Ο 8ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 14 χιλιομέτρων στο Ξηρολίβαδο Βέροιας - Το πρόγραμμα

Αθλούμαστε και διασκεδάζουμε απολαμβάνοντας τον τόπο μας στο Ξηρολίβαδο, το Σαββατοκύριακο  14 & 15 Ιουλίου!

 Τον «8ο αγώνα ορεινού τρεξίματος 14 χιλιομέτρων στο Ξηρολίβαδο Βέροιας» συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας και το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Βεροιώτη διακεκριμένου αθλητή, ανθρώπου και φίλου ΓΙΑΤΣΕΚ ΜΠΟΚΟΤΣ.

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός – θεσμό πια,  για τη Βέροια και τη Βόρεια Ελλάδα,  στην καλοκαιρινή εκδοχή του, που συνδυάζει τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες, την αναψυχή με τον αθλητισμό. Τον αγωνιστικό χαρακτήρα  με την αγάπη για το βουνό και τη φύση, καθώς και την ανάδειξη του τόπου μας.  Το Ξηρολίβαδο, αντίθετα με την ονομασία του, είναι ένα καταπράσινο λιβάδι σε υψόμετρο 1230 μέτρων, περιτριγυρισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα και οξιές. Βρίσκεται στο Βέρμιο, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τη Βέροια. Από τη Βέροια παίρνουμε το δρόμο για Σέλι και στο 9ο χιλιόμετρο στρίβουμε αριστερά για Ξηρολίβαδο.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας αυτός  περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και γνωριμιών μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους, προβλέποντας για όσους το επιθυμούν από την προηγούμενη ημέρα Σάββατο 14 Ιουλίου, κατασκηνωτικό χώρο μέσα σ’ ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα (με πρόσβαση σε νερό σε απόσταση 100μ). Την ίδια μέρα, Σάββατο 14 Ιουλίου στις 21.00,  στα Πεύκα Ξηρολιβάδου, οι συμμετέχοντες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στους ξέφρενους ρυθμούς των «Koza Mostra» σε μια μοναδική συναυλία, παράλληλη εκδήλωση της διοργάνωσης.

Περιγραφή Αγώνα:

  • 14 χιλιομέτρων (για ενήλικες άνδρες και γυναίκες)
  • 1500 μ. (για παιδιά έως 15 ετών)

Οι συμμετέχοντες δρομείς (ενήλικες άνδρες και γυναίκες),  καλούνται να διανύσουν απόσταση 14 χιλιομέτρων μέσα σε δασική περιοχή, σε πανέμορφο τοπίο, με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας (συνολική θετική υψομετρική 190 μέτρα περίπου), αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον δρομέα χωρίς μεγάλες ή και καθόλου κλίσεις (ο γρηγορότερος και ευκολότερος ορεινός αγώνας με υψόμετρο πάνω από 1230 μ. στην Ελλάδα).Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Εκτός από τον αγώνα 14 χιλιομέτρων που απευθύνεται σε ενήλικες (άνδρες και γυναίκες), οι διοργανωτές διεξάγουν την Κυριακή στις 09.00 π.μ.,  αγώνα 1500 μ. για παιδιά έως 15 ετών που περιλαμβάνει το γύρο της λίμνης – μπάρας (χωρίς κλίσεις εδάφους εντελώς επίπεδο σε χόρτο). Τα τρία πρώτα παιδιά από κάθε μία από τις τρεις ηλικιακές κατηγορίες  (έως και Γ’ Δημοτικού, έως και ΣΤ’ Δημοτικού, έως και Γ’ Γυμνασίου), θα βραβευτούν με μετάλλια.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων οι 600 δρομείς. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως την Δευτέρα 09 Ιουλίου κάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών Φόρμα συμμετοχής και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας.

Κόστος συμμετοχής του αγώνα:

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Τα χρήματα θα κατατίθενται στην:

Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό με IBAN: GR75 0172 2430 0052 4308 5986 552

στο όνομα: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής, έως την Δευτέρα 09 Ιουλίου στο e-mail του συλλόγου: [email protected]

Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα), θα γίνουν δεκτές εφόσον οι συμμετοχές δεν έχουν υπερβεί τον αριθμό των 600 δρομέων και για περιορισμένο αριθμό, αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή διότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη διοργάνωση.

Ειδικότερα, οι δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών υποβάλλονται  όχι ηλεκτρονικά, αλλά δια ζώσης στη γραμματεία της διοργάνωσης, τη μέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουλίου από το κιόσκι του πάρκου του Ξηρολιβάδου, μεταξύ 6:00 μ.μ. και 8:00 μ.μ. και την Κυριακή 15 Ιουλίου έως 45 λεπτά πριν την εκκίνηση από το ίδιο μέρος.

Ιατρική κάλυψη αγώνα:

Θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, πρώτες βοήθειες στον τερματισμό και κατά το μήκος της διαδρομής. Ασθενοφόρο της ιδιωτικής κλινικής «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παρευρίσκεται στον χώρο του τερματισμού αλλά και κατά την διαδρομή.

Τροφοδοσία:

Νερά θα υπάρξουν περίπου στο 5o χιλιόμετρο, επίσης νερά σε μπουκάλι & ισοτονικά στο 10ο χιλιόμετρο, ενώ στον τερματισμό οι δρομείς θα πιούν νερό από παρακείμενη βρύση.

Εθελοντές Δότες μυελού των οστών "όραμα Ελπίδας":

Θα υπάρχει περίπτερο που θα ενημερώνει για τη δράση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να γίνει δότης.

Τη διοργάνωση επίσης υποστηρίζουν: ο συνεταιρισμός διαχείρισης συνιδιοκτησίας Ξηρολιβάδου, ο Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολιβάδου), η ΛΕΜΟΒ, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου, η ομάδα motors Sports Team (River enduro) και η ΕΡΒΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Κουκουτέγος Αντώνης, 6976000302,

Καραγιάννης Ιωάννης, 6972240184,

Τσιάρας Βασίλης, 6977252606

Επικοινωνία στο διαδίκτυο:

Ιστοσελίδα:  www.sdverias.gr

Σελίδα στο fb: Συλλογος Δρομεων Βεροιας

Σποτ από προηγούμενη διοργάνωση

Βέροια,5/7/2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

&

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αναλυτικό πρόγραμμα και έπαθλα

 Ωρολόγιο πρόγραμμα:

 Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

12:00 προετοιμασία κατασκήνωσης (12:00 έως 22:00)

18:00 με 20:00 παραλαβή αριθμών (από το κιόσκι της παιδικής χαράς του Ξηρολιβάδου)

21.00  Συναυλία με τους «KOZA MOSTRA» ΣΤΑ Πεύκα Ξηρολιβάδου

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

07:00 έως 08:30 παραλαβή αριθμών

09:00 Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Γύρος λίμνης 1500μ.»

09:15 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος 14χλμ.

11:15 Παροχή ελαφριού γεύματος ψητών κρεάτων στα πεύκα για τους αθλητές

11:30 Απονομές

 

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα: Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ώρα εκκίνησης:  9:15 π.μ. από το κεντρικό πάρκο του χωριού

 Ηλικιακές κατηγορίες, Έπαθλα & χρηματικό έπαθλο:

Τα φετινά έπαθλα του αγώνα θα είναι μαρμάρινα χειροποίητα από λευκό μάρμαρο της Κοινότητάς μας, φιλοτεχνημένα από τον δρομέα μέλος του Συλλόγου μας, Τζίμα Ιωάννη.

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης με ειδικό χειροποίητο έπαθλο, καθώς και οι αντίστοιχοι πρώτοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες ανά πενταετία: 18 έως 34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55 και άνω.

Για τις γυναίκες ανά δεκαετία: 18 έως 34, 35 -44, 45 και άνω.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι νικητές της γενικής δεν συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

Στον πρώτο νικητή του αγώνα θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 150€.

Αγώνας 1500μ. για παιδιά έως 15 χρονών. (γύρος της λίμνης - μπάρας)

Κυριακή 09:00 π.μ. (χωρίς κλίσεις εδάφους εντελώς επίπεδο σε χόρτο)

Θα βραβευτούν με μετάλλια:

- οι 3 πρώτοι και πρώτες (έως και Γ’ Δημοτικού)

- οι 3 πρώτοι και πρώτες (έως και ΣΤ’ Δημοτικού)

- οι 3 πρώτοι και πρώτες (έως και Γ’ Γυμνασίου)

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 22791 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια