Βέροια Τοπικά

Σύσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στο Κέντρο Υγείας Βέροιας

     Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 30.7.2018, με πρωτοβουλία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ  Ημαθίας,  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βέροια με θέμα τα προβλήματα των τριών Κέντρων Υγείας  της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Καρασαρλίδου Φρόσω και  κ. Αντωνίου Χρήστος,  ο Διοικητής  της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Μακεδονίας, κ. Γεώργιος  Κίρκος  ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ , γιατρός κ. Τσαπαρόπουλος Πέτρος  και οι επιστημονικά υπεύθυνοι των Κέντρων Υγείας Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας .

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από  τα τρία  στελέχη των Κέντρων Υγείας για τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας των  υγειονομικών  μονάδων που διοικούν. Ο κ. Κίρκος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε για τα τρία Κέντρα Υγείας,  16 μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, που κατανέμονται ως εξής:  8 ιατροί στο Κέντρο Υγείας Βέροιας (στην προοπτική ολοήμερης λειτουργίας), 4 ιατροί στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και 4 ιατροί στο Κέντρο Υγείας Νάουσας, κατανομή με την οποία συμφώνησαν τα παρευρισκόμενα στελέχη.  Επίσης ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ ανακοίνωσε  την  ένταξη του έργου ψηφιοποίησης των ακτινολογικών εργαστηρίων των 3 Κέντρων Υγείας στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο ίδιο πρόγραμμα έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση ριζικής  ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας (κτηριακά, ηλεκτρομηχανολογικά καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση).

Οι βουλευτές από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν  ότι,  όπως μέχρι τώρα έπραξαν  αναλαμβάνουν και νέες  πρωτοβουλίες, τόσο για την υλοποίηση των παραπάνω  όσο  και για τη λύση των λοιπών προβλημάτων που τέθηκαν στην σύσκεψη από τα  παρευρισκόμενα υπηρεσιακά στελέχη.

Βέροια 31.7.2018

Οι Βουλευτές

Αντωνίου Χρ. –Καρασαρλίδου Ε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας