Παιδεία Τοπικά

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου. Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Κύπρου που συνέρρευσαν στο προεδρικό μέγαρο, στις 28 Αυγούστου αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης απέναντι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού της εκπαίδευσης». Μείωση των αναγκαίων διορισμών στο μισό και αύξηση ουσιαστικά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών (μέσω της κατάργησης της σταδιακής μείωσής του με τα χρόνια υπηρεσίας), χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος με κόψιμο των συνδικαλιστικών αδειών είναι η κορυφή του παγόβουνου των αντιδραστικών μέτρων. Η ρητορεία και η τακτική της κυβέρνησης ίδια : «εξοικονόμηση», «εξορθολογισμός» και «ενοχοποίηση» των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, υποκίνηση του κοινωνικού αυτοματισμού.

Η αντιεκπαιδευτική πολιτική που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των απαιτήσεων του κεφαλαίου και των εργοδοτών που ορίζει την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι καταβυθίζοντας την εκπαίδευση και κάθε δημόσιο αγαθό και αυξάνοντας τα κέρδη τους. Είναι η πολιτική που έφερε τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο πέρυσι όλη τη χρονιά μαζικά στο δρόμο αποφασιστικών κινητοποιήσεων.

Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζουμε και στην Ελλάδα από την τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τις προηγούμενες. Αδιοριστία και ευέλικτη εργασία, μείωση δαπανών με συγχωνεύσεις και κόψιμο τμημάτων, μεταφορά μέρους της εκπαίδευσης στην μαθητεία και μισή δουλειά – μισή ζωή για τους νέους. Γι αυτό ίδια πρέπει να είναι η απάντηση : μαζικός αποφασιστικός αγώνας για την ανατροπή της. Για ένα δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό σχολείο εξασφαλισμένο για όλα τα παιδιά με αξιοπρεπείς, μάχιμους εκπαιδευτικούς. Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς όλων των χωρών είναι καθήκον. Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών της Κύπρου! Νίκη στον αγώνα όλων των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων