Απόψεις

“Πεντακάθαρη η έξοδος από τη μαύρη οκταετία των μνημονίων” δια χειρός Αλιθέρση

Δια χειρός Αλιθέρση

Με τον πιο κατηγορηματικό και τον πιο επίσημο τρόπο, με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ανακοίνωσε η κυβέρνηση την ημερομηνία λήξης των μνημονίων, την καθαρή έξοδό μας απ’ αυτά και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Δυστυχώς όμως, αντί να έχει τη συμπαράσταση και τη στήριξη σύσσωμου του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, ως θα όφειλαν σε μια τέτοια κρίσιμη αλλά και πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα,  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Καλλιεργείται ένα κλίμα αμφισβήτησης στις κυβερνητικές εξαγγελίες και διαρρέεται  με κάθε μέσο, ότι κυβέρνηση και Πρωθυπουργός λένε ψέματα στον ελληνικό λαό.  Και όλα αυτά, τη στιγμή που είμαστε στο παρά ένα για να πανηγυρίσουμε τη λύτρωση από τους αδίστακτους δανειστές και συμμάχους.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση και επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος γενίκευσης  της     δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αν και έχει αναφερθεί επανειλημμένα και πειστικά  στην καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, «καθαρή όπως ο καθαρός ουρανός του Καστελόριζου», αποφάσισε να απευθύνει βαρυσήμαντο διάγγελμα στον ελληνικό λαό και να αναλύσει ένα-ένα τα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, στην απέραντη πλέον πεδιάδα της ευημερίας και της δίκαιης ανάπτυξης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά  του για την καθαρή έξοδο, αφού αρχικά αναφερθεί στον Μακεδονικό Αγώνα, στη Μικρασιατική Καταστροφή, στους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων κατά των Γερμανών,  στην Εθνική Αντίσταση, στους 200 της Καισαριανής,  στο δοσιλογισμό και στους χίτες, στην εφτάχρονη χούντα των Συνταγματαρχών, εμβόλιμα στην εξωτερική πολιτική, το Αιγαίο και το όνομα της βόρειας γείτονος χώρας,  θα αναλύσει στη συνέχεια διεξοδικά το ρόλο της Δεξιάς  στην Ελλάδα.

Θα  καταγγείλει, σε υψηλούς τόνους,  τη Δεξιά ως την κύρια υπεύθυνη που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, μη διστάζοντας να εκποιήσει τις βασικές της υποδομές, να επιβάλλει φόρους και χαράτσια, να κόψει μισθούς και συντάξεις, να διογκώσει την ανεργία, να καταχρεώσει τον ελληνικό λαό σε τράπεζες και δημόσιο, φέρνοντάς τον στο όριο της εξαθλίωσης,  να ψηφίζει απερίσκεπτα  μνημόνια, ενώ θα τονίσει  χαρακτηριστικά:

«Υπεύθυνη καθαρά και για το 3ο μνημόνιο είναι η Δεξιά, γιατί δεν θα γινόταν νόμος του Κράτους αν δεν το ψήφιζε».

Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους της φωνής του.

«Εμείς, με το μαχαίρι στο λαιμό  κάναμε ότι κάναμε. Δεν ήταν στις προθέσεις μας, δεν ήταν στις προθέσεις της Αριστεράς στο ξεκίνημά της να ψηφίσει  ως Πρόεδρο Δημοκρατίας  έναν κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της μνημονιακής ανομίας. Εμείς Αριστερό Πρόεδρο θέλαμε.

Με το μαχαίρι στο λαιμό, λυπάμαι που το λέω, ψηφίσαμε και εμείς το 3ο  μνημόνιο, όπως και το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού το κάναμε ΝΑΙ. Με το μαχαίρι στο λαιμό κόβουμε τις συντάξεις, πουλάμε λιμάνια και αεροδρόμια, ΔΕΗ και νερά. Με το μαχαίρι στο λαιμό κάνουμε πλειστηριασμούς και προχωρούμε στην κατάσχεση λογαριασμών φτωχών ανθρώπων. Δεν το θέλουμε. Πιστέψτε με!

Όμως, εμείς πήραμε το ρίσκο –με κίνδυνο να κατηγορηθούμε-  μπροστά στην καταστροφή της Πατρίδας από τους αδίστακτους δανειστές. Τότε, λίγοι κατάλαβαν τον μεγάλο ελιγμό μας και μας στήριξαν,  για να τους αναγκάσουμε έτσι σήμερα να ανακρούσουν πρύμναν και να τραπούν εις  άτακτον φυγήν και να ελευθερωθεί η χώρα από τον βαρύ και ασήκωτο ζυγό  δουλείας.

«Εμείς διώξαμε την τρόικα, εμείς διώχνουμε τώρα και τους θεσμούς» αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, για να αναλύσει στη συνέχεια τον κύριο άξονα των άμεσων μέτρων που θα πάρει  η κυβέρνηση, μόλις οι δανειστές άρον-άρον εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Για την Κυβέρνηση της Αριστεράς καθαρή έξοδος, θα αναγγείλει,  κρατώντας τους υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός, σημαίνει:

Ότι μισθοί, συντάξεις και αφορολόγητο επανέρχονται άμεσα στο ύψος που ήταν το 2010.   Ότι καταργούνται οι πλειστηριασμοί, ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Ότι καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια και όλοι οι φόροι των φόρων.
Ότι η Δημόσια Υγεία θα είναι αυτή που η Αριστερά ονειρεύεται.
Ότι επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό αυτά που του έχουμε πάρει.

Ακόμη, αναμένεται να πει: «Και ο πιο ανίδεος  καταλαβαίνει ότι η αγοραστική δύναμη του λαού, που θα επανέλθει αρχικά στα επίπεδα του 2010,  θα αυξήσει την κατανάλωση, θα ανοίξουν νέα μαγαζιά και επιχειρήσεις, θα βρει ο κόσμος δουλειές, θα τονωθεί η ντόπια παραγωγή,  θα χτυπηθεί η ανεργία στη ρίζα της.»

«Και βέβαια, θα ήθελα να σας ρωτήσω, απευθυνόμενος προς τον ελληνικό λαό  και πάλι σε υψηλούς τόνους  είναι δυνατόν σε ένα κράτος να μην του ανήκουν οι υποδομές, όπως συμβαίνει μ’ εμάς σήμερα; Να μην έχει στον έλεγχό  του τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια, τις γέφυρες, την ενέργεια, τις τηλεφωνίες, τα νερά,  τον ορυκτό του πλούτο; Τότε είναι κράτος ή μπανανία;

Θέλω να σας διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι όλα αυτά την επόμενη μέρα της καθαρής εξόδου, και όχι ύστερα από 99 χρόνια, θα είναι και πάλι δικά μας, θα είναι περιουσία δικιά σας, με ένα άρθρο, με έναν νόμο, που θα ψηφίσουν άμεσα οι περήφανοι βουλευτές της Αριστεράς, που μέχρι τώρα με βαριά καρδιά, με υλικό και ψυχικό κόστος και πάντα με το μαχαίρι στο λαιμό ψήφιζαν ναι σε όλα. Θέλω να σας εξομολογηθώ ότι πράγματι τους θαυμάζω», θα πει ο Πρωθυπουργός.

Δεν είναι γνωστό αν θα υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για να πείσει και τον τελευταίο δύσπιστο, είναι όμως βέβαιο ότι θα γίνουν και οι παρακάτω αναφορές.

«Αισθάνομαι την ανάγκη, θα τονίσει σε πολύ χαμηλούς τόνους τώρα, να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη απ’ τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν μη μπορώντας να αντέξουν τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας, από τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς των μνημονίων, από τα ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν,  από τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν, από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που έχουν κατάθλιψη.   Σοκάρουν τα στατιστικά στοιχεία… Ειλικρινά σας συνιστώ να μην τα δείτε.   Όμως, όλα αυτά αύριο θα αποτελούν ένα κακό όνειρο!

Είμαι σίγουρος, θα συνεχίσει τώρα σε κανονικούς τόνους, ότι ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι εμείς, η Αριστερά, του λέμε πάντα την αλήθεια, ότι θυσιαζόμαστε ως κυβέρνηση καθημερινά για να τον σώσουμε, ότι ποτέ δεν μας ενδιέφερε η εξουσία για την εξουσία.

Δικαιοσύνη, αλήθεια,  εντιμότητα, θάρρος  και μαχητικότητα είναι οι έννοιες που χαρακτηρίζουν τη μέχρι τώρα κυβερνητική μας πορεία» θα πει ο πρωθυπουργός.

Για να κλείσει ανεβάζοντας και πάλι τους τόνους. Δεν μπορεί η πατρίδα μας να είναι υποθηκευμένη στους δυνάστες για 99 ολόκληρα χρόνια. Γι αυτό καθαρή έξοδος πάνω απ’ όλα σημαίνει, έξοδος από τα μαύρα μνημόνια και απ’ όλους τους νόμους που τα ακολούθησαν και αυτό προς λύπην της αντιπολίτευσης.

Όσο δε για τους δανειστές έχω να τους πω ένα μεγάλο Go back.

Σας χαιρετώ και με τη νίκη στις εκλογές!»

Για του λόγου το αληθές ο γράφων εξασφάλισε μικρό βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από την  πρόβα διαγγέλματος του Πρωθυπουργού το οποίο και σας παραθέτει αυτούσιο, χωρίς λογοκρισία, και χωρίς να κάνει πρόβλεψη για το τι θα συμβεί μετά το διάγγελμα για να μην επηρεάσει τις αντιδράσεις του λαού, ώστε αυτές να είναι απολύτως αυθόρμητες.

ΥΓ. Λίγο πριν βγουν στον αέρα αυτές οι γραμμές πληροφορηθήκαμε ότι ο υψηλός καλεσμένος Πρίγκιπας της Ουαλίας και Βασιλικός υιός, Κάρολος, προσπάθησε να μεταπείσει τον Αλέξη Τσίπρα να είναι κάπως πιο συγκρατημένος με τους δανειστές συμμάχους, αλλά ο πρωθυπουργός είναι ανένδοτος!

* Τα σκίτσα είναι του Ηλία Μακρή από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας