Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Με επιτυχία η βραδιά μνήμης και τιμής για τον Βασίλη Αλαΐτση από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας τίμησε απόψε τον αδικοχαμένο βιρτουόζο του κλαρίνου Βασίλη Αλαΐτση, στενό συνεργάτη του Συλλόγου για χρόνια.

Η βραδιά που οργανώθηκε από το Σύλλογο τελούσε υπό την αιγίδα της Μητρόπολης, αφού πέρα από τον καλλιτεχνικό της χαρακτήρα  είχε και τη μορφή βοήθειας στην οικογένειά του, με τα έσοδα της εκδήλωσης να προορίζονται γι’ αυτήν.

Κατάμεστο από κόσμο το Γήπεδο Μπάσκετ της Ελιάς, απέδειξε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις βρίσκουν ανταπόκριση ακόμη και σε δύσκολες εποχές.

Με παρόντα τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Στέλιο Ασλάνογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παυλίδου μίλησε για το στόχο της βραδιάς, να θυμηθεί και να τιμήσει τον καλλιτέχνη της παράδοσης, οργανώνοντας και τις επόμενες ίσως χρονιές βραδιές με καλλιτεχνικό αλλά και φιλανθρωπικό περιεχόμενο, πράγμα που βρήκε σύμφωνο τον Μητροπολίτη.

Το πορτρέτο του παραδοσιακού κλαριντζή έκανε ο Φώτης Πανανόπουλος, ο οποίος, με λόγο γεμάτο εκτίμηση και συγκίνηση για τον απόντα καλλιτέχνη, συνδύασε σ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς το χαρακτήρα και τις ικανότητές του Αλαΐτση με την διαδοχική παρουσία πολλών μουσικών σχημάτων, που προσφέρθηκαν να παίξουν αφιλοκερδώς στη βραδιά, ως δείγμα αγάπης και εκτίμησης στο δικό τους Βασίλη, που γνώριζαν.

Έτσι, χάλκινα από τη Νάουσα, αλλά και σχήματα έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής από Κατερίνη, Ρουμλούκι και αλλού, έπαιξαν σε μια βραδιά διάρκειας, καταθέτοντας την αγάπη τους για το Βασίλη και αναμνήσεις από τη συνεργασία μαζί του.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών τίμησε, λοιπόν, τον απόντα καλλιτέχνη με μια πλούσια και πετυχημένη μουσική βραδιά, εκπληρώνοντας τους αρχικούς του στόχους.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων