Βέροια

Ο Δήμος Βέροιας για τους κοινόχρηστους χώρους

«Κοινόχρηστοι χώροι» είναι οι κάθε είδους δρόμοι, οι πλατείες, τα άλση, τα πεζοδρόμια, οι γέφυρες και γενικά οι προορισμένοι για κοινή χρήση ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι κοινόχρηστοι χώροι παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για το επίπεδο της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι, πως η δημόσια εικόνα μιας πόλης είναι συνάρτηση πολυπαραγωντική στην οποία εμπλέκονται φορείς και κάτοικοι με κοινούς σκοπούς την αισθητική αναβάθμιση, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασίας της δημόσια υγείας, με κορωνίδα όλων τον σεβασμό στο περιβάλλον που ζούμε.

Σκοπός των ενεργειών του Δήμου είναι πλέον η αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης μέσα από στοχευμένες ενέργειες που θα δημιουργούν ένα πλέγμα ανάπτυξης του αστικού ιστού.

Για την επίτευξη του στόχου απαιτείται η συμμετοχή όλων των κατοίκων της πόλης, όλοι μαζί οφείλουμε να προλαμβάνουμε ενέργειες βανδαλισμών δημόσιας περιουσίας και ρύπανσης κοινοχρήστων χώρων. Πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, άλση, πεζοδρόμια, γέφυρες κλπ πρέπει να καταλάβουμε πως αποτελούν δημόσια περιουσία και κατ’ επέκταση είναι περιουσία του καθένα μας και οφείλουμε να τη σεβόμαστε και να την προστατεύουμε.

Θα πρέπει να είναι σαφές πως η υπηρεσία μας είναι δεκτική σε προστάσεις των δημοτών μας που έχουν ως στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εμπειρία πλέον έχει αποδείξει πως αυθαίρετες μεμονωμένες παρεμβάσεις συμπολιτών μας ή φορέων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς την συνεργασία και ενημέρωση του δήμου οδηγούν, ως επί τον πλείστον, σε δυσάρεστες καταστάσεις και δεν πρέπει να γίνονται.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο……»

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας

Παπαδόπουλος Βασίλειος

banner-article

Ροη ειδήσεων