδέσμου  Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας σχετικά με τις προσφυγές μελών του στη δικαιοσύνη για αναδρομικά επειδή το ΣτΕ έκρινε νόμους αντισυνταγματικούς.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Το ΔΣ του Συνδέσμου

Καλεί τα μέλη του να μην περιμένουν λύσεις στα προβλήματα τους με προσφυγές στη δικαιοσύνη . Μην περιμένουν να καταργηθούν με τον τρόπο αυτό οι νόμοι και τα μέτρα που μας οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Αποτελούν πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων που ρίχνουν νερό στο μύλο της ανάπτυξης , και με πολιτική απόφαση πρέπει να καταργηθούν οι νόμοι .

            Συνάδελφοι ,

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα , που γίνεται για λογαριασμό του κεφαλαίου , καθορίζει και την πολιτική. Οι μειώσεις των συντάξεων είναι δεξαμενή άντλησης πόρων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την έγκριση του προϋπολογισμού από τους  Θεσμούς και την Βουλή.

Αποπροσανατολιστική είναι η καμπάνια μερίδας ΜΜΕ και “ειδικών”, που προτρέπουν τους συνταξιούχους σε προσφυγές ,για την αποκατάσταση δήθεν των συντάξεών τους και μάλιστα αναδρομικά ,επειδή το ΣτΕ έκρινε νόμους αντισυνταγματικούς .

Η αφορμή δόθηκε από την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης για επιστροφή όλων των ποσών, που παρακρατήθηκαν από την κύρια και επικουρική σύνταξη ,σε συνταξιούχο πρώην ιδιωτικό υπάλληλο.

Συνάδελφοι  συνταξιούχοι,

Μακριά από μεγαλοδικηγορικά εισπρακτικά γραφεία . Γυρίστε την πλάτη σε Δίκτυα και επιτήδειους , έτοιμους να “αρπάξουν ” ότι μας έχει απομείνει από την καταλήστευση μισθών , συντάξεων δώρων και κοινωνικών επιδομάτων.

          Καταδικάστε όσους συμφωνούν με λύσεις μέσω δικαστικής οδού, ενστάσεις και αγωγές, με την πολιτική του μικρότερου κακού, που επιδιώκουν την αποστράτευση των συνταξιούχων από τους αγώνες.

 Σας ενημερώνουμε

  • Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε σε αποφάσεις του ΣτΕ   (2287 & 2288 του 2015) ,με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις 4051 & 4093 του 2012 (αφορά κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000€ , δώρα και επίδομα αδείας).

  • Η απόφαση δεν αφορά σε όλους τους συνταξιούχους και τα ποσά που αναφέρονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να αποκατασταθεί καμία περικοπή όσες προσφυγές και αν γίνουν. Αντίθετα με τον νόμο λαιμητόμο του Κατρούγκαλου προστίθενται νέες μειώσεις σε παλιούς και νέους συνταξιούχους πάνω στις προηγούμενες, που τις καθιστούν προνοιακά επιδόματα.

  • Στην πρωτόδικη απόφαση ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση. Αυτό αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να μην εφαρμοστούν διατάξεις ανωτάτων δικαστηρίων για την αντισυνταγματικότητα  στην περικοπή των συντάξεων σε συμφωνία και με τους θεσμούς.

Τέτοιες πρωτόδικες αποφάσεις έχουμε και άλλες που ακολούθησαν και ακολουθούν την χρονοβόρα δικαστική διαδικασία (7-10 χρόνια για να ορισθεί δικάσιμος). Αν τελικά τελεσιδικήσουν μπαίνουν στις καλένδες ή καταργούνται με νόμο οι όποιες προνομιακές αποφάσεις, από τις κυβερνήσεις, κατά πως συμφέρει πάντα την πλουτοκρατία.

Αυτό έγινε και με το ΣτΕ το 2015 που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο. Οι διατάξεις   αυτές επέβαλαν  την διακοπή της κατάργησης  των δώρων και της αδείας. Μέχρι σήμερα η διακοπή  συνεχίζεται και παραμένει.

Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει το ελάχιστο από δικαστικές  αποφάσεις.

Ότι δόθηκε πίσω συνάδελφοι,(τα ψίχουλα υπέρ του ΕΟΠΥΥ και εισφορά αλληλεγγύης) δόθηκε με πολιτική απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των συνταξιουχικών απανωτών αγώνων, χωρίς αιτήσεις και προσφυγές στην δικαιοσύνη. Χαμένοι είναι όσοι έκαναν προσφυγές μέσω δικηγορικών γραφείων.

            Ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί η αντισυνταξιουχική πολιτική και η αποκατάσταση των απωλειών είναι  η συσπείρωση στα σωματεία, η οργάνωση της πάλης  οι ανειρήνευτοι ταξικοί αγώνες.

Συνάδελφοι ,

Όλοι στις 15 Νοέμβρη στη μεγάλη πανσυνταξιουχική  συγκέντρωση

Επιμένουμε στο πλαίσιο των αιτημάτων μας

  • Για κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιλαϊκών, αντισυνταξιουχικών, αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου.

  • .Αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών

  • Απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει λύση χωρίς αιτήσεις, αγωγές και προαπαιτούμενα.

  • Να μη μετατρέψει για άλλη μια φορά σε συνταγματικούς τους νόμους, που το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας πιο δυναμικά απαιτώντας όσα οι σύγχρονες ανάγκες μας απαιτούν.

12 / 10 /2018

   Το  ΔΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας