Πολιτισμός

Βασιλική Σιδηροπούλου – Καραμήτσου. Μια εικαστικός ζωγραφίζει και… φωτογραφίζει

Γνωστή στη Βέροια η εικαστικός Βασιλική Σιδηροπούλου – Καραμήτσου από τις  εκθέσεις της, με τελευταία αυτήν στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, όπου φάνηκε το έργο της να οδηγείται από την κλασική και ρομαντική θεώρηση του κόσμου σε μεγαλύτερη αφαίρεση, με όχημα πάντα το χρώμα, που οι εκρήξεις του γίνονται περισσότερες και λιγότερο σχηματοποιημένες.

Τελευταία, η εικαστικός, πέρα από κομμάτια της καινούργιας δουλειάς της που μας έστειλε, και είναι εμπνευσμένα από την Άνοιξη που έφτασε κυριαρχική, φαίνεται πως επιδίδεται και στην τέχνη της φωτογραφίας. Η φωτογραφία ως μοντέλο μιας επερχόμενης ζωγραφικής απεικόνισης αλλά και η φωτογραφία αυθύπαρκτη ως Τέχνη πρωτογενής.

Πίνακες ζωγραφικής αλλά και φωτογραφίες της μοιράζονται την προσοχή μας, οδηγώντας σε μια καλλιτεχνική σύλληψη της Άνοιξης.

Ουρανοί επιβλητικοί και ατμοσφαιρικοί πάνω από από την πόλη, λουλούδια φτιαγμένα με το χέρι πλάι σε άλλα της φύσης,  γυναικείες φιγούρες και πουλιά… Εκρήξεις της Φύσης και της Τέχνης. Χρωστήρας και φωτογραφικός φακός μαζί…

Άλλωστε η Τέχνη έχει διάφορες εκφάνσεις. Είναι μια διαρκής αναζήτηση…

far

banner-article

Ροη ειδήσεων