Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Το ΕΕΕΕΚ Βέροιας υπερασπίστηκε και δικαίωσε τη διαφορετικότητα με τη συγκινητική του παράσταση “Ο μικρός κάστορας και η ηχώ”

 

Δήμητρα Σμυρνή

«Τα τείχη έπεσαν» είπε προλογίζοντας η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βέροιας Νόπη Καγκελίδου, μιλώντας για την προσπάθεια των παιδιών του σχολείου της όχι απλά να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητά τους αλλά και να τη δικαιώσουν μέσα από τη μουσικοχορευτική τους παράσταση «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ».

Τα παιδιά του Σχολείου έσπασαν το φράγμα της απομόνωσης και εξέθεσαν τη δουλειά τους επί σκηνής κάτω από τις οδηγίες της εμπνευσμένης μουσικοπαιδαγωγού τους, της Μαρίας Ρουμελιώτη.

Πολλή δουλειά, μ’ ένα δύσκολο υλικό, πολλή αγάπη, πολλή υπομονή αλλά και ταλέντο από τη δασκάλα, έφεραν το χθεσινό  αποτέλεσμα, που συγκίνησε όλους, όσοι παρακολούθησαν την παράσταση των παιδιών του ΕΕΕΕΚ, «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ».

Το μικρό παραμύθι άγγιξε τις καρδιές των πρωταγωνιστών, αφού μιλούσε για κάτι που όλοι έχουν ανάγκη, τη φιλία, που την έχουν ανάγκη πολύ περισσότερο αυτά τα παιδιά.

Οι πρωταγωνιστές κινήθηκαν πάνω στη σκηνή, μέσα σε σκηνικά και φωτισμούς που υπογράμμισαν την ατμόσφαιρα του έργου, μεταφέροντας τον αυθορμητισμό και την αθωότητα του δικού τους κόσμου και αξιώνοντας και πετυχαίνοντας την αποδοχή και το χειροκρότημα όλων.

Η Χορωδία  «Μονόγραμμα» έκλεισε αυτό το συγκινητικό «παρών»  του σχολείου, πλαισιωμένη από την Παιδική Χορωδία της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, με μαέστρο τον Πέτρο Ρίστα.

Η προσφορά του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σ’ αυτήν την προσπάθεια του ΕΕΕΕΚ υπήρξε καθοριστική.

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Ακορντεόν: Μαρία Ρουμελιώτη, Σαξόφωνο: Λάζαρος Μπίντσης, Φλάουτο: Σπύρος Καλαντζόπουλος, Βιολί: Κατερίνα Τσιρώνη, Κιθάρα: Γιάννης Μαντρατζής, Φωνή: Καγκελίδου Παρθένα.

Τραγούδησαν: Αγνή Πελεκίδου, Ευανθία Χατζίδου, Ευδοκία Μακρίδου, Ιωάννα Μποσμαλή, Σοφία Πανίδου, Βιολέτα Ερμείδου.

Υπεύθυνες καθηγήτριες Μουσικού Σχολείου: Σεβαστιανή Αχιλλέως και Βιολέτα Ερμείδου
Διασκευή παραμυθιού και ενορχήστρωση τραγουδιών: Μαρία Ρουμελιώτη
Στίχοι και μουσική «Καλωσόρισμα»: Μαρία Ρουμελιώτη
Στολή κάστορα: Χριστίνα Παπαδοπούλου
Video έναρξης: Γεωργία Δουλιάκα

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος και της εκδήλωσης η Μαρία Ρουμελιώτη, η Μαρία Φλώρου και η Μαρία Ρίζου.

Χορηγία studio: Λάζαρος Μπίντσης και Άλεξ Ιωσηφίδης

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας