Το ΕΣΥΝ με αφορμή την διεθνή έκθεση κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

“28 – 30 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Έκθεση για την Κάνναβη (Salonica Cannabis Expo) με την απροκάλυπτη στήριξη της Κυβέρνησης. Επιτέλους το “παρεξηγημένο” φυτό, το “μαγικό” βοτάνι, το “ιερό” χόρτο βρίσκει την δικαίωση του. Η χρήση του στην ένδυση, στην παραγωγή καλλυντικών, στην “θεραπεία” προβλήθηκε με πανηγυρικό τρόπο. Ομιλίες επιστημόνων, παρουσίαση περιστατικών, διαλέξεις, μαρτυρίες ασθενών προσπάθησαν να αποδείξουν τον “άδικο” πόλεμο που δέχεται τόσα χρόνια. Οικονομικές αναλύσεις επιδίωξαν να επιβεβαιώσουν την αξία της καλλιέργειας και της εμπορίας του στις νέες οικονομικές συνθήκες ανάπτυξης(αλήθεια υπέρ ποιων;).

Το τι κρύβεται όμως πίσω από όλη αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα κρύβεται με επιμέλεια. Αποκρύπτεται ότι πρόκειται για ένα νέο πεδίο διεκδίκησης κερδών (ήδη μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση). Αποκρύπτεται το γεγονός πως τα “θεραπευτικά” του αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα. Αποκρύπτεται το κόστος της “θεραπευτικής” του χρησιμοποίησης (που είναι υψηλό και δυσανάλογο με τα προσφερόμενα αποτελέσματα). Διαμορφώνεται μία εσκεμμένη ασάφεια που δημιουργεί την εντύπωση πως το Χασίς (γενικά και αόριστα) θεραπεύει. Προωθείται έντεχνα και σιωπηλά η απελευθέρωση και της χρήσης για ψυχαγωγία. Επιδιώκεται η άμβλυνση των αντιστάσεων του μέσου πολίτη σε αυτά τα δεδομένα. Και όλα αυτά με την έγκριση μεγάλου μέρους του συγκροτημένου κράτους, της ευνομούμενης πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας.

  Το τοπικό παράρτημα Θεσσαλονίκης του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών: Καταγγέλλει όλη αυτή την προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος αθώωσης της χρήσης μίας εθιστικής ουσίας πίσω από την οποία καλύπτονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Καταγγέλλει την διάθεση αντιμετώπισης του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος των εξαρτήσεων με λογικές διάκρισις των ουσιών σε “μαλακές” ή “σκληρές”, “νόμιμες” και “παράνομες”. Καταγγέλλει την προσπάθεια εξοικείωσης των πολιτών σε αυτές τις λογικές. Καταγγέλλει τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία στο βωμό οικονομικών στόχων στηρίζει τέτοιες δραστηριότητες και αποσιωπά ένοχα τις επικίνδυνες προεκτάσεις τους.

2/10/2018

Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30266 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια