Βέροια Πολιτισμός

Εντυπωσιακοί οι Δημήτρης Κοτρωνάκης και Jan Depreter στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

 

Με δυο βιρτουόζους της κιθάρας, τους Δημήτρη Κοτρωνάκη και Jan Depreter, ξεκίνησαν απόψε 11 Απριλίου τα ρεσιτάλ, που δίνουν ιδιαίτερο κύρος στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας.

Το φεστιβάλ που περιλαμβάνει συναυλίες, διαγωνισμούς, εκθέσεις και διαλέξεις, δίνει μοναδική ευκαιρία θα συναντηθούν σολίστ και καθηγητές, ορχήστρες και μαέστροι, μαθητές και νέοι κιθαριστές, κατασκευαστές και φίλοι της κιθάρας.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων ένα κοινό απόλυτα μυημένο στην κλασική μουσική και ειδικά στην κιθάρα άκουσε τον  Έλληνα βιρτουόζο Δημήτρη Κοτρωνάκη και τον πολυβραβευμένο  Βέλγο κιθαριστή και Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας της Αμβέρσας Jan Depreter σε δύο ρεσιτάλ που εντυπωσίασαν.

Με έργα που αναδείκνυαν τη δεξιοτεχνία των δύο κιθαριστών στο όργανο, αλλά και κάποια που επεδίωκαν και την ταυτόχρονη προβολή της μελωδίας, όπως το balalaika του Stepan Rak ή οι bagatelles του William Walton, οι σολίστ κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού για πολλή ώρα καταχειροκροτούμενοι.

Αύριο το ρεσιτάλ του Γάλλου σολίστ Judicaël Perroy, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην αφρόκρεμα της κλασικής κιθάρας παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του πολλά βραβεία με σημαντικότερο το 1ο Βραβείο του διεθνούς φήμης Διαγωνισμού GFA των ΗΠΑ.

far

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας