"Εσείς θα πάτε στο συλλαλητήριο στην Αλεξάνδρεια για τη Μακεδονία μας;" γράφει ο Λάζαρος Κουμπουλίδης

Λάζαρος Κουμπουλίδης

Εγώ όχι. Για πολλούς λόγους. Οι σημαντικότεροι που μπορώ εδώ να αποτυπώσω είναι:

1ον Θα είναι «μια από τα ίδια» με το συλλαλητήριο της Βέροιας και της Βεργίνας. Και πάλι ο κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμονας που θα πει ό,τι είπε και στα άλλα δύο συλλαλητήρια, δηλαδή:

  • Θα πει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας κι όχι Σλάβος κι ότι οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή τον 7ο αιώνα. Το ίδιο βεβαίως είπε κι ο πρώην Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Γκλιγκόρωφ και μετέπειτα από αυτόν πολλοί αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας. Ουσιαστικά είναι μία κοινή παραδοχή που δεν έχει νόημα πια να λέμε και να ξαναλέμε, γιατί είναι αυτονόητο ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ούτε στην ΠΓΔΜ -εκτός από κάποιους γραφικούς- ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν σλάβος.

  • Θα πει ότι την ευθύνη για το Μακεδονικό ζήτημα είχε ο Τίτο, ο Στάλιν και ο πρώην Γραμματέας του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης με τα όσα υποστήριξε το 1949 στο συνέδριο του ΚΚΕ!. Το γνωστό αντικομουνιστικό τροπάριο: «Για όλα φταίνε οι Κομμουνιστές!». Ας μην ξεχνάμε ότι με το φόβο του κομμουνιστικού κινδύνου έγινε το πραξικόπημα της Χούντας, που επί των ημερών της χάθηκε η μισή Κύπρος… Αλλά και σήμερα η Χρυσή Αυγή θέλει να αναλάβει την κυβέρνηση για να πατάξει τον Κομμουνισμό! Δεν θα πει όμως ο Μητροπολίτης ότι, όταν το 1893 δημιουργήθηκαν επαναστατικές οργανώσεις για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Οθωμανούς, τόσο από το Ελληνικό όσο και από Βουλγαρικό κράτος, κι όταν μετέπειτα το 1897 έγινε πόλεμος μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας για την επέκταση της Ελλάδας με κατάληψη της Μακεδονίας, ο Τίτο ήταν βρέφος στην κούνια και ο Στάλιν άγνωστος νεανίας μεταξύ αγνώστων!   Δεν θα πει βεβαίως ότι ο Ζαχαριάδης και το ΚΚΕ τότε δεν ήταν κυβέρνηση (ποτέ άλλωστε δεν κυβέρνησε το ΚΚΕ, αλλά φταίει για όλα τα δεινά που έφεραν οι Κυβερνήσεις στον τόπο!). Δεν θα πει ούτε ότι δεξιές κυβερνήσεις βάλαν την υπογραφή τους για να αναγνωρίσουν ως Μακεδονία το τότε ομόσπονδο κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε το 1951 διακρατική συμφωνία με την Γιουγκοσλαβία, όπου αναγράφεται ρητά ο όρος «Δημοκρατία της Μακεδονίας», το 1977  πάλι ο Καραμανλής αποδέχτηκε την ονομασία «Μακεδονία» στον ΟΗΕ, ο Κ. Μητσοτάκης το 1991 με τον τότε υπουργό και μετέπειτα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποδέχτηκε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με δημιουργία ενός από τα κράτη με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

  • Θα πει ότι την εποχή που γινόταν οι αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας είχαμε Τουρκοκρατία και τώρα έχουμε Αθεΐα. Φταίει λοιπόν η αθεΐα του Τσίπρα για την απώλεια της Μακεδονίας! Όπως η Αθεΐα του Τσίπρα φταίει κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αβρόσιο και για την καταστροφική μανία του Θεού με την οποία χτύπησε τους πυρόπληκτους της Αττικής!!! (sic) όπου σημειωτέον τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαιτέρως αυξημένα… (τυχαίο, δεν νομίζω). Δεν θα πει όμως για τόσους άλλους θρήσκους και καλούς Χριστιανούς που τόσα χρόνια υπέγραφαν φαρδιά πλατιά τις διεθνείς αναγνωρίσεις, ούτε για τα Χριστιανικά Κράτη που έσπευσαν να αναγνωρίσουν στο σύνολο τους την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως «σκέτη Μακεδονία». Ούτε θα πει τίποτε ο κ. Παντελεήμων για την «Εθνική Γραμμή για το Μακεδονικό» που χάραξε η κυβέρνηση του «Κωστάκη» Καραμανλή το 2008 και πάλι στο Βουκουρέστι που προέβλεπε «Ναι στη σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις».

  • Θα πει ότι «δεν είμαστε εθνικιστές και φασίστες, ούτε τραμπούκοι, αλλά πατριώτες που διαδηλώνουν ειρηνικά». Δεν θα πει όμως ότι οι εθνικιστές, οι φασίστες και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι στο συλλαλητήριο, γιατί είναι εθνικιστές και θέλουν πόλεμο με την ΠΓΔΜ για να καταλάβουν και τα Σκόπια. Αντίθετα οι Χρυσαυγίτες βουλευτές θα είναι «πρώτη μούρη» στο συλλαλητήριο και θα αγκαλιάζονται και θα φωτογραφίζονται με τους διοργανωτές, δίνοντας το μήνυμα ότι «κανείς δεν περισσεύει».

  • Θα πει ότι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σλάβους (τώρα προφανώς το συνειδητοποίησε μετά τη διεθνή αναγνώριση από 140 χώρες στον Κόσμο) είναι Εθνική Προδοσία και όσοι βουλευτές επικυρώσουν τη Συμφωνία είναι προδότες. Μάλιστα μπορεί να επαναλάβει και την ευθεία απειλή προς τους τοπικούς βουλευτές λέγοντας από το βήμα του συλλαλητηρίου απευθυνόμενος προς το «εν βρασμώ» ευρισκόμενο πλήθος «να μην ψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία, για να σώσουν τον εαυτό τους, αλλά και τη Μακεδονία» οπλίζοντας το χέρι του κάθε υπερπατριώτη και δίνοντας ηθικό έρεισμα στην απειλή που εκστόμισε εντός του Κοινοβουλίου ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούσης  φωνάζοντας προς τους βουλευτές «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες»!!!

  • Θα πει ότι καλά έκανε η Κυβέρνηση και απέλασε τους Ρώσους διπλωμάτες εφόσον έχει στοιχεία ότι χρηματοδοτούσαν Μητροπολίτες και Δημάρχους για διοργάνωση συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό (όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε), αλλά ότι είναι λάσπη στο πρόσωπο του οποιαδήποτε συσχέτιση του με το γεγονός. Δεν θα πει όμως για ποιο λόγο βάλθηκαν όλες οι μεγάλες εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Χώρας να υποδεικνύουν τον ίδιο ως εμπλεκόμενο σε αυτήν την υπόθεση.

2ον Δεν θα μιλήσει κανείς για την αγωνιώδη προσπάθεια του ΝΑΤΟ να εντάξη στη δύναμη του την ΠΓΔΜ και να την αποσπάσει από τη Ρωσική επιρροή.  Ενώ το θέμα άνοιξε ακριβώς ενόψει της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (όπως και το 2008) και έχει δημιουργηθεί αυτή η διελκυστίνδα μεταξύ Αμερικής – Ρωσίας, εμείς θα μιλάμε ακόμη για την Ελληνικότητα του Μέγα Αλέξανδρου!

3ον   Θα συνωστίζονται στο συλλαλητήριο κυρίως πρόσφυγες, Πόντιοι, Μικρασιάτες (όπως είναι κι ο Μητροπολίτης Βέροιας) Θρακιώτες κ.α. διατρανώνοντας την αγανάκτηση τους για την κλοπή της Μακεδονικής τους ταυτότητας, παρόλο που στον Ελλαδικό χώρο παλιννόστησαν μόλις στις αρχές του περασμένου αιώνα, ενώ τον 7ο αιώνα που εμφανίστηκαν οι Σλάβοι, οι Αλβανοί, και κατόπιν οι Οθωμανοί κ.α., όλοι οι Έλληνες πρόσφυγες και νυν Μακεδόνες ήταν αντίστοιχα στον Πόντο-Θράκη-Μ. Ασία. Κι ορθώς αισθάνονται σήμερα Μακεδόνες (όπως κι εγώ άλλωστε) διότι η Μακεδονία ήταν και είναι ένας γεωγραφικός χώρος, από τον οποίο πέρασαν πολλές διαφορετικές φυλές, λαοί και εθνότητες. Και καθένας διατηρούσε την εθνική του καταγωγή, προσδιορίζοντας τη γεωγραφική του προέλευση από τον τόπο της Μακεδονίας. Άλλωστε και οι Αμερικανοί μετοίκησαν και κατέκτησαν την Αμερική μετά τον 15 αιώνα, κανείς όμως δεν αμφισβητεί τον αυτοπροσδιορισμό τους ως Αμερικανούς!

4ον Γιατί κυρίαρχο σύνθημα θα είναι και πάλι το γνωστό χιλιοειπωμένο «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». Που σημαίνει δύο πράγματα:

  • Ή όσοι το υποστηρίζουν αγνοούν ότι η με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (1913) που ήταν το επισφράγισμα των δύο Βαλκανικών πολέμων, με την υπογραφή του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου -που σε αυτόν οφείλουμε την απελευθέρωση της Μακεδονίας- παραχωρήθηκε στην Ελλάδα το 50,5% της μείζονος Μακεδονίας (κι αυτό γιατί είμασταν με την πλευρά των νικητών), το 38% παραχωρήθηκε στη Σερβία και το 10,5% στη Βουλγαρία. Άρα εμείς από τότε κατέχουμε το μισό γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και όχι ολόκληρη τη Μακεδονία, σωστά;

  • Ή γνωρίζουν τη συνθήκη του Βουκουρεστίου -πιστεύω δυστυχώς ελάχιστοι- αλλά επιθυμούν την ακύρωση της και την κατάληψη του συνόλου του γεωγραφικού χώρου από την Ελλάδα, προφανώς με στρατιωτική επιχείρηση, όπως ειλικρινώς υποστήριξε η Χρυσή Αυγή ότι θα πράξει μόλις γίνει κυβέρνηση. Αλλαγή συνόρων όμως και αναθεώρηση των συνθηκών σημαίνει ΠΟΛΕΜΟΣ όχι μόνο με τη ΠΓΔΜ αλλά και με την Τουρκία, όπου ο Ερντογάν από καιρό ζητά επισήμως να «ξαναδούμε» τη συμφωνία της Λοζάνης και τα σύνορα μας, με αναδιανομή των νησιών στις «γκρίζες ζώνες». Αυτό το θέλουμε;

5ον Με τα συλλαλητήρια τέτοιου τύπου, το μόνο που πετυχαίνουμε με βεβαιότητα είναι για ακόμη μία φορά να σπέρνουμε Εθνικό Διχασμό, που είναι η πιο βαριά ασθένεια για ένα Έθνος. Φτάνει πια ο διαχωρισμός σε φασίστες και προδότες, σε εθνίκια και ιδεοληπτικούς! Δεν σηκώνει η περίσταση λαϊκισμούς με αναφορές στον -κατά τα άλλα ανεκδιήγητο- Καρανίκα!

Για αυτό όσοι φίλες και φίλοι πάνε στο συλλαλητήριο φωνάζοντας «όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία!», να έχουν υπόψη τους ότι τη δική τους παρουσία εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να ρίξουν νεράκι στο μύλο των εθνικιστών. Και όταν η Χρυσή Αυγή πάρει στις επόμενες εκλογές μετά από την «Εθνική Προδοσία του ξεπουλήματος της Ιστορίας μας και του ονόματος της Μακεδονίας μας» «τρελά ποσοστά» για να τιμωρήσει τους εθνοπροδότες, με ψηφοφόρους που δεν θα αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, αλλά ως «πατριώτες», τότε θα συνειδητοποιήσουν -ελπίζω οι περισσότεροι- ότι υπήρξαν θύματα ιστορικής παραπλάνησης και λαϊκισμού, εργαλεία που ανέκαθεν η εκάστοτε εξουσία χρησιμοποιεί για το χειρισμό των μαζών.

Μήπως ήρθε η στιγμή να εξετάσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η οικονομική μας διείσδυση στην ΠΓΔΜ και η παρουσία χιλιάδων Ελλήνων Μακεδόνων που βρίσκονται στο εσωτερικό της, για να την προσδέσουμε στο δικό μας άρμα, δημιουργώντας ένα σύμμαχο στα σύνορα μας και όχι έναν ακόμη εχθρό;

Σημείωση Φαρέτρας: Το σκίτσο είναι επιλογή του αρθρογράφου

Συντάκτης

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια