Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ανακάλυψαν τα “μυστικά του Κήπου” του Νίκου Κυπουργού

Δήμητρα Σμυρνή

Αν μπορούσε κανείς με μια λέξη να χαρακτηρίσει τη χθεσινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, θα την έλεγε «δροσερή»!

Η δροσιά του «Κήπου» του Νίκου Κυπουργού, ενός δίσκου που συγκέντρωσε τα παιδικά του τραγούδια, τραγούδια υψηλής ποιότητας, μαζί με τη δροσιά που εξέπεμπαν τα παιδιά του Σχολείου στη χορωδία και την ορχήστρα, οδήγησαν σ’ ένα πραγματικά  γοητευτικό αποτέλεσμα για το κοινό.

Το «Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας» του Σχολείου έδωσε χθες στην Αντωνιάδεια  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας μια συναυλία με τραγούδια του Κυπουργού, που τον έκαναν γνωστό στο δικό μας πλατύτερο κοινό, αφήνοντας την αίσθηση της επαγγελματικής προσέγγισης από τη μεριά του Σχολείου.

Ο Νίκος Κυπουργός, πολυβραβευμένος, συνεργαζόμενος για χρόνια με εξαιρετικούς τραγουδιστές και στιχουργούς, στο συγκεκριμένο δίσκο του, στα «μυστικά του Κήπου», έδωσε την προσωπική του σφραγίδα, με μια μουσική που τη διακρίνει η βαθιά γνώση της παιδικής ψυχολογίας, η μελωδική γραμμή, και το ανάλαφρο και δροσερό ύφος.

Η ορχήστρα του Σχολείου, με τη διδασκαλία του Γιάννη Μπαλιάκα, και η χορωδία, με τη διδασκαλία του Δημήτρη Θεοδωράκη, δημιούργησαν ένα δεμένο σύνολο, που όχι μόνο δεν πρόδωσε  το ύφος των τραγουδιών, αλλά τα απέδωσε εντυπωσιακά.

Εξαιρετικά όλα τα παιδιά, είτε έπαιζαν είτε τραγουδούσαν, εξαιρετικό το τελικό αποτέλεσμα και δικαιολογημένοι βέβαια οι θαυμαστές της δουλειάς του Σχολείου, που ξέρουν ότι κάθε του εκδήλωση συνδέεται με την ποιότητα.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας